Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Kultruní tipy Praha

Poslední březnový týden snad již bude plný jarního slunce a kulturních akcí spojených s příchodem radostného ročního období. A buďte si jisti, že v Praze budete mít opravdu z čeho vybírat.

Fotogalerie k článku

Křest knihy Karlose Vémoly

Jedním ze sportovních odvětví, které se v posledních letech stále více dere na vrchol diváckého zájmu je často opomíjení curling, jehož "Mistrovství České republiky v curlingu mužů", vygraduje o nadcházejícím týdnu v Curling aréně v Praze Roztokách. Srdečně zveme i na "Humornou výstavu obrazů Františka Ringo Čecha v kavárně Barley Gallery", která přiblíží současnou tvorbu politického komentátora a věrného slávisty v jedné osobě. Fanouškům filmové scény zjevně netřeba připomínat další roční "Febiofestu", který se naplno rozjede o nadcházejících dnech a představí to nejzajímavější ze současné evropské tvorby hraných filmů i dokumentů. Všechny naše čtenáře srdečně zveme i na "Dernisáže na Pragovce", kde budou symbolicky zakončeny čtyři výstavy s bohatým doprovodným programem. Mnozí z našich čtenářů zajímajících se o společnost a společenské vědy jistě ocení poutavou přednášku "Politická kultura v mezičase", kterou svým nezaměnitelným způsobem zprostředkuje zájemcům prof. Václav Bělohradský. Připomínkou epické cesty neprobádaným prostorem bude další počin "Cestovatelského kina, které tentokrát divákům představí Transsibiřskou magistrálu", spojující symbolicky východ a západ i země, kulturu a tradice místních lidí. Mnozí sportovní příznivci i obdivovatelé vypracovaných mužských těl jistě nemohou dočkat "Křestu knihy zápasníka Karlose Vémoly v Atriu Flora", který představí autobiografickou formou celoživotní příběh aktuálně nejznámějšího českého zápasníka MMA v České republice.

Kája Saudek v Tančícím domě

Do galerie Tančícího domu se po delší době vrací král českého komiksu "Kája Saudek s přehlídkou nazvanou Od aut po ženy", kterou navazuje na úspěšnou expozici z roku 2015. Rodiče malých dětí pak jistě s radostí přijmou pozvání na "Matade 2019", které je hravým a kreativním říkankovým setkáním dětí od dvou do pěti let v doprovodu dospělých. Pokud Vám vyrostly děti z oblečení nebo čekáte miminko a marně sháníte oblečení na doplnění vlastního šatníku, přinášíme ideální tip na "Jarní dobročinnou burzu" v Nové Trojce. Z divadelních představení pro děti v tomto týdnu vybíráme "Pohádku o holčičce, která zlobila v divadle Kasperle". Chybět nemůže ani pozvánka na již "18. Islandský den", který je desetihodinovým maratónem přednášek, promítán fotografií a vyprávění zážitků z cest touto malebnou zemí. Malí technici a milovníci skládaček jistě velmi rádi využijí možnosti navštívit "První soukromé muzeum Lega", které nabízí k vidění přes 2500 vystavených unikátních modelů. V originálních prostorách Akademie výtvarných umění v Praze můžete obdivovat "Tvorbu vysokých uměleckých škol z Čech a Slovenské republiky". S nadcházejícím jarním počasí zveme k návštěvě "Dopravního hřiště Jilmová na Žižkově", které je otevřeno v odpoledních hodinách s možností zapůjčení kola a koloběžek. Jedním z největším středoevropských festivalů zaměřených na zdravý životní styl a osobní rozvoj je "Festival Evolution", který představí na 400 tuzemských i zahraničních vystavovatelů v pěti obvyklých okruzích. Již podeváté Vás rádi zveme na "Žižkovskou noc", která je multižánrovým festivalem odehrávajícím se o víkendu na padesáti scénách v klubech, divadlech, hospodách či kavárnách.

Neznámá hrdinka od rozhlasu

O aktivním životě na mateřské dovolené Vás přesvědčí nová akce "Strollering", která spočívá v sestavení programu procházek s kočárkem jako parádního fittness programu pro každou maminku i tatínka. Snad všichni tatínkové i malí kluci jsou milovníky aut a proto je srdečně zveme na 40 metrů dlouhou "Autodráhu na stanici techniků", která svým poutavým průběhem potěší každého z návštěvníků. O jednom pozoruhodném lidském příběhu vypráví panelová výstava "Neznámá hrdinka od rozhlasu" na Národním památníku na Vítkově. Dobře nakoupit čerstvé a kvalitní suroviny v pozitivní atmosféře můžete již opět na "Farmářských trzích na náplavce u Palackého mostu". Po stopách tajemstvím zahalené protikomunistické organizace Vás provede výstava "Případ Světlana aneb Proměny obrazu třetího odboje". Jednou z nejzajímavějších novinek letošního divadelní jara je pak "Rok na vsi", který můžete navštívit v Divadle Pod Palmovkou.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete