Statistika našeho portálu

  • 102 230 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Zoo Dvorec

Borovany

Zoo Dvorec je pýcha Jihočeského kraje nacházející se pár kilometrů od Borovan. Najdete zde exotické druhy zvířat i ty české.

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Zoo Dvorec je pýcha Jihočeského kraje nacházející se pár kilometrů od Borovan. Zdejší genius loci je obohacen nejen přirozeným přírodním prostředím, ale zvuky, které po celý den vyluzují obyvatelé zoo. Zastoupena jsou zde exotická zvířata všech kontinentů. Mezi přistěhovalci z Afriky patří například lvi, kterým se tu daří dokonce pravidelně rozmnožovat, dále šimpanzi, paviáni, želvy nebo antilopy.

Z Asie se tu chovají třeba vzácní bílí tygři, které můžete potkat pouze ve dvou zoologických zahradách v Česku. Najdete tu i obyvatelé Euroasie jako jsou třeba vlci nebo medvědi a nechybí samozřejmě ani česká domestikovaná zvířata.

Zpestřením je pravidelné krmení zvířat, které probíhá každý den u šelem, medvědů, papoušků a opic. Kdo by se chtěl ponořit ještě více do světa zvířat, Zoo Dvorec nabízí zážitkový program ,Na den ošetřovatelem", v rámci kterého se budete celý den starat o nejrůznější zvířata. V areálu se myslí hlavně na dětskou spokojenost, a proto je prošpikován různými prolézačkami, dětskými hřišti, lavičkami k odpočinku a místy k občerstvení. Cesty jsou rovné, uzpůsobené tak, aby se starší návštěvníci a rodiče s kočárky mohli pohodlně pohybovat po areálu.

Do zoo se můžete dostat pohodlně autem, protože za areálem se nachází prostorné parkoviště. Dostanete se sem ale i vlakem nebo autobusem. Doporučuje se, dávat si pozor při přecházení silnice. Ačkoliv je zde přikázaná rychlost, někteří řidiči to nerespektují.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Barvám Neutečeš 2024 - České Budějo…

04.05.2024 - 04.05.2024
Sokolský ostrov

Zažij nejbarevnější běh svého života!

Den v růžovém České Budějovice

10.05.2024 - 10.05.2024
České Budějovice

Poseďte s námi na hotelové zahrádce a ochutnejte nejlepší frizzante a růžová vína.

Královský košt České Budějovice 2024

16.11.2024 - 16.11.2024
Clarion Congress Hotel…

Největší pultová degustace českých a moravských vín.

« zpět na seznam položek

Sdílet

úterý 23. duben

Dnes má svátek Vojtěch

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete