Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 19.-20. ledna 2019

Na horách vládne lednová zima plná sněhu, a tak i akce na našich horách jsou na tento víkend spojené se zimními sporty a radovánkami. A pokud byste raději zůstali někde v teple, tak pro vás máme výstavy, festivaly a gastronomické akce.

Fotogalerie k článku

Na horách vládne lednová zima plná sněhu, a tak i akce na našich horách jsou na tento víkend spojené se zimními sporty a radovánkami. A pokud byste raději zůstali někde v teple, tak pro vás máme výstavy, festivaly a gastronomické akce.

Praha

V Praze se otevírá Národní filmové muzeum a vy se tento víkend v něm můžete dovědět, jak film vzniká a funguje, a poznávat jeho historii zábavnou a interaktivní formou. To vše v muzeu NaFilM. V sobotu se můžete vydat na večerní prohlídku Staroměstské radnice, která bude v anglickém jazyce. Seznámíme se s dějinami a vývojem budovy, navštívíme středověké síně, novodobé reprezentační sály radnice i její románsko-gotické podzemí. 

Pokud se vydáte do Muzea Kampa, tak si zde můžete prohlédnout výstavu Síla činu, která je věnovaná Janu Palachovi a Janu Zajícovi. Sobotní program v Náprstkově muzeu bude věnovaný japonskému workshopu, kde si budete moci vyzkoušet kaligrafii, složit si origami panenku, vyrobit osobní razítko a mnoho dalšího.

Na neděli je připravená procházka po Královské cestě s průvodcem, která je určená pro děti. Trasa vede od Prašné brány na Křížovnické náměstí.

Středočeský kraj

V sobotu se můžete ve Všetatech připojit k pietnímu aktu uctění památky Jana Palacha. Mimo jiné zde vystoupí dcera Olbrama Zoubka, sochaře, který sňal Palachovu posmrtnou masku. Následovat bude průvod na všetatský hřbitov.

Bezpečně na Monínci je název akce, která se v tomto lyžařském areálu již opakuje. Jedná se o preventivní akci, kde se dozvíte, jak se bezpečně chovat na sjezdovce. Součástí akce je i doprovodný program s praktickými ukázkami Policie ČR, tým záchranářů a Hasičského záchranného sboru.

Plzeňský kraj

Kašperská 30 protáhne všechny nadšené běžkaře po šumavských běžeckých trasách, kteří si mohou vybrat, zda úsek z lyžařského stadionu v Churáňově do centra Národního parku Šumava urazí klasicky nebo volnou technikou.

Ústecký kraj

Severočeská hvězdárna a planetárium v Teplicích nabízí na neděli mimořádné pozorování zatmění měsíce. Akce se bude opakovat i v pondělí, kdy bude možné sledovat úplné zatmění měsíce.

Liberecký kraj

Oba víkendové dny se v Harachově koná Český pohár biatlonu žactva. Zámecká hra na zámku Svijany nabízí o víkendu návštěvníkům dobrodružnou hru, kde si spolu s aplikací ve svém mobilu nebo tabletu zahrajete dobrodružnou hru, při níž se nejen pobavíte, ale také vyzkoušíte svůj důvtip a postřeh.

Pardubický kraj

Přímo v sálech zámeckého pivovaru a jízdárny na zámku Litomyšl se tento víkend uskuteční svatební veletrh. Více než čtyřicet vystavovatelů představí novinky nejen ve svatební tematice, ale v oslavách a party. Zájemci o si zde budou moci rovnou vybrat například svatební šaty, fotografa nebo cateringovou firmu. Přímo na místě bude možné si rezervovat prostory na obřad, sály pro oslavu, a dokonce i krásné ubytování. 

Královéhradecký kraj

Tento víkend se koná 17. ročník saňových závodů psích spřežení na Janovičkách u Broumova. Účastníky čeká přes 32 km dlouhá trať, technicky náročná, kopcovitý terén, široké lesní cesty a úzká hřebenová část. Po psích spřeženích na trasu mohou vyjet i sněžná a horská kola. Noc tuleních pásů, tedy tradiční skialpový závod je připravený na tuto sobotu v Peci pod Sněžkou

V Olešnici v Orlických horách si zase nenechte ujít Mezinárodní závody na starých dřevěných lyžích ve slalomu a jasankrosu. Mezinárodního MČR v historickém lyžování se koná oba víkendové dny a o zajímavou podívanou bude jistě postaráno v netradičních soutěžích.

Kraj Vysočina

V Dalešicích se tuto sobotu můžete vrátit do 30. let 20. století na dobovém pivovarském plese. Možná vás to překvapí, ale existují i závody dračích saní. A jak takové závody vypadají se můžete přijít podívat v sobotu na rychlobruslařský ovál u zimního stadionu ve Žďáru nad Sázavou. Těšit se můžete na ohňovou show, výborné občerstvení, prohlídku či focení na dračích saních vyrobených podle čínského vzoru.

Lyžařský maraton pro veřejnost, Ve stopě Zlaté lyže, se koná v sobotu v Novém Městě na Moravě na moderním biatlonovém stadionu. Hlavní trasy budou mít 50 a 24 km, ale nebude chybět ani trasa na 14 km.

Jihomoravský kraj

GO kamera, čtyřdenní maraton cestovatelských přednášek, se koná tuto sobotu v Brně. Bude zaměřený na země exotické střední Asie a promítání se zúčastní více než 50 účinkujících. Od pátku se ve Znojmě koná 12. ročník oblíbeného jazzového festivalu s podtitulem WINE GOES TO JAZZ. Po devět následujících dní bude znít jazzová hudba v nejen v klubech a impozantních sklepeních, ale i v historickém centru města, přímo na ulici, nebo v divadle a řadě dalších míst.

Zlínský kraj

Vegetariánská zabijačka je akce určená všem vegetariánům a veganům, kteří zde budou konečně moci ochutnat zabijačkové speciality jako je jitrnice, tlačenka, prejt a další, ale ovšem v bezmasé podobě. Akce se koná v sobotu v Hostětíně. Ve Zlíně se v sobotu uskuteční první taneční maraton, tedy šest hodin tance se známými zlínskými lektory tance.

Ve Zlíně se také můžete přijít podívat na náměstí T. G. M. na světelný happening k uctění památky Jana Palacha. V minulosti zde hořelo přes osm set svíček, vznikl tak nejdelší řetěz svíček v ČR. Letos to může být ještě víc.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete