Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Nová Radost - Černá Voda

Černá Voda

Turistická ubytovna nabízí ubytování ve dvou a více lůžkových pokojích. Kapacita ubytovny je 51 lůžkek včetně přistýlek v 10ti pokojích. Pokoje mají společné sociální zařízení. Možnost parkování před ubytovnou.

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Černá Voda 194, Černá Voda
Oblast
Střední Morava
Kraj
Olomoucký kraj
Okres
Jeseník
Obec
Černá Voda

Fotogalerie k článku

Turistická ubytovna nabízí ubytování ve dvou a více lůžkových pokojích. Kapacita ubytovny je 51 lůžkek včetně přistýlek v 10ti pokojích. Pokoje mají společné sociální zařízení. Možnost parkování před ubytovnou.

Možnosti stravování

V naší nové pivnici, dvou salonků a letní terase Vám nabízíme příjemné posezení, alko i nealko nápoje, pivo Černá Hora a množství kvalitních vín z vinných sklepů v Čejkovicích. Výhledově se počítá i s kuchyní. Vřele doporučujeme navštívit hotel a restauraci Černá Voda, kde je k dispozici i letní terasa a snack bar.

Popis okolí

Hotel Černá Voda díky své poloze nabízí spoustu cyklostezek, turistických a naučných stezek.V zimním období jsou milovníkům sportu k dispozici lyžařské vleky na Miroslavi, vzdálené asi 12 km. Jedná se o lyžařský areál, kde jsou tři sjezdovky v délce 1200, 800, a 600 m. Sjezdovky jsou upravovány rolbou a sněhovými děly, možnost večerního lyžování, za poplatek úschovna lyží. Svůj lyžařský talent můžete prokázat také na Červenohorském sedle, Ramzové 17 km, Ostružné nebo Petříkově 22km, příznivé jsou i podmínky pro běžecké lyžování prakticky na území celého okresu.V letním období se nabízí vycházky do tichých a kouzelných zákoutí Rychlebských hor, k návštěvě určitě doporučujeme přírodní památky Venušiny misky, Nýznerovské vodopády či Píšťalu, zříceninu hradu Kaltenštejn, je zde také možnost romantického koupání v několika zatopených lomech, rybaření v rybnících v blízkosti obce, návštěva krápníkových jeskyní na Pomezí nebo bezbariérových Na Špičáku, vodní sporty na nedalekých polských jezerech u Nysy a Otmuchówa, mechová jezírka na Rejvízu, nebo třeba návštěva zámku Jánský vrch, kde se také mimo jiné nachází velmi vzácná sbírka dýmek.

Tipy na výlet po okolí

K zajímavostem v obci patří:- Kaltenštejn - zřícenina hradu z 13. století připomínaného poprvé r. 1295.- Budova renesančního zámečku se zámeckou kaplí - nejstarší památka v obci, chráněna památkovým úřadem.- Farní kostel Panny Marie a kaple v místní části Rokliny.- Píšťala - skalní útvar dokumetující zvětrávání terénních útvarů v žule. Přírodní památka.- Venušiny misky - jedinečný geomorfologický výtvor v žule žulovského plutonu. Národní přírodní památka

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete