Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Co dělat v Praze první březnový týden 4.3.-10.3. 2019

I na začátku března Vám přinášíme přehled těch nejzajímavějších kulturních a společenských akcí v Praze, které můžete navštívit o nadcházejících vskutku již jarních dnech.

Fotogalerie k článku

Do aquaparku za 1 Kč či Matějská

Až do poloviny března si všichni naši dětští čtenáři mohou přijít užít "Aquapalace v Čestlicích" za symbolickou jednu korunu. Pro zvídavé milovníky přírody je pak připravena akce "Nature future aneb rostliny budoucnousti", která v Galerii Vědy a umění Akademie ČR upozorňuje na zásadní téma zajištění dostatku potravin pro naši planetu. Snad každý obyvatel našeho hlavního města si někdy v mládí s radostí ve tváři užil atrakce legendární "Matějské pouti", kterou můžete navštívit i o nadcházejícím týdnu. Nevšedním kulturním zážitkem bude pro návštěvníky autorská "Výstava Moniky Žákové - Nová Gravitace", kterou můžete shlédnout v Pragovka Gallery. Nezbytnost sportování a pohybu snad netřeba zdůrazňovat žádnému z našich čtenářů. Proto Vás rádi zveme na "Náborový kemp florbalové Bohememky", kde si malí talenti mohou vyzkoušet zdarma své dovednosti s umělou hokejkou.

Hororový cirkus na Letné

Od tohoto pátku se můžete přijít zcela legálně bát na novou "Hororovou show Ohana horor cirkus", která se koná na Letenské pláni a donutí zatajit dech každému z nebojácných účastníků. Pro nepřekonatelný zájem fanoušků se i letos vracejí mezi své famózní a nedostižní "Lord od the Dance", kteří předvedou uchvacující kousky ze své Dangerous games tour 2019. Originální a netradiční pohybovou show nabízí i "Magický fantom v rámci Černého divadla", který přichází s pytlem napěchovaným zábavou a radostí. Mezi nejoblíbenější akce našich čtenářů během měsíce března patří i letos "Festival otrlého diváka", který zve na kinematografickou přehlídku všechny milovníky pokleslé zábavy do kultovního kina Aero. Pro všechny zájemce o vylepšení svých manuálních dovedností jsme připravili pozvánku na "Kurz košíkaření z Pedigu", který kromě zkušeného lektora zahrnuje i proutí a nezbytné pomůcky. Netradiční avšak o to lákavější pozvánku přináší program "Zažij Balkán na Andělu", který nechá o nadcházejícím týdnu rozehřát smíchovskou pěší zónu kulturou i gastronomií tradičních balkánských zemí a jejich nezbytným temperamentem. Hudební a kulturní znalce i nadšence pak jistě potěší "Výstava Nevěsta prodaná do ciziny", která detailně mapuje uvedení naší nejznámější a nejpopulárnější opery v zahraničí. Ujít byste si neměli nechat ani "Strrelitzia aneb Umělci pro Acorus", která je charitativní prodejní výstavou skupiny nezávislých umělců, kteří se rozhodli pomoci ženám v nesnázích. O energii v mezilidských vztazích i v rámci duchovního rozjímání přednáší již několikátým rokem Tomáš Pfeiffer v "Setkání s biotronikou". Třídenním setkáním nadaných architektů, stavařů či přírodovědců bude letošní "Konference stavby z přírodních materiálů", která nabídne bohaté spektrum přednášek, diskuzí i poraden pro veřejnost. Sportovní příznivce pak rádi zveme na "Čtvrtfinálovou bitvu play - off mezi Bohemians a Acema Sparta Praha", která v areálu na Podvinném mlýně slibuje bouřlivou atmosféru a jedinečnou florbalovou bitvu.

Výstava o pivu

Inscenace plná intimity a fantastických tanečních výkonů bude k vidění při produkci "Královny víl", lákající do experimentálního prostoru NoD. Všechny talentované filmaře i zájemce o toto atraktivní kulturní řemeslo zveme na "Workshop Jak natočit film s Free Cinama", který slibuje jedinečný zážitek i možnost odnést si vlastnoručně natočený krátký film. Snad všichni chlapci v útlém věku milují zvuk projíždějícího vlaku a padajících závor na trati. I proto je nezapomeňte potěšit výletem do "Království železnic na Andělu", které slibuje obrovskou porci zábavy na více než 100 metrech čtverečních. Alternativou pro mladé slečny je návštěva "Galerie Dollsland", nabízející výpravnou výstavu panenek a strašidelných postaviček. O kultovním nápoji českých luhů a hájů báječné vypráví "Expozice O pivu", kterou můžete navštívit v Národním Zemědělském muzeu". Alternativou pro strávení volného dne či alespoň jeho části pro maminky na mateřské dovolené je "Klub hnízdo pro maminky s dětmi v Hafstudiu", kde si maminky odpočinou a děti bezvadně pobaví. Vzpomínky a nostalgie naplno vyvolá "Otevření kamenného obchodu s designovým nábytkem bývalého Československa", který můžete navštívit nedaleko Staroměstského náměstí.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete