Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Chata - Kašperské Hory

Kašperské Hory

Chata `Otík` se nachází na samotě u lesa mezi obcí Radešovem a Kašperskými Horami. Z obce Radešov 5OOm směrem Kašperské Hory.

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Opolenec - Radešov 29, Kašperské Hory
Oblast
Jihozápad
Kraj
Plzeňský kraj
Okres
Klatovy
Obec
Kašperské Hory

Fotogalerie k článku

Chata `Otík` se nachází na samotě u lesa mezi obcí Radešovem a Kašperskými Horami. Z obce Radešov 5OOm směrem Kašperské Hory.

Možnosti stravování

Vlastní.

Popis okolí

Kašperské Hory jsou vyhledávaným centrem zimní i letní rekreace. Vznikly ve 13.století jako hornická osada. Ve 14.století patřily s okolím k nejvýznamnějším středověkým zlatorudným revírům v Čechách. Dodnes o tom svědčí stopy povrchového dolování, zbytky štol, šachet a hromady hlušiny. Svatobor: je zalesněný vrch nad Sušicí, 845 m n. m. Na vrcholu stávala již od roku 1890 rozhledna. V roce 1934 byla stará rozhledna zbořena a postavena nová chata s rozhlednou. Rozhledna je vysoká 26 metrů, dostaneme se sem po červené turistické značce asi po hodině chůze ze sušického náměstí. Z věže je výhled na hrad Rabí, Prácheň, na obzoru Středočeská vrchovina, Sedlo, hrad Kašperk, Ždánov a Javorník, Sokol, hřeben Pancíře a Můstku, Jezerní stěna a Velký Javor. Sušice nabízí četné možnosti ke sportování a rekreaci. Sportovní areál zahrnuje volejbalové, tenisové kurty, fotbalová hřiště, atletickou dráhu, zimní stadion. Ve slunných dnech máte možnost koupání v řece či koupališti v lesoparku Luh. Sportovní haly, posilovny, solária, to vše čeká i na vás. Děti se mohou vydovádět na dětských hřištích, v areálu Fuferna a Pravdově ulici. Půjčovny lodí zajišťují i výlety po řece Otavě. Zadov je nejvýznamnější zimní horské středisko Šumavy ve výšce 1050 m nad mořem. Nachází se zde krásné lyžařské terény, vleky, sedačková lanovka na Churáňov, běžecký stadion, závodní běžecké tratě a skokanské můstky. V Zadově také začíná 7 km dlouhá naučná stezka na Churáňov s množstvím překrásných výhledů do okolí. Stezka je vhodná jak pro turisty, tak pro běžkaře. Okolí Zadova je protkáno množstvím značených turistických cest

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete