Statistika našeho portálu

  • 102 280 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 13. – 14. května

Fotogalerie k článku

Praha 

Na pražském Výstavišti se tento víkend uskuteční 28. ročník Festivalu svět knihy. Letošním programem festivalu Svět knihy Praha 2023 vede tematická linka Autoři bez hranic. Čestným hostem proto není v rámci 28. ročníku žádná konkrétní země, ale autoři, kteří překročili či překračují hranice. Tato koncepce neřeší pouze hranice mezi státy či jazyky, ale také hranice sociální, které procházejí společenskými třídami na základě různé úrovně vzdělání nebo ekonomického postavení. Věnuje se také hranicím kulturním, přes něž se prolínají multikulturní odlišnosti. Tématem Autoři bez hranic se Svět knihy Praha 2023 dotkne i hranic sexuální identity. V neposlední řadě autoři posouvají a překračují hranice žánrů. A na politických hranicích, stojíce před nespravedlností, dávají po celém světě svůj hlas lidem bez hlasu.

 

Středočeský kraj

A co takhle na camp plný zajímavých aktivit? Víkendový kemp v Boleslavi je pro děti i dospělé. Je zkrácenou variantou našich prázdninových příměstských táborů. Pokud váháte, zda jsou pro Vaše děti týdenní in-line kempy to pravé, dejte jim šanci, ať o tom mohou samy rozhodnout. Nebo si i Vy vyzkoušejte na vlastní kůži, co přesně je čeká.

 

Vysočina  

Udělejte si s dětmi hezkou sobotu a navštivte 13. celorepublikový sraz - společné létání nejen s akrobatickými draky, ale i jinými. Deváté celorepublikové společné létání s draky všech typů, rozměrů a provedení. Přijďte si zalétat, podělit se o své zkušenosti anebo získat nové.

 

Jihočeský kraj

Nenechte si ujít tuto sobotu již tradiční akci s více než třiceti dílnami různých technik výroby, ukázkami složitějších řemeslných šperkařských technik a obrovským výběrem kvalitních výrobků ve Volyni. Největší šperkařská akce v Čechách! Ideální místo pro nákup originálních dárků! Budete si moci koupit: šperky kované, zalité pryskyřicí, vyrobené ze starých vidliček a zbytků hodinek, z papíru, korálků, fima, smaltované, tepané, drátkované, plstěné, z keramické hmoty, papírmaše, plastové, hliníkové, malované. Zkusit si budete moci vyrobit šperky drátkované, plstěné, z papírové hmoty, z korálků, z minerálů, z papíru, keramické hmoty a vysypávat pískované obrázky. Na workshopu si budete moci koupit i materiál k domácí tvorbě.

 

Plzeňský kraj

V Plzeňském kraji, konkrétně v obci Nepomuk se o víkendu bude konat slavná pouť k příležitosti svátku sv. Jana Nepomuckého. Bohatý kulturní program a staročeský jarmark doplní klasické pouťové atrakce a stánky. Nepomucká pouť má dlouhou tradici a věhlas! Jedná se bezesporu o nejpopulárnější a nejnavštěvovanější událost ve městě v rámci celého roku, kterou lze zaslouženě charakterizovat jako živý multižánrový městský festival pro celou rodinu.

 

Karlovarský kraj 

Milovníci vína, přijeďte se podívat na 3. ročník Chebského festivalu vína, který se uskuteční v sobotu 13. května 2023 na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu. Na historické náměstí Krále Jiřího z Poděbrad se sjedou vinaři z různých vinařských podoblastí Čech a Moravy, aby zde představili to nejlepší ze své aktuální produkce. Chybět nebudou staří známí jako Vinařství Rauš či Modré vinařství, ale ani nové neznámé tváře. Nabídka vína bude velice pestrá, takže si každý vínomilec přijde na své.

 

Ústecký kraj

Přijeďte se podívat na 2. ročník hudebního festivalu na podporu záchrany zámku Pětipsy, který se uskuteční tuto sobotu. Na festivalu vystoupí Bára Basiková a Lament, Michal Šindelář s kapelou, Saving George, kapela Řeka a dětský pěvecký sbor ProRadost. Je připraven i program pro děti: šermíři, malování na obličej, tvůrčí dílnička. Bohaté občerstvení.

 

Liberecký kraj

V obci Sosnová se o víkendu chystá tzv Sosnová Classic 2023, kde bude oslaveno 120 let od prvního motoristického závodu na Českolipsku. Můžete se těšit na výstavy, závody a exhibiční jízdy. Dále vystoupí hvězdy a legendy motoristických závodů. Oslovení s příslibem účasti jsou české i světové hvězdy. V doprovodných aktivitách pro diváky jsou připraveny: Dětská zóna, dětské dílničky a atrakce, dámský "klub" příjemné posezení s hudbou a dobrým občerstvením, které připomene 100 let od prvního závodu Elišky Junkové, exhibice historických letadel v průběhu dne a prodejní stánky s motoristickou tematikou.

 

Královéhradecký kraj

Hradci Králové se tuto sobotu uskuteční Cestovatelské promítání 2023. Pojďte se s námi přenést na nová místa a načerpat tak cestovatelskou inspiraci. Příjemným odpolednem vás provedou zkušení průvodci. Sedm promítajících vám ukáže zážitky z jejich nejoblíbenějších míst.

 

Pardubický kraj

Užijte si příjemnou sobotu na Hlinku setkáním s hrnčíři a keramiky a to díky programu s názvem Hrnčířská sobota. Program návštěvníkům přinese možnost dozvědět se podrobnosti o hrnčířství a výrobě keramiky.  Informace jim podají pozvaní hrnčíři a keramici, kteří budou nejen své výrobky prodávat, ale dle možností i předvádět část výroby. Například návštěvníci uvidí točení výrobků na hrnčířském kruhu, modelování, zdobení a malování. Odvážlivci si budou moci leccos sami vyzkoušet. Výtvarné dílničky budou určeny především dětským návštěvníkům.

 

Jihomoravský kraj

Město Brno tuto sobotu opět navštíví MINT MARKET jaro 2023. Bude se tu konat další přehlídka toho nejlepšího z českého designu, autorské módy, šperků, bio kosmetiky, papírenského zboží a delikates.

 

Zlínský kraj

Hýčkat své chuťové pohárky můžete na největším Gastrofestivalu 2023Kroměříži. Oblíbená gastroakce jara je tady! Ochutnáte zde od tradičních českých jídel jako jsou béleše, bramborové patenty s povidly a mákem, hanácké vdolky, přes netradiční chobotnice, ústřice nebo pštrosí maso a žabí stehýnka až po delikátní italské pizzatini, mexické burrito, indonéskou kuchyni nebo gruzínské chačapuri a japonské koláče teriaki. To je jen krátký výčet všech specialit, které můžete ochutnat na jednom místě.

 

Olomoucký kraj 

Aktivní sobotu plnou barev můžete zažít v Olomouci na akci s názvem Barvám neutečeš. Den plný barev, zábavy a radosti? Přesně to je Barvám Neutečeš! Zaregistruj se na 9. ročník Barvám Neutečeš i ty. Čeká na tebe trať dlouhá 5 km a 5 barevných zón, ve kterých tě #barevnytym zasype barvami. A ani nemusíte být běžci, abyste se na závod mohli přihlásit. Trasu můžete totiž zdolat během i chůzí.

 

Moravskoslezský kraj

Nenechte si ujít unikátní festival plný sportů a parasportů pro širokou veřejnost, propojující svět handicapovaných se světem bez handicapu, který se koná v Ostravě – to je Parasport festival 2023.

Ostravě se také uskuteční jediný pravý studentský Majáles, který proběhne v sobotu 13. 5. 2023.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

We Love Bubliny 2024 - Praha

03.05.2024 - 05.05.2024
Praha

Tři dny plné (nejen) vynikajících bublin, skvělého jídla, hudby a letní pohody. V krásném prostředí Písecké brány na…

Kmotra SMRT 2024 - Jiříkov

04.05.2024 - 08.05.2024
Sovinec

Dobývání hradu Sovinec.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 5. květen

Dnes má svátek Klaudie

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete