Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

RS Šípková Růženka - Ostravice

Ostravice

RS Šípková Růženka se nachází na okraji obce Ostravice v nádherném prostředí Moravskoslezských Beskyd. Přímo kolem protéká stejnojmenná horská říčka. Dostupnost je zde velmi dobrá autobusem i autem, jak v létě tak i v zimě. Vlaková zastávka je vzdálená necelý kilometr od střediska. Parkoviště je přímo u chaty. Okolí RS je obklopeno zelení parku s možností klidného odpočinku. Ke sportov…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

RS Šípková Růženka se nachází na okraji obce Ostravice v nádherném prostředí Moravskoslezských Beskyd. Přímo kolem protéká stejnojmenná horská říčka. Dostupnost je zde velmi dobrá autobusem i autem, jak v létě tak i v zimě. Vlaková zastávka je vzdálená necelý kilometr od střediska. Parkoviště je přímo u chaty. Okolí RS je obklopeno zelení parku s možností klidného odpočinku. Ke sportování je zde k dispozici tenisový kurt či hřiště na míčové hry. V areálu jsou houpačky, ohniště s příjemným posezením a v létě je v provozu menší bazén. V převážné části objektu je možné využít Wi-Fi připojení k internetu. RS Šípková Růženka je v provozu celoročně,ubytování v převážně dvou a čtyřlůžkových pokojích . Středisko disponuje prostornou jídelnou a velkým, víceúčelovým sálem, který má kapacitu až 65 míst. Je tedy vhodné nejen k pořádání různých oslav, svátečních hostin, seminářů nebo kurzů ale také k rekreačním a vzdělávacím pobytům pro děti a mládež.

Možnosti stravování

Dle přání je možná plná penze,polopenze,nebo pouze snídaně.

Popis okolí

V okolí střediska se nachází mnoho turistických atrakcí. Významným památníkem je Slezské muzeum Bezručův srub. Lze také uskutečnit výlety do okolní přírody po značených turistických trasách - v létě pěšky či na kole nebo v zimě na běžkách. Příznivci pěší turistiky mohou podniknout výšlap na Lysou horu, vzdálenou cca 9 km od chaty, která je skutečnou královnou celých Beskyd. Řeka Ostravice, známá svými peřejemi, ústí do vodní nádrže Šance, odkud je nádherný výhled do okolní krajiny. Ostravice - severní brána do tzv. Radhošťských Beskyd s nejvyššími vrcholy Lysá hora1323m n.n., Smrk 1276m n.m., Kněhyně 1257m n.m., a Radhošť 1129m n.m. je rozcestníkem mnoha turistických tras mířících právě na tato bezesporu nádherná místa.

Tipy na výlet po okolí

RS Šípková Růženka je výborným výchozím bodem pro pěší i cykloturistiku. V nedalekém městečku Frýdlant nad Ostravicí je letiště, odkud je možné absolvovat vyhlídkové lety nad Beskydami.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Den Země 2024 - Frýdek-Místek

26.04.2024 - 26.04.2024
Frýdek-Místek

Akce k oslavě Dne Země

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete