Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Kulturní tipy v Praze třetí dubnový týden - 15. - 24.4.2019

Všechny naše čtenáře zveme na výjimečné týdenní dění v Praze, které bude vrcholit svátečními akcemi spjatými s Velikonocemi.

Fotogalerie k článku

Všechny naše čtenáře zveme na výjimečné týdenní dění v Praze, které bude vrcholit svátečními akcemi spjatými s Velikonocemi.

 

Po celý nadcházející týden si můžete dosyta užít "Velikonoc v Písecké bráně", které nabízejí rozmanitou přehršel hudebních vystoupení, výtvarných a rukodělných dílen pro děti či divadelní pohádky pro nejmenší. Milovníky starých filmů a počátků kinematografie jistě naláká akce "Na Dlabačově se rozjíždějí klasické filmové projektory", která představí kultovní filmy s doprovodem tématických drinků. Nakoupit si některý ze svátečních předmětů s velikonoční tématikou můžete při "Velikonočních trzích na pěší zóně na Andělu", které zde budou probíhat až do příštího svátečního pondělí. Výjimečným gastronomickým zážitkem pro milovníky především asijské kuchyně bude letošní "Belgický bruxx a asijská sia vaří společně - asijské slávky", která překvapí nezvyklou kombinací receptů z Asie a belgických slávek. Duchovní atmosféru promítající se do pro křesťany nejvýznamnějších svátků v roce nabídne "Velikonoční koncert Golgotské reminiscence", který můžete navštívit v nádherném kostele sv. Salvatora.

Akrobati na Žižkově

Vyznavači módních a designových trendů současnosti pak jistě nepohrdnou "Prague design week", který představuje jedinečnou mezinárodní přehlídku ve dvou patrech domu na náměstí Republiky. Prvorepublikovou atmosféru autentických cirkusových vystoupení okořeněnou moderními prvky současné akrobacie nabídne všem návštěvníkům "Žižkovské šapitó", které v nadcházejících dnech vyroste na Nákladovém nádraží Žižkov. Chcete-li se dozvědět více o významném českém sběrateli a národopisci, zveme Vás do Národopisného muzea na program "František Kretzl - sběratel, novinář, učitel, hudebník a národopisec". Z bohatého výběru předloh budou moci vybírat všichni účastníci "Velikonočního drátování", které Na Balkáně vykouzlí technikou jemného drátování ozdobené kraslice či nápadité velikonoční dekorace.

Velikonoční gurmánské zážitky

V jedné z nejlepších pražských restaurací se již tuto středu koná "9. ročník degustační večeře Světový den Malbecu", který zaujme chutným menu i nezapomenutelným panoramatickým výhledem na Prahu. Do některé z pražských hvězdáren zve populární program "Velikonoční prázdniny v Planetáriu", jehož konkrétní harmonogram přinášíme v pozvánce. Ujít by si naši čtenáři neměli ani "Výstavu k 10. výročí založení nadačního fondu Harmonie", která potěší i vystoupením dětského smyčcového orchestru Harmonie. Naše pozvání vyzývá i k vánočními výletu do Ulity, kde si v rámci "Tradičních Velikonoc" můžete namalovat vajíčka pomocí vosku, zkusit uplést a nazdobit pomlázku či se dozvědět něco více o velikonočních tradicích. Zábavnou alternativou pro dobrodruhy s fantazií je "Dračí doupě v Ulitě", které zajistí všem hráčům hodiny zábavy a pobavení a umožní vtělit se do role starých válečníků, mágů či trpaslíků. Úžas a nadšení jistě budou zažívat všichni cestovatelé při promítání "Cestovatelského kina o Islandu", které představí zemi ohně a ledu z dosud nevídané perspektivy. Mlsné gurmány zveme na prověřené "Velikonoční menu v hotelu Kampa", které Vás láká na dobré jídlo, příjemnou společnost a krásné prostředí. Obdobně kvalitní gurmánský zážitek slibují i "Velikonoce v restauraci Selský dvůr", které chystají na nadcházející svátky speciální nabídku.

Velikonoční Náplavka a tradice na Václaváku

Národopisné muzeum Národního muzea láká na oslavu svátků v jara v poutavém a svěžím kabátku programu "Aspoň na víkend se připrav na tradiční Velikonoce". Přivítat probouzející se přírodu a velikonoční čas můžete při "Velikonočních dílnách na farmářských trzích na Kulaťáku", kde se budou zdobit pomlázky či třeba sázet osení. Obdobně nápaditý program a pestrou nabídku produktů s velikonočním tématem nabídnou "Velikonoční oslavy na Náplavce". V rámci blížících se Velikonoc bychom rozhodně neměli zapomenout na "Velikonoční trhy na Václavském náměstí", které potěší velikonočním sortimentem i umístněním v samém centru města. Největší v celé naší republice jsou pak "Velikonoční trhy na Staroměstském náměstí", které nabídnou lidovou zábavu, tradiční zvyky i dobré jídlo a pití.

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete