Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

On - line akce platné pro celou ČR

Praha

Současná situace ovlivněná nebezpečným koronavirem citelně zasáhla do konání většiny veřejných akcí a mnozí z organizátorů přesouvají těžiště své tvorby do virtuálního on-line prostředí.  Atlas Česka Vám proto s pružností sobě vlastní přináší přehled těch nejzajímavějších kulturních, vzdělávacích i ryze zábavných projektů, které jsou v době dočasného omezení kulturního života originální a atraktivní alternativou. 

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Vzdělávací kurzy
Od nadcházející středy se můžete připojit ke skupině nadšenců rozšiřujících si své obzory ve "Workshopu - Základy programování", přinášejícím základní informace o JavaScriptu a tvorbě vlastního kódu. Pamětihodné výlety do říše fantazie a literárních přátel nabízí "Online Dětské knihkupectví Dlouhá Punčocha", které zve na předčítání v rámci YouTube kanálu. Trávit domácí čas s vědeckými poznatky představovanými atraktivním způsobem  můžete při "Online Vědě na doma", která přináší desítky tipů na poutavé pokusy a způsoby netradičního poznání. Veškeré dostupné poznatky našich nejlepších vědců k aktuální vlně koronaviru můžete průběžně sledovat na "Online Akademii Věd ČR", která nezahálí ani během druhé vlny nákazy. Tisíce vhodných videí se vzdělávacím obsahem přináší do Vašich rodin "Online Vzdělávací portál Učitelky zastoupí UčíTelka", který je důstojným pedagogickým nástrojem pro období nutné sociální karantény. Stále aktuálnější problematiku komunikace s dětmi i mezi rodinnými příslušníky navzájem přináší  "Online diskuze Vše co jste chtěli vědět o dětech a báli jste se zeptat" s psychoterapeutem Petrem Pöthem. Noví prvňáčci i jejich starší kamarádi mohou během aktuálních neplánovaných prázdnin využít volný čas k výuce skrze "Učítelku v České televizi". Rozmanitá cvičení z matematiky, českého jazyka, cizích jazyků a dalších důležitých předmětů naleznete na originálním "Školním cvičením", které do prostředí internetu přináší i pestrou nabídku soutěží a úkolů. 
 
 
Sportujeme na dálku
Soulad mezi fyzickým stavem a duševním rozpoložením je důmyslným klíčem k harmonickému prožívání současných nelehkých chvil, které prožívají mnozí z nás. Proto se dnes více než kdy jindy bude hodit "Online kurz jógy zdrama", který nechá vstoupit do světa jógy skrze uvolňující cviky, specifické formy dýchání a důsledné rozhýbání. K eliminaci zdravotních problémů, zbavení stresu, tvarování postavy či pocitu mladšího těla přispějí i "Online kurzy jógy pro celou ČR", které vede uznávaný lektor Pavel Hub. Výhodou mobilních lekcí zdravého cvičení je skutečnost, že je lze aplikovat kdekoliv dle přání cvičícího. Nejlépe se o tom přesvědčí všichni Ti, kteří se přihlásí na "Online fitness kurz", který za registraci požaduje pouhou jednu korunu českou. Nelehké období spojené s epidemií koronaviru můžete přívětivěji přečkat i díky "Online lekci kardia a pilacore", které kromě náležitých cviků přináší i možnost lidsky vstřícného rozhovoru. Moderní techonologie přinášejí možnost cvičení s těmi nejlepšími trenéry i ve vašich obývacích pokojích, a to například díky "Online Fitness lekcím". Pro nadcházející maminky přinášíme pozvánku na "Online jógu pro těhotné", která je spojena i s pomyslným předporodním kurzem, pomáhajícím Vám zůstat uvolněné v jakékoliv situaci. 
 
 
Kultura ve virtuálním prostoru
Díky internetu nezůstanou ochuzeni o své libé zážitky ani milovníci umění rozmanitých podob. Každoroční Friends Party spojující hudební nadšence letos proběhne v alternativní online verzi a naleznete ji pod návodným názvem "Depeche Mode Live Spirits Party", nesoucí se v duchu aktuálně vydaného koncertního záznamu zatím posledního uskutečněného turné. Největší sbírku produktů od světoznámé společnosti představí do pohodlí Vašeho domova "Online Apple muzeum", nabízející přehlídku výrobků této značky od roku 1976 do roku 2012. Alternativou za fyzickou edici "The Legits Blast" přináší na monitory Vašich zařízení plně funkční online edice. Výrazné filmové hity posledních let představuje youtube kanál Filmy česky každý den v 17 hodin v rámci "Online filmů česky a zadarmo". Upozorňujeme i na "Online Free cinema na doma", která je talentovou platformou pro zájemce z řad komparzistů a milovníků filmového umění. Současné sbírky, výstavy či edukačně vzdělávací projekty představí všem zájemcům "Online Galerie Rudolfinum", který nechá nahlédnout do svého bohatství všechny online milovníky umění. Rádi bychom Vás pozvali i na "Online představení zavřeného divadla Cirk La Putyka", které nechá nahlédnout za oponu i zákulisí této populární žánrové platformy. Příspěvkem ke zlepšení veřejné diskuze o rozvoji Prahy je "Online akce Centra architektury a městského plánování". Vstřícné gesto pro své fanoušky připravili i divadelníci z "Online divadla Mír", které svá předtavení nabízí zájemcům ke shlédnutí online formou. Poslední místa v pomyslném hledišti připravilo pro své příznivce i "Divadlo Husa na Provázku", které ani po oficiálním dočasném zákazu neustalo v přípravě nové inscenace Raději zešílet v divočině. Schválně, jestlipak jste věděli, že díky "Online Národní galerii" můžete navštívit většinu sbírek naší nejvýznamnější kulturní instituce a vychutnat si nejen desítky expozic a programů, ale najít zde i rozhovory s umělci či kurátory. Moderní podobu prezentace vlastního ústavu zaznamenáváme i v rámci "Online Muzea města Ústí nad Orlicí", které láká na muzejní pedagogiku a sbírky 3D modelů. Naši pozornost si zasloužilo i projektové pásmo "Umění (být) venku", které navazuje na úspěšnou jarní verzi. Virtuální a webové výstavy lákají na prohlídku  "Online Muzea hlavního města Prahy", které tímto způsobem představuje většinu svých skvostů. 
 
 
Zajímavosti a lákadla 
Ve chvílích vynuceného oddychového času se můžeme věnovat dlouho odkládaným aktivitám, které by za normální situace zůstávaly možná zbytečně opomíjenou příležitostí. Rádi bychom Vás v tomto kontextu pozvali na "Online diskuzi Rostlinná strava ano či ne", která se bude věnovat tomuto kontroverznímu tématu rozdělujícímu velkou část naší laické i odborné veřejnosti. Problematice poruch autistického spektra u dětí se věnuje "6. ročník konference Autismus v Praxi", který se letos nuceně přenáší do online prostoru. Do virtuálního prostoru přenesli své potřebné aktivity i členové "Integračního centra Praha", které pomůže jistě mnohým z našich čtenářů s řešením současné nelehké situace. Duchovní útěchu v této době hledá ještě více lidí než obvykle a pro všechny z nich proto přinášíme přehled "Online mší svatých", které přinášejí bohoslužby do života mnoha stovek našich domácností. Širokou nabídku programů a poutavých pořadů přináší i "Online Skautský institut", zaměřující se na aktuální témata hýbající veřejným míněním. To nejzajímavější ze svého videoarchivu poskytne "Knihovna Václava Havla" co nejširšímu spektru zájemců o odkaz a duchovní poselství nejvýraznější osobnosti naší polistopadové politiky. 
 

Zajímavé akce v okolí

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

Koncert kapely CROSSBAND 2024 - Pra…

20.03.2024 - 20.03.2024
Praha

Nymburská kapela CROSSBAND hraje v Praze pravidelně. Do Malostranské besedy se vrací po loňském úspěšném koncertu. Jako…

Vynášení Morany a vítání jara 2024 …

21.03.2024 - 21.03.2024
Praha

JARO JE TADY! Paní zima - MORANA - končí svou vládu je potřeba ji vynést a připravit se na nejkrásnější období v roce,…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete