Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 15.- 16. června 2019

Čeká nás druhý červnový víkend, který nabídne řadu sportovních akcí nebo hudebních festivalů. Ale můžete se vydat třeba na sraz veteránů, navštívit pohádkový lesopark, naučit se kosit trávu kosou nebo oslavit Den otců ve VIDA! centru. 

Fotogalerie k článku

Čeká nás druhý červnový víkend, který nabídne řadu sportovních akcí nebo hudebních festivalů. Ale můžete se vydat třeba na sraz veteránů, navštívit pohádkový lesopark, naučit se kosit trávu kosou nebo oslavit Den otců ve VIDA! centru. 

Praha 

Závodiště ve Velké Chuchli bude hostit čtyřdenní parkurové soutěže CPI Summer Cup. Závodit se bude celé 4 dny a nebude chybět ani doprovodný program pro děti. Ivan Ženatý (housle) a Martin Kasík (klavír) vystoupí v sobotu v Atriu Žižkov na společném koncertě romantických skladatelů Schumanna, Nedbala a Griega. 

Rodiny s dětmi jsou zvány do Pohádkového lesoparku v pražské Hostivaři. V sobotu zde na děti čeká trasa plná pohádkových postav, soutěží a úkolů.

Středočeský kraj

Oldtimer Bohemia Rally v Mladé Boleslavi ukáže tento víkend to nejlepší z veteránů a dovednosti jejich šoférů. Trať závodu má 3 etapy a celkem 420 km. Na kci nebude scházet ani kulturní program. Milovice budou tento víkend opět hostit hudební festival Votvírák, největší český multižánrový festival, zaměřený převážně na rockovou, popovou a hip-hopovou hudbu v provedení českých a slovenských skupin i jednotlivců. Pokud patříte mezi milovníky růží, pak si nenechte ujít jejich výstavu na zámku Veltrusy. Jedná se o soutěžní výstavu, kde porota vybere nejkrásnější květinu.

Rádi bychom upozornili také na pietní akci, která se koná v sobotu v Lidicích. Vzpomenutí na oběti lidické tragédie v Památníku Lidice bude začínat v 9 hodin ráno mší, a poté bude následovat další pietní program.

Plzeňský kraj

 V Plzni máte jedinečnou možnost se zúčastnit workshopu, kde vás naučí základním principům v ručním kosení trávy, naklepávání, ostření kosy a mnohému dalšímu. V Klatovech vás čeká 1. ročník přehlídky divadelních spolků a společností, Klatovské divadelní slavnosti.

Karlovarský kraj

Od pátku do neděle můžete zavítat na Chebské dvorky, krajský festival uměleckých projektů, kde nebudou chybět ani zahraniční aktéři. Těšit se můžete na hudbu, výstavy, tvůrčí dílny, projekce, divadlo nebo třeba slam poetry. V sobotu se dětští návštěvníci hradu Poustka se mohou těšit na dobrodružné putování za pokladem svatojánské noci. Děti čekají soutěže, opékání buřtů, ale i možnost nocovat přímo na hradě.

Ústecký kraj

Den otevřených dveří s léčivými prameny vás zavede do míst, kde se stáčí Bílinská kyselka nebo Zaječická hořká. Budete zde moci ochutnat limonády připravené právě z Bílinské kyselky, zažít živou knihovnu nebo se zkusit udržet se na rodeo láhvi.

Královéhradecký kraj

Open Skies for Handicapped je název charitativní akce, která umožňuje vyhlídkový let handicapovaným lidem. Součástí bude také pestrý doprovodný program plný vystoupení různých hudebních skupin, ukázek leteckých akrobatů, parašutistů, vojenské historické i současné techniky, cvičení kynologů, jízdy autoškol, moto kaskadéra a leteckých modelářů. Akce se koná v sobotu v Hradci Králové. Železnice bude v sobotu hostit folkový festival Triangl Folk Fest, kde vystoupí mimo jiné Vladimír Merta, Jan Hrubý, Ondřej Fencl, Miroslav Paleček, Pepa Štross a další.

Moravskoslezský kraj

Koktejl skvělé muziky v nádherném industriálním prostředí Dolu Michal v Ostravě nabídne i letos Michalfest, hudební festival. Můžete se těšit na žánrově pestrý festival, kde mimo jiné vystoupí Richard Miller, Lenny, Peter Nagy, Mňága a Žďorp a další. V Ostravě se v sobotu také pojede World Inline Cup, světový pohár v jízdě na inlinech. Kromě hlavního závodu se pojedou i závody pro hobby inlinery a samozřejmě i pro děti v mnoha kategoriích. Závodům bude předcházet páteční Večerní jízda a můžete se těšit i na doprovodný program.

Street Game Festival nabídne v sobotu v Opavě adrenalin sportovních zápasů, zábavu při jejich sledování a zkoušení nových věcí v rámci bohatého doprovodného programu.

Jihomoravský kraj

Brněnské VIDA! science centrum zve na Den otců na speciální program věnovaný kutilství. Tatínkové zde mohou navštívit tzv. Bastlírnu a ukázat dětem, že dovedou vyrobit např. vlastní bubínek, kastaněty, dudy či harmoniku. Urban Challenge 2019 zavítá v sobotu také do Brna. Na závodníky čeká 5000 metrů dlouhá trať a více jak 25 originálních překážek z městského prostředí.

Olomoucký kraj

V Olomouci se v sobotu poběží Mattoni 1/2 maraton, kterého se mohou zúčastnit nejen profesionální, ale i amatérští běžci. 

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete