Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy jak strávit v Praze svátek 17. listopadu 2013

Praha

I letos si 17. listopadu připomíná naše země a její obyvatelé "Den boje za svobodu a demokracii", jehož kořeny nacházíme v nacistickém běsnění proti českému studenstvu v roce 1939 a brutálním rozehnání poklidné studentské demonstrace na Národní třídě v roce 1989. Při příležitosti tohoto státního svátku se v Praze koná mnoho zajímavých akcí, na které bychom Vás prostřednictvím následujících řádků rádi pozvali.

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

I letos si 17. listopadu připomíná naše země a její obyvatelé "Den boje za svobodu a demokracii", jehož kořeny nacházíme v nacistickém běsnění proti českému studenstvu v roce 1939 a  brutálním rozehnání poklidné studentské demonstrace na Národní třídě v roce 1989. Při příležitosti tohoto státního svátku se v Praze koná mnoho zajímavých akcí, na které bychom Vás prostřednictvím  následujících řádků rádi pozvali. 

Patříte-li k politicky angažovaných lidem a vyhledáváte-li otevřená setkání s politickými lídry, jistě nebudete tuto neděli chybět na některé z akcí konaných v našem hlavním městě. Vybrat si můžete například z "Protestu proti polistopadovému vývoji na Václavském náměstí" či naopak "Protestu proti zneužívání dne studentů", který účastníky provede z Jungmannova náměstí do Vojtěšské čtvrti a zpět. Iniciativa Fór_um pak pořádá karnevalový průchod napříč historickým centrem města, počínající na piazzeretě Národního divadla. Památku studenta Jana Opletala zastřeleného nacisty v roce 1939 si můžete připomenout při tradiční "Pietě u Hlávkovy koleje". U památníku na Národní tříděse pak po celý den budou střídat významné osobnosti naší politické i kulturní sféry, připomínající svou účastí vzpomínku na dramatické události spojené s počátkem tzv. Sametové revoluce. V Národním domě na Vinohradech se během slavnostního večera budou předávat ceny nejlepším vědcům a studentům vysokých škol, zvítězivších v soutěži Česká hlava. Zábavu i poučení v jednom zažijí malí i velcí v populárním pražském Planetáriu, které tuto neděli zve na putování Jižní Amerikou, představení krás podzimní oblohy či povídání pro zvídané děti.  Nezapomenutelnou atmosféru pak především pro malé jedlíky přináší zřejmě nejzábavnější dětských brunch v Praze, konaný pod názvem "Všechno lítá co peří má" na poetickém Žofíně. Atraktivní podívanou můžete zažít i v ZOO Praha, kde se v den našeho státního svátku koná "Den psovitých šelem", jehož zlatým hřebem budou křtiny letošních mláďat pralesních psů.

Pro sportovní nadšence nabízíme možnost účasti na "Pražském minimaxu", turistickém pochodu okrajem Prahy podle mapy od Vltavy k nejvyššímu místu pražského katastru. Státní svátek je také ideální příležitostí k návštěvě Národního divadla, které tento den nabízí zakoupení vstupenek pro studenty s 50% slevou. Filmové fanoušky zajisté potěší další ročník přehlídky 16 mm filmu "Eskapády", který v neděli zaplní pražská malá kina pásmem filmů k výročí sametové revoluce. Zapomínat bychom neměli ani na končící "Svatomartinské hody", které zásadně ovlivňují menu většiny pražských restaurací. Nejen gastronomickou stravou je však živ člověk. Tuto dávnou pravdu nám připomenou "Dny důvěry", které spojují převážně mladé lidi z různých církví při jejich společných modlitbách a seminářích. Hledáte-li pak tip na netradiční víkendové odpoledne, doporučujeme "Jízdu historickou tramvají", která malé cestovatele i jejich rodiče proveze napříč historickým centrem Prahy i jejímu odlehlejšími čtvrtěmi. Každou hodinu (od 12 do 17 hodin) tyto historické soupravy vyjíždějí ze zastávky Vozovna Střešovice a končí na holešovickém Výstavišti.

V domě dětí a mládeže na pražském Proseku se zajisté sejdou všichni milovníci tance a zdravého pohybu, pro které je přichystán další ročník "Tanečního workshopu". Příznivci klidné a přátelské atmosféry by pak neměli vynechat další setkání "Zlaté Prahy", které do zasedacího sálu Úřadu městské části Praha 5 přivedou známého violoncellistu Jana Zvěřinu, který připojí své vyprávění do svébytného cyklu "Člověk a hudba". Sportovní nadšence netřeba zvláště upozorňovat na hokejový šlágr odehrávající se v pražské Tipsport Areně, kde domácí HC Lev Praha přivítá atraktivního soupeře v podobě Avangardu Omsk. 

 

Zajímavé akce v okolí

Velká a Malá Amerika autobusem 2024…

27.07.2024 - 27.07.2024
Smíchovské nádraží

Prozkoumejte s námi vápencové lomy kousek za Prahou. Podíváme se k zatopenému lomu a projdeme podzemní štolou.…

Nizozemský orchestr mladých v Praze…

28.07.2024 - 28.07.2024
Kostel sv. Šimona a Judy

Nizozemský orchestr mladých (JON) s Rosanne Philippens a dirigentem Jurjenem Hempelem.

Letní staré hudby 2024 - Fantasia P…

29.07.2024 - 29.07.2024
Trojský zámek

Vášeň a touha v portugalských operách a písních 18. století

Das Sommerkino letní kino na Pragov…

30.07.2024 - 30.07.2024
Max Space

Servírujeme vám již sedmý ročník letního kina na Pragovce, tentokrát se zastřešujícím tématem růst a půst. Letos budeme…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete