Statistika našeho portálu

  • 102 241 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Penzion U sv. Huberta - Hlinsko

Hlinsko

V hostinci jsou k dispozici 2 pěkné, moderně zařízené pokoje po dvou až třech lůžkách. Součástí každého pokoje je sociální zařízení, sprchový kout a televize. Vstup do pokojů, které jsou umístěny v horním patře restaurace je sice přes vstupní vestibul, avšak umístěny jsou tak, že žádný hluk z hostince nedoléhá do pokojů a naopak orientací oken je dosaženo možnosti naslouchat pouze jemně šumící ří…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Veleslavínova 157, Hlinsko
Oblast
Severovýchod
Kraj
Pardubický kraj
Okres
Chrudim
Obec
Hlinsko

Fotogalerie k článku

V hostinci jsou k dispozici 2 pěkné, moderně zařízené pokoje po dvou až třech lůžkách. Součástí každého pokoje je sociální zařízení, sprchový kout a televize. Vstup do pokojů, které jsou umístěny v horním patře restaurace je sice přes vstupní vestibul, avšak umístěny jsou tak, že žádný hluk z hostince nedoléhá do pokojů a naopak orientací oken je dosaženo možnosti naslouchat pouze jemně šumící říčce "Drachtince".

Možnosti stravování

Stravování je zajištěno v příjemné restauraci s vynikající a vyhlášenou kuchyní. Na jídelníčku je česká i mezinárodní kuchyně, zvěřina, drůbež a o víkendech čerstvé ryby. Pokrmy připravují na ohni z bukového dřeva. Na objednávku Vám na ohni upečou sele, krůty, kuřata, živáňskou pečeni, ryby i steaky. Objednaným zájezdům zde nabízí pokrmy od 50,-Kč.

Popis okolí

Mikroregion Hlinecko se rozprostírá na Českomoravské vrchovině na rozhraní dvou chráněných krajinných oblastí – Žďárské vrchy a Železné hory. Centrem mikroregionu je město Hlinsko, kterým protéká řeka Chrudimka. Je zde nepřeberné množství kulturně historických památek. Mezi nejznámější patří Soubor lidových staveb Vysočina, jehož expozice jsou právě na Veselém Kopci a na Betlémě v Hlinsku. Okolím Hlinska prochází řada zajímavých turistických a cyklistických tras.

Tipy na výlet po okolí

Zveme Vás k prohlídce Veselého Kopce. Jde o volně rozptýlenou zemědělskou usedlost v původním krajinném prostředí. Můžete zde vidět ukázky lidových řemesel, způsobu bydlení a života včetně lidové techniky. Veselý Kopec to jsou lidové stavby Vysočiny, ale také Hospoda na Vejmenku, která se nachází přímo v centru Veselého Kopce. V období sezóny zde připravují speciality na roštu přimo na dvoře hospody. Děti i dospěli mohou využít projížďku skanzenem v bryčce s koněm.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Železnohorský traktor 2024 - Seč

17.08.2024 - 17.08.2024
Areál za kulturním domem

10. ročník traktoriády s programem pro celou rodinu. Událost se koná pod záštitou radního Pardubického kraje Miroslava…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete