Statistika našeho portálu

  • 102 254 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 12. – 13. října 2019

Kam vyrazit o nadcházejícím víkendu vás chceme inspirovat v našich tipech na víkend. Vybrat si můžete ale také z našeho přehledu drakiád nebo výlovů rybníků.

Fotogalerie k článku

Kam vyrazit o nadcházejícím víkendu vás chceme inspirovat v našich tipech na víkend. Vybrat si můžete ale také z našeho přehledu drakiád nebo výlovů rybníků. Vybírat můžete také ze všech akcí v našem Kalendáři nebo z Tipů na výlety s Emcem.

Praha 

Od čtvrtka do neděle vás v naší metropoli čeká Signal festival, tedy festival digitální a kreativní kultury, který přinese do historického centra 20 světelných instalací, včetně videomappingu. Náprstkovo muzeum asijských, afrických a amerických kultur zve do etnoklubu, kde si v sobotu budete moci vyrobit svůj staroegyptský náhrdelník.

V Národopisném muzeum Národního muzea se v sobotu zase budete moci naladit na podzimní slavnostní posvícení. Na řemeslných dílnách si děti budou moci ozdobit tradiční české koláče nebo vyrobit figurky z šustí.

Středočeský kraj

6. ročník přehlídky ochotnických divadel Nučický Kahan se koná od pátku do soboty v Nučicích. Na své si přijdou děti, studenti, milovníci komedií, poezie, tance i opery.

Také letos vás zveme na tradiční řemeslný jarmark do Lysé nad Labem se širokou nabídkou řemesel a výrobků. Součástí trhu budou i ukázky staročeských řemesel a novodobých výtvarných technik. Svou návštěvou navíc přispějete na dobrou věc.

Pokud byste si rádi zasportovali, tak se nabízí sobotní překážkový závod Beroun Race. Čeká vás zde závod střední obtížnosti o celkové vzdálenosti 8 km a o 30 překážkách.

Jihočeský kraj

Největší událostí Jihočeského kraje bude bezpochyby výlov největšího českého rybníka Rožmberka. Ten začíná v pátek a pokračuje až do neděle. Druhou významnou akcí je tradiční vodácký maraton v Českém Krumlově. Na tomto největším vodáckém maratonu uvidíte startovat kajaky, kánoe i rafty.

V Táboře vás od čtvrtka do soboty čeká Mezinárodní festival outdoorových filmů, který je soutěžní putovní přehlídkou outdoorových filmů.

Ústecký kraj

Strašidelné a zábavné prohlídky v halloweenském duchu si pro děti připravili na hradě Duchcov. Zpřístupněny budou také zámecké sklepy a na děti čekají různá překvapení.

V Mostě si v sobotu užijete Festival exotické kuchyně, na němž budete moci ochutnat to nejlepší z japonské, vietnamské či indonéské kuchyně

Královéhradecký kraj

Jazz ve všech podobách na vás čeká až do soboty v Hradci Králové. Koná se zde mezinárodní festival Jazz Goes to Town. V Hradci můžete zavítat i na Festival dřeva, který chce ukázat dřevo ve všech jeho podobách a informovat širokou veřejnost a děti o přírodě, lese a rozvíjet jejich vztah k životnímu prostředí.

Trh nezávislé módy, šperků a designu MINT Market Hradec Králové je připravený na neděli.

Pardubický kraJ

V neděli se v Pardubicích jede 129. Velká pardubická. Závod, který není jen sportovní, ale i kulturní a společenskou událostí, si rozhodně nenechte ujít. V Pardubicích můžete navštívit také akci včelařů, včel a medu - Dny medu. Můžete se těšit na med a medové výrobky, skleněný úl se živými včelami, dílničky pro děti, prezentaci včelařského kroužku, řemeslné práce besedy a další.

Kraj Vysočina

V Havlíčkově Brodě se koná Podzimní knižní veletrh, který je nejširší přehlídkou současné české knižní produkce. Jeho součástí je i řada doprovodných programů.

Jihomoravský kraj

V Brně probíhá až do soboty Mezinárodní filmový festival EKOFILM. Letos nese titul "Příroda – naše dědictví". Můžete se těšit na desítky filmů z celého světa a setkání s jejich tvůrci v kině Scala.

V Brně až do neděle můžete navštívit také festival krátkého filmu Brněnská 16. Kromě prestižní soutěže obsahuje pestrý doprovodný program, který kromě filmů přináší také výstavy, diskuze či workshopy.

Na nádvoří zámku Slavkov můžete v neděli se svými dětmi vyřezat tu nejstrašidelnější dýni nebo ochutnat výrobky z dýní na zámeckém dýňobraní.

Moravskoslezský kraj

Oktoberfest se koná také v Ostravě, kde bude na degustačním menu více než 100 druhů piva od více než 30 regionálních pivovarů. Čekají vás i dobroty z lokálních bister a restaurací, kapely Mňága a Žďorp, Sto zvířat nebo legendární BONEY M.

Olomoucký kraj

October Fest v Olomouci nabídne od pátku do neděle 4 našlapané foodtrucky, kubánský bar a mnoho dalšího. Zámek v Náměšti na Hané zve na Dýňové a slámové kouzlení, kde si budete moci vyrobit podzimní dekoraci.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Alf Carlsson/Jiří Kotača Quartet 20…

01.05.2024 - 01.05.2024
Masarykův kulturní dům…

Koncert

Jarmark v Podorlickém skanzenu Krňo…

01.05.2024 - 01.05.2024
Třebechovice pod Orebem

Tradiční prvomájový jarmark zahajuje pravidelnou turistickou sezonu ve skanzenu. Ke zhlédnutí i zakoupení budou výrobky…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

středa 1. květen

Svátek práce

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete