Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Kulturní tipy v Praze na první únorový týden

Všechny naše čtenáře zveme na procházku po kulturním a společenském dění v našem hlavním městě během nadcházejícího týdne.

Fotogalerie k článku

Pražský hrad pořádá velké množství pozoruhodných kulturních akcí, které přitahují pozornost milovníků starobylého i moderního umění. Zvláště pro ty druhé stojí za pozornost aktuální výstava "Obrazy Kamila Lhotáka", který patří mezi oblíbené umělce našeho současného pana prezidenta. Pozvánkou na výjimečný gastronomický zážitek pak budiž představení šéfkuchaře Jana Punčocháře v "Restauraci Grandu Cru", která patří mezi nejvyhlášenější podniky současnosti. Opravdové labužníky pak zveme i na "Nový lunární rok v restauraci SIA", který láká na vietnamské speciality.

 

Pondělní ranní hodiny pak jistě nenechají chladnými milovníky americké kopané, kteří si v Hard Rock kafé mohou užít "Finále Superbowlu". Šikovné a tvůrčí čtenáře pak zveme na "Drátkování v keramické dílně", probíhající pod pečlivým dozorem zkušené Magdaleny Votrubové. Dobrodružství kombinované s příležitostí rozšířit své vědomosti přináší nová "Výstava Indiáni v Náprstkově muzeu asijských, afrických a amerických kultur". Hledáte-li příležitost k dobré zábavě a uvolňující kulturní relaxaci, zveme Vás na "Natáčení pořadu Všechnopárty v divadle Semafor". Kdo se cítí poslední dobou ve stresu z domácích či pracovních povinností, jistě rád přivítá "Relaxační workshop v Moteel Studiu". Výjimečným kulturním počinem letošní zimy je pak "Inscenace romáku Rok na vsi v Divadle Pod Palmovkou", která navazuje na fenomenální představení hrané v Národním divadle.

Noc reklamožroutů

Dozvědět se něco o poutavé historii i podnětné současnosti "Malebného Nového světa" můžete při nové procházce pořádané organizací Praha neznámá. Velkou popularitu si pak za dobu svého konání vysloužila "Noc reklamožroutů", kterou i letos můžete navštívit v kině Lucerna. Ojedinělou expozici s tématem "Salvador Dalí" se může pyšnit GOAP Gallery, zaměřující se na doposud neakcentované stránky života i tvorby předních světových umělců. Hudební fanoušky pak srdečně zveme na"koncert Emmy Smetany v Café V lese", který se koná o druhém únorovém víkendu.

Hračky našeho mládí

V obchodním centru Černý Most se od začátku února mohou děti s odpovídajícími studijními výsledky vychutnat "Zábavný program Cesta kolem světa za vysvědčení", která zájemce zavede za vzdálenými Eskymáky či do tajuplného vesmíru. V rámci "Únorového programu v ZOO Praha" si můžete o nadcházejícím týdnu užít Happy Mondays, večerní prohlídky s průvodcem či netradiční krmení velbloudů. Kdo z dospěláků by se nechtěl alespoň na chvíli vydat do svého mládí, které je spojeno s dospíváním v normalizačním Československu. O smysluplnosti tohoto výletu se můžete přesvědčit na "Výstavě retro hraček", která mapuje výrobu hraček v několika zemích od roku 1960 do 1989.

Kurzy střelby a přehlídka nej sportovních foto roku 

Teploty posledních týdnů se stále častěji propadají pod bod mrazu, což je nejlepší příležitostí k "Bruslení na kluzišti u Arkád Pankrác". Několik posledních dnů zbývá všem zájemcům k návštěvě "Výstava Sportovní fotografie roku 2018", která potěší velkoformátovou připomínkou zářivých úspěchů našich sportovců z loňského roku. Počátek roku má mnoho z nás spojeno s pokusy o očišťovací a ozdravovací proces, během nějž můžete harmonizovat své čakry a zlepšit fungování vašich orgánů. Stane se tak při účasti na "Sedmidílném kurzu -Naučte se léčit své čakry". Ideálním tipem pro bezradné rodiče či prarodiče hledající program na víkendové odpoledne pro své děti i vnoučata přináší "Únorový program Planetária Praha". Jednou z nejvyhledávanějších výstav za poslední roky se pro Národní muzeum stala "Expozice Keltové", která v obsáhlé sbírce mapuje život a dějiny jednoho z nejvýraznějších kmenů obývajících naše území. Chcete-li udělat radost své partnerce, přihlaste se do "Lekce tanců s Národopisným muzeem", které všem účastníkům představí to nejlepší s tradičních i méně známých českých a moravských tanců. O víkendový program se všem milovníkům adrenalinu postará "Střelnice s Ranger Prague", kde se konají naučné akce v oblasti střelby pro starší děti i dospělé, přinášející mnoho zajímavostí o historii zbraní. Všichni naši čtenáři pak mají jednu z posledních možností k návštěvě Pragovka Gallery, kde se koná "Výstava Postbarokní folklór aneb Jak zmarnivět funkcionalismus".

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

21.04.2024 - 21.04.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 21. dubna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Bez Předsudků 2024 - Kadno

17.04.2024 - 24.04.2024
Kladno

Festival Bez předsudků představí klíčová témata současnosti a to ve dnech 17. a 24. dubna na Kladně. Během těch…

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy…

18.04.2024 - 21.04.2024
Metropole Zličín

Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním…

Urban Challenge 2024 - Praha

19.04.2024 - 20.04.2024
Bohnice

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete