Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Mikulášské akce 2015

Atlas Česka přichystal všem svým věrným čtenářům přehlídku těch nejzajímavějších společenských akcí, spojených s letošním blížícím se svátkem svatého Mikuláše. Vyrazit tak můžete se svými více či méně zlobivými ratolestmi na působivou procházku, odměnivší v podobě sv. Mikuláše celoroční počínání každého z nich. Pro Vás dospělé pak jistě přineseme i notnou dávku inspirace a tipů pro zábavně strávený večer či lépe ještě celý den. To vše za přítomnosti důstojných světců s nůšemi plnými dárků, vřeštících čertů chrastících zlověstnými řetězy a nebesky rozvážných andělů šířících harmonii a klid.

Atlas Česka přichystal všem svým věrným čtenářům přehlídku těch nejzajímavějších společenských akcí, spojených s letošním blížícím se svátkem svatého Mikuláše. Vyrazit tak můžete se svými více či méně zlobivými ratolestmi na působivou procházku, odměnivší v podobě sv. Mikuláše celoroční počínání každého z nich. Pro Vás dospělé pak jistě přineseme i notnou dávku inspirace a tipů pro zábavně strávený večer či lépe ještě celý den. To vše za přítomnosti důstojných světců s nůšemi plnými dárků, vřeštících čertů chrastících zlověstnými řetězy a nebesky rozvážných andělů šířících harmonii a klid.


Praha

Zveme všechny Pražany a Pražanky na rozvernou nabídku mikulášských akcí, odehrávajících se na území našeho hlavního města. Mezi nejpopulárnější jistě bude jako každý rok patřit "Krampusácká nadílka v Praze", konající se v Praze na Staroměstském náměstí. Ujít byste si neměli nechat ani představení dětské lidové muziky Osminka "Přišel k nám Mikuláš", které se koná v sobotu 5. listopadu v koncertním sále ZUŠ Taussigova. O druhé adventní neděli si v pražské centru Ulita můžete užít "Adventní neděli s Mikulášem", která zve na vůni purpury, františků, medových perníčků či tvorbu vánočních ozdob a návštěvu z bran pekelných. Rádi bychom Vás pozvali i na "Mikulášskou nadílkou pro děti v Lidovém domě v Kbelích", která potěší hodné děti i dostatečně vyděsí ty zlobivé. Spojení nákupů předvánočních dárků s nápaditým mikulášským programem nabízí "Mikulášská nadílka v Obchodním centru Letňany", která vygraduje slavnostním ohňostrojem v 18 hodin. V sobotu 5. prosince si můžete se svými dětmi užít i na "Mikulášské nadílce v Kulturním domě v Kyjích", která slibuje bohatý kulturní program s nezbytnou nadílkou. Naše pozvánka letí i na "Mikuláše v Hostivaři", který v Park centru Hostivař představí i nejrůznější soutěže o sladkosti a drobné dárky s kouzelným Albertíkem. V sobotu 5. prosince se můžete těšit i na "Mikulášskou nadílku na Sídlišti v Bohnicích", která přináší příjemně strávený večer plný vánoční atmosféry a soutěží pro děti.

 

Středočeský kraj

Letošní mikulášské veselice započnou ve Středočeském kraji již na konci listopadu, kdy se můžete těšit na "Mikulášskou nabídku na zámku ve Veltrusech". Při této akci letos vystoupí Sváťovo divadlo s pohádkou Povídání ovčí babičky a po pohádce pak přijde sám Mikuláš se svými pomocníky. V Domě kultury v Kladně si užijete další ročník "Čertího rejdění", které potěší malé návštěvníky i jejich dospělé rodiče. Těšit se můžete na hbité čertíky, slovutného Mikuláše i mnoho pomocníku z řad andělských bytostí. Ve čtvrtek 3. prosince se v kulturním domě v Příbrami uskuteční "První mikulášská nadílka", kde bude na děti kromě Mikuláše, čerta a anděla čekat i oblíbená Dáda Patrasová. Zábavné odpoledne pro malé i velké návštěvníky si připravili pracovníci Městské knihovny v Benešově, kteří zvou na program "Když se čerti žení". Řádná nadílka dobré nálady z rukou sv. Mikuláše a jeho pomocníků dorazí i na náměstí v Benešove, kde se koná oblíbená "Mikulášská nadílka po Benešovsku". V netradičním prostředí zimního stadionu se pak odehraje i "Mikulášské maškarní bruslení", které potěší všechny vyznavače znovu ožívajících zimních sportů. Jistě potěší i "Čerti na zámku", kteří lákají na akce pro děti v zámeckém příkopu ve Zruči nad Sázavou, kde je k plnění připraveno mnoho po čertech mazaných úkolů.


Jihočeský kraj

V jižních Čechách zveme na setkání se sv. Mikulášem do historického města Písku, kde se o druhém prosincovém víkendu odehraje "Velká mikulášská nadílka v Písku". Jedná se výpravné divadlo odehrávající se pod širým nebem, kde se proti sobě ocitnou temné síly zla proti nekonečné dobrotě a lidské poctivosti. Podobný příběh se odehraje i při "Pekelně zábavném odpoledni v Jindřichově Hradci", které na náměstí Míru představí bohatý kulturní program s čertovskými pomocníky a andělskými strážci. 5. prosince se na Žižkově náměstí rozjede pravé a nefalšované "Čertovské rojení v Táboře", které zve na zábavný podvečer pro děti s tradiční nadílkou od Mikuláše a řadou originálních představení. Všechny děti i jejich rodiče bychom rádi pozvali i na "Mikulášskou nadílku v Českém Krumlově", kde na Vás čekají čertovské hry s andělskou asistencí či dlouho očekávanou sváteční nadílku. Rádi bychom Vás pak pozvali na "Mikulášskou jízdu městem", která se bude konat o nadcházejícím víkendu v Dačicích.


Plzeňský kraj

A po roce je tu opět období slavnostního adventu, které bývá spojeno s desítkami poutavých akcí pro děti i jejich rodiče. V Plzeňském kraji zveme na "Mikulášskou jízdu Parním vlakem", která se koná 28. listopadu a poveze s sebou moderovaný doprovodný program pro děti. Vskutku ďábelskou jízdou bude i program "Pekelného koňského spřežení v Dobřanech", které na zdejší náměstí T. G. Masaryka dorazí 5. prosince. Užít si můžete i bohatý program v rámci "Nebeského náměstí aneb setkání Mikulášů ve Klatovech", který nabízí i hudební koncertní vystoupení kapely KuFr. Jako každý rok tak i letos se koná "Mikuláš v Holýšově", který navštíví sám světec v doprovodu svých oddaných služebníků z nebe i pekla. Všechny děti i jejich rodiče pak co nejsrdečněji zveme na další ročník "Mikuláše na náměstí v Plzni", který si pod svou záštitu letos vzalo rádio Prston, připravující na náměstí Republiky bohatý program se světelnou show a mnoha kulturními vložkami. Poslední náš tip směřuje k "Mikuláši na hradě Rabí", kde na Vás čeká nebe plné andělů a andělských soutěží, možnost sdělit sv. Mikuláši přání Ježíškovi či možnost potrestat zlobivce v pekelné dílně.


Karlovarský kraj

Také v Karlovarském kraji se můžete těšit na několik zajímavých akcí spojených s blížícím se Mikulášem. Týká se to především "Sokolovského adventu", který přivítá tradiční mikulášskou nadílku či pohádkovou divadelní hru O kouzelné perle. Ve velkém sále místního kulturního domu se můžete zúčastnit i "Mikulášské taneční zábavy", kterou osvěží i taneční orchestr Sokrat Hexion Sokolov. Rádi bychom Vás ještě potěšili informací, že vstupné je dobrovolné. Jako každý rok, tak i letos, Vás zveme na "Mikulášskou nadílku", která se bude konat v DDM Čankovská. Všechny rodiče vyzýváme k tomu, aby v případě potřeby napsali pro své děti záznam do knihy hříchů. Ve fontáně v Karlových Varech pak konáme i "Mikulášskou nadílku v Karlových Varech", která přivítá Mikuláše i jeho pomocníky z řad andělů a čertů. Kouzelnou atmosféru pak bude míti "Mikulášská nadílka na hradě Cheb", která potěší vánočně nazdobenou hradní kaplí či bohatou nebeskou nadílkou.

Ústecký kraj

Také přemýšlíte jak a kde strávit nadcházející oslavy svátku sv. Mikuláše? Pro všechny obyvatele Ústeckého kraje přinášíme tip v podobě návštěvy "Mikulášské nadílky ve Šluknově", která odnese zlobivé dítka do bran pekelných a těm hodným nadělí řádnou porci dobrot. Originální akci si přichystali organizátoři "Mikulášské tramvaje v Mostě", která láká na vyjížďku pro celou rodinu. Zábavný program láká na "Popletené čertíky aneb zpíváme a tančíme s Míšou", který můžete navštívit v Litoměřicích. Jde o interaktivní zábavnou show pro děti, sestavenou z bloků tanečních písniček a soutěží. V Domě dětí a mládeže Elko v Lovosicích si můžete užít "Mikulášskou nadílku", která do zdejšího domečku přijde 3. prosince. Naše pozvání směřuje i na "Mikulášskou nadílku v Roudnici nad Labem", která se koná 4. prosince a láká i na diskotéku s čerty a anděly. 5. prosince si pak nenechte ujít ani "Mikuláše v ZOO Ústí nad Labem", která láká na otevření pavilonu orangutanů, pohádku Vánoce v Himalájích či tvořivou výtvarnou dílnu. V ten samý den si můžete ujít i "Čertovský rej v ZOO Děčín", která potěší zapeklitými čertovskými úkoly či společným opékáním buřtů.

Liberecký kraj

Již na konci listopadu se můžete zcela výjimečně setkat s postavou sv. Mikuláše, který bude vyvolávat spolu se svými pomocníky strach i naději v tvářích hodných i zlobivých dítek. V Libereckém kraji se můžete přijít podívat na "Rozsvícení vánočního stromu s Mikulášem v Lázních Libverda", které nabídne vepřové vody, vánoční minitrh, hudební produkci či oblíbenou vánoční poštu. Zaujme i "Mikulášské pohlazení v Eurocentru Jablonec nad Nisou", představující zábavné odpoledne pro děti i dospělé, při kterém hodným dětem nadělí Mikuláš drobnou odměnu a ty zlé potrestá přísný čert. Mikulášské mlsání může kompenzovat i zajímavou sportovní aktivitou, kterou je i "Mikulášský běh v Liberci". Děti každého věku si budou moci užít "Mikuláše v Géčku", který láká na odměny za dobře pronesenou básničku. V krajském městě Liberci si můžete užít i tradičního "Mikuláše na náměstí v Liberci", který slibuje bohatý kulturní program pro malé i velké. Pořádnou zábavu nejen pro milovníky golfu pak přináší i "Mikulášská párty v Golf klubu Semily", konaná v sobotu 5. prosince. V ten samý večer si můžete užít i "Mikulášskou diskotéku v Loužnici", která láká na kreativní program pod taktovkou DJ Mrkyman.

 

Královehradecký kraj

Přijeďte si letos odpočinout se svými ratolestmi na některou z mnoha mikulášských akcí, které se konají v Královehradeckém kraji. Platí to zvláště o "Mikulášské nadílce ve Středověké krčmě", která proběhne ve stále populárnějších Dětenicích. Čeká na Vás čertovský program s veselou kapelou, ohnivými hrátkami a sladkou odměnou od samotného Mikuláše. Na tom samém místě pak v podvečerních hodinách vypukne i "Čertovské řádění", které potěší nejen malé návštěvníky, ale i jejich rodiče. Rodiče s dětmi srdečně zveme i na "Mikulášskou nadílku v Trutnově", na které nebudou chybět ani čerti, andělé, či hudebně zábavný program. Zajímavou alternativou k mikulášským akcím je i "Mikuláš v Macíčku v Náchodě", kde Vás v rámci dopoledního programu čeká Mikuláš, anděl i roztomilý čertík. Pro malé i velké čertíky připravujeme "Mikulášskou nadílku v Chlumci nad Cidlinou", která láká na pekelnou bránu, ohnivý plamen či Belzebubův hrnec. Na Hudrálkově náměstí v Malé Skalici se uskuteční "Mikulášská merenda v České Skalic", lákající na zábavu pod širým nebem s velkolepou ohnivou show zakončenou ohňostrojem. O blížícím se víkendu zaujme i akce "Čerti a čertice ze Starohradských pohádek", kterou obohatí zábava a hry s pekelníky všeho druhu.


Pardubický kraj

Přinášíme pozvánku na mikulášské veselení v Pardubickém kraji, které zajisté každému z alespoň trošku hodných dětí přinese do připravené punčochy sladký perníček. Velmi originální akcí bude "Zámecké sklepení v moci pekelné", která otrlým dětem a jejich dospělým rodičům přináší pekelnou zábavu do místního zámeckého sklepení. Ujít byste si neměli ani "Předvánoční Mikulášský jarmark v Chrudimi", kde si budete moci zakoupit některé z posledních dárků, něco dobrého k snědku či grog pro zahřátí. Rádi bychom Vás pozvali i na "Mikulášský jarmark v Chocni", který se odehraje na Tyršově náměstí v sobotu 5. prosince. Předvánoční atmosféru si můžeme s hudebním vystoupením a prohlídkou půvabných betlémů vychutnat při "Adventním mikulášském dni na zámku v Pardubicích". Příjemné odpoledne zažijí i účastníci "Mikulášského setkání v Žamberku", které láká na nadílku divadelních vystoupení a animovaných příběhů. Dům dětí a mládeže Vás zve na "Mikulášský program v České Třebové", který se letos halí do tajuplného názvu S tajemstvím staré bambitky za Mikulášem. Již po třiatřicaté si letos můžete vyrazit na "Setkání s Mikulášem ve Vysokém Mýtě", které bude jako obvykle opepřeno vysokomýtskou show a návštěvou samotného vládce pekel Lucifera.


Kraj Vysočina

Ať už jste letos byli výjimečně hodní či jste popustili uzdu své zlobivosti, přijďte si vyslechnout svůj vlastní ortel na "Čertovské rojení v Pelhřimovském pekle", kde bude otevřena i pekelná brána a malí hříšníci budou moci slíbit samotnému Luciferovi poslušnost a nápravu svých hříchů. Zábavné odpoledne pro celou rodinu nabízí i "Setkání s Mikulášem v Třebíči", které se koná již druhý prosincový den. Pravé pekelné srocení pak zažijete při "Mikulášském pekle v podzemí Jihlava", které láká na prohlídku místního podzemí v netradičním obsazení rohatých průvodců. O poznání poklidnější atmosféru nabídne "Mikulášský jarmark v Jihlavě", nabízející možnost zakoupit některý z chybějících dárků. Město Telč Vás pak zve na zdejší náměstí Zachariáše z Hradce, kde se bude konat celodenní "Mikulášské setkání v Telči". V rámci "Mikulášského dne v Třebíči" pak můžete zažít pohádku s Mikulášskou tématikou v podání místního divadelního souboru. Následující sobotu pak můžete dorazit na zábavný program pro malé i velké "Než přijde Mikuláš do Moravských Budějovic".


Jihomoravský kraj

Z velkého počtu mikulášských akcí připadajících na letošní prosinec jsme pro naše čtenáře vybrali především "Mikulášoviny na radnici v Brně", které lákají na zajímavý kulturní program, bohatou nadílku pro nejmenší či možnost vytvoření vlastních zábavných masek. Pořádnou porci očekávání i nadějí přináší i letos "Mikulášská nadílka v Dělnickém domě v Brně Židenicích", která nabízí loutkové pohádky či atraktivní čertovské disciplíny. Další pozvánka letí na "Kulíškárny v ZOOparku Vyškov", které rozzáří mikulášské odpoledne dováděním rozpustilých čertíků, kteří pro všechny návštěvníky připravili trasu čertovských úkolů vedoucí až k samotným pekelným branám. Podobně atraktivní podívanou nabídne i "Mikulášská nadílka v okolí horní náměstí v Bystrci", která proběhne pod patronací samotného svatého Mikuláše. Velkou popularitu jistě bude mít "Pochod pravých čertů v Židlochovicích", který čerpá svou inspiraci na akcích podobného typu v Rakousku. Tradiční a hojně navštěvovanou akcí je "Mikulášské setkání na náměstí Svobody v Brně", které se po setmění zaplní spoustou Mikulášů, čertů i andělů. Rádi bychom pozvali i na "Čertovský zámek v Oslavanech", kde Vám organizátoři přichystali jarmark na nádvoří zámku, výstavu betlémů či losování o vánoční ceny. Ujít byste si neměli ani "Pekelnou podívanou ve Znojmě", která odmění všechny hodné a potrestá ty zlobivé děti.


Olomoucký kraj

Malí a velcí zlobílkové i vzorní princové a princezny se již dozajista připravují na mikulášskou nadílku, která snad po právu zhodnotí jejich celoroční chování. V Olomouckém kraji se Mikuláš a jeho pomocníci z řad čertů a andělů zastaví na "Čertovských hrátkách v Olomouci", které lákají na celodenní program prodchnutý soutěžemi, hudební produkcí či prodejem dárkových předmětů. Podobně bohatý program zažijete i v rámci "Mikulášské nadílky s čertovskou diskotékou v Přerově", která se odehraje po celou sobotu 5. prosince. V pátek 4. prosince bychom Vás rádi pozvali na "Setkání s Mikulášem, čertem a andělem v šumperském muzeu". Budete mít možnost vyrobit si vánoční dárkové balení či navštívit místní výstavy. Třeskutý program lze očekávat i při "Mikulášském setkání v Uničově", které jako tradičně láká na Masarykovo náměstí. Originální program pak potěší i při "Mikulášování 2015 ve Velkých Losinách", které potěší předvánoční pohádkou i dětskou diskotékou.


Zlínský kraj

Přinášíme pozvánku na milé "Mikulášské kulíškárny v Zooparku Vyškov", které budou zábavným odpolednem plným rozpustilých čertíků, andělských úkolů a pekelných i nebeských výzev. Všechny děti i jejich dospělé rodiče zveme co nejsrdečněji na "Mikulášský rej v Uherském Hradišti", lákající nejen na návštěvu z nebeských výšin, ale i na bohatý pozemský kulturní program. Co nejsrdečněji bychom Vás pak pozvali na "Valašský Mikulášský jarmark ve Valašských Kloboukách", který potěší pěknou písničkou i cinkotem čertovských zvonců. V sobotu si pak můžete užít i "Mikulášský sportovní den v Luhačovicích", který který láká na florbalový turnaj, rehabilitační cvičení pro dospělé turnaj v sálové kopané. Zcela mimořádnou atmosféru pak zažijí všichni účastníci "Mikulášského podvečera v Rožnově pod Radhoštěm", který ve zdejším skanzenu nechá nahlédnout do života Valachů v čase předvánočním. V ten samý den pak jistě nepohrdnete "Mikulášským rejem na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti", který zve i na slavnostní rozsvícení adventního stromu.


Moravskoslezský kraj

A je tu další Mikuláš a s ním i rozpustilá parta plná veselých čertíků a noblesních andělů. Naše pozvánka proto směřuje na "Setkání s Mikulášem na vyhlídkové věži v Ostravě", kde Vás Mikuláš se svou partou pomocníků odmění za pěknou básničku či písničku sladkou dobrotou či drobným dárkem. Podobně atraktivní setkání proběhne i v nedaleké Opavě, kde se koná "Mikulášské setkání na Dolním náměstí". Těšit se můžete zvláště na speciální Čertovský karneval, divadelní představení, tancovačku či soutěž se spoustou překvapení. Tradiční porci zábavy zažijí i účastníci "Mikuláše v parčíku v Karviné", který se letos odehraje již poněkolikáté. V pátek si pak originální program připravilo "Mikulášské setkání v kině Bruntál", lákající na nový animovaný film Hodný dinosaurus, po kterém přijde za dětmi do sálu i svatá Mikulášská trojice. Tradiční velkolepou podívanou nabídne pak "Mikuláš na náměstí v Ostravě", který bude jako obvykle zakončen barveným ohňostrojem. Jednou z předvánočních akcí poutající pozornost místních obyvatel bude pak "Mikulášská nadílka na náměstí v Havířově", která odmění hodné a vyčiní těm zlobivým dětem.












 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

21.04.2024 - 21.04.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 21. dubna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Bez Předsudků 2024 - Kadno

17.04.2024 - 24.04.2024
Kladno

Festival Bez předsudků představí klíčová témata současnosti a to ve dnech 17. a 24. dubna na Kladně. Během těch…

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy…

18.04.2024 - 21.04.2024
Metropole Zličín

Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním…

Urban Challenge 2024 - Praha

19.04.2024 - 20.04.2024
Bohnice

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete