Statistika našeho portálu

  • 102 262 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Penzion Samorost - Jarošov nad Nežárkou

Jarošov nad Nežárkou

Restaurace a Pension Samorost se nachází přímo na návsi v Jarošově nad Nežárkou. Restaurace je otevřena denně včetně státních svátků. Můžete se zde nejen naobědvat, ale i nasnídat či navečeřet, případně se zúčastnit vepřových hodů nebo grilování. Penzion je v provozu od roku 1998, je tedy téměř nový. V současné době je k dispozici 14 dvoulůžkových pokojů s možností přistýlky některé s oddělenými …

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Jindřichův Hradec 44, Jarošov nad Nežárkou
Oblast
Jihozápad
Kraj
Jihočeský kraj
Okres
Jindřichův Hradec
Obec
Jarošov nad Nežárkou

Fotogalerie k článku

Restaurace a Pension Samorost se nachází přímo na návsi v Jarošově nad Nežárkou. Restaurace je otevřena denně včetně státních svátků. Můžete se zde nejen naobědvat, ale i nasnídat či navečeřet, případně se zúčastnit vepřových hodů nebo grilování. Penzion je v provozu od roku 1998, je tedy téměř nový. V současné době je k dispozici 14 dvoulůžkových pokojů s možností přistýlky některé s oddělenými lůžky, některé s letištěm a dva pokoje čtyřlůžkové jeden z nich s možností přistýlky. Pokoje jsou vybaveny vlastním sociálním zařízením, telefonem, s možností zapůjčení televizoru. Ubytovaným slouží také společenská místnost a terasa.Prohlédnout si penzion a restauraci zevnitř můžete v naší fotogalerii.Nyní máme již kapacitu 55 lůžek. Za více, jak pět nocí účtujeme jen 300KČ.

Možnosti stravování

Polopenze, plná penze. Možnost snídaně v hodnotě 50KČ (obložený salámový talíř,míchaná vajíčka,pečivo,sýr,marmeláda,med).

Popis okolí

Něco z historie:Zakladatelem obce je podle pověsti rytíř Jaroš, který zde žil před dávnými lety na své tvrzi. A protože dávná tvrz stojí nad soutokem říček Kameničky a Žirovničky, které dále společně pokračují jako Nežárka, zní celé jméno obce Jarošov nad Nežárkou.Turistika a sport:V okolí Jarošova lze provozovat turistiku, cykloturistiku, rybaření, houbaření, plavání, vyjížďky na koních, tenis, beach-voleyball. K dispozici je i fotbalové hřiště, tenisové kurty a v nedávné době přestavěná sportovní hala.Turistické zajímavosti:V 8km vzdáleném Jindřichově Hradci je možné navštívit po pražských Hradčanech a Českém Krumlově třetí největší zámecký komplex v Čechách, muzeum, nebo největší evropský lidový betlém - Krýzovy jesličky. Město si můžete prohlédnout i z vodní hladiny - projížďkou po rybníku Vajgar nebo po řece Nežárce. Je možné navštívit zde kino nebo divadlo, na začátku července také festival Folková růže. V případě špatného počasí si můžete pobyt zpestřit návštěvou krytého bazénu.Cestovat do Jindřichova Hradce můžete např. historickou lokálkou - úzkorozchodnou tratí spojující Hradec s Obrataní a Novou Bystřicí. V sezóně jezdí z hradeckého nádraží do pohraničního města, ležícího v centru České Kanady, Nové Bystřice lokálka tažená parní lokomotivou. Nedaleko Bystřice je možné navštívit zříceninu pohraničního hradu Landštejn.Jedním z tipů na výlet může být i návštěva Malíkovských skal, kde se každé léto pořádá zajímavý folklórní festival.FOTO - Hrad a zámek Jindřichův Hradec

Tipy na výlet po okolí

Možnosti cykloturistických výletů:Nedaleko Jarošova najdeme několik zajímavých městeček, které stojí rozhodně za návštěvu. Cestu do nich je možné naplánovat překrásnou přírodou po značených cykloturistických nebo turistických trasách. Můžete vyšlápnout například do Kamenice nad Lipou s krásným zámkem a 600 let starou lípou, na z pohádek známý zámek Červená Lhota, do Nové Bystřice, Slavonic, na nedaleký Landštejn, či do Žirovnice. Pro zdatnější cyklisty nebude problém navštívit Telč s unikátním renesančním náměstím nebo městečko a zámek Dačice.FOTO - Zámek Červená Lhota FOTO - Zřicenina pohraničního hradu Landštejn v srdci České Kanady Rybaření a koupání:Přímo centrem obce protékají tři řeky, které jsou pro rybaření jako stvořené. Necelý kilometr je i zatopená pískovna, na kterou je možné zakoupit povolenku. Pískovna s čistou vodou je ideální i na koupání.FOTO - Zatopená pískárna je ideální k rybaření i ke koupání Vyjížďky na koních.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete