Statistika našeho portálu

  • 102 085 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 2. - 3. dubna

Dnes si z nás nedělá blázny jen počasí, které se nám po krásném týdnu zkazilo, ale vlastně může kdokoliv jiný. Užíjte si první dubnový den a nezapomeňte si přečíst, co se o víkendu bude dít ve vašem kraji.

Fotogalerie k článku

Hlavní město Praha

V neděli 3. dubna proběhne od 13 do 17 hodin ve Stanici techniků DDM hl. m. Prahy pátý ročník akce Vynášení Morany aneb Vítání jara. Rozloučení se zimou se uskuteční v duchu lidových tradic. Pro návštěvníky budou připraveny výtvarné a rukodělné workshopy nejen s velikonoční tematikou. Dalším doprovodným programem bude SWAP oblečení pro děti a dospělé. Zbylé oblečení potom bude využito na charitativní účely. 

 

Středočeský kraj

Jeden z nejoblíbenějších zámků ve Středočeském kraji Konopiště, v pátek 1. dubna zahajuje návštěvnickou sezónu. Ve večerních hodinách se můžete těšit na mimořádnou prohlídku "Oživlý zámek". Zámeckou sezónu zahajuje i zámek Veltrusy, kde během celého víkendu můžete navštívit oba prohlídkové okruhy a jako bonus vás budou provázet průvodci v tematických kostýmech.

 

Jihočeský kraj

Kdo bydlí poblíž Českých Budějovic, možná zná městečko Ševetín. Musíme říct, že na to, jak je obec malá, žije to tam. O víkendu se můžete těšit hned na tři akce: nejprve je potřeba po zimě trochu přiložit ruku k dílu a udělat Ševětín opět trochu čistějším místem, proto v sobotu 2. dubna můžete příjit a v rámci celorepublikové akce Ukliďme Česko. Hned další den, v neděli 3. dubna, vracíme tradice našich předků a ve spolupráci se bude vynášet Morana ze vsi. 
 
V Táboře se pak v sobotu na Žižkově náměstí bude konat Street Food Festival. Těšit se můžete na mix chutí z české, ale i ze světových kuchyní. K mání bude samozřejmě i dobré víno a pivo na zapití a k dezertu i káva.
 

Plzeňský kraj

Na Plzeňsku budete mít jedinečnou možnost si po zimě protáhnout své ztuhlé tělo a navíc tím někomu pomoci. Sdružení ProCit pořádá v sobotu 2. dubna jako tradičně každým rokem charitativní rodinný modrý běh Run for ProCit. Akce probíhá při příležitosti Světového dne porozumění autismu, který se slaví po celém světě. Výtěžek z celé akce bude věnován na realizaci vzdělávacích a sportovně-relaxačních pobytů pro děti s poruchou autistického spektra a jejich rodiny.

V Plzni se také můžete těšit na vítání jara a vynášení Morany. Akce proběhne o páté neděli postní, zvané smrtné, (3. 4. 2022) formou společného průvodu, který se vydá v 10. 00 hodin od hlavní budovy Západočeského muzea v Plzni, Kopeckého sady 2 směrem k soutoku Mže a Radbuzy.

 

Karlovarský kraj

Byli jste někdy na zámku Valeč? Jestli ne, tak je možná nejvyšší čas to napravit. O víkendu vás tam navíc čeká přednáška a v případě vhodného počasí také exkurze/procházka o délce cca 10 km. Na ppřednášce budou představeny nově objevené relikty zaniklých sídel z období 13. až 15. století na úpatí Doupovských hor a objasněny okolnosti motivací snah o rozšiřování sítě sídel i do jinak relativně obtížně obývaných krajin Česka. 

 

Ústecký kraj

Pokud vám to už doma nedá a budete chtít někam vyrazit, můžete například na akci v ZOO Ústí nad Labem, která se koná v sobotu v rámci Zahájení turistické a cyklistické sezóny 2022. Na úvodní akci nové sezóny v zoo nebude chybět ani stánek města Ústí nad Labem s doprovodnou soutěží pro děti. Celá akce bude zaměřena na orangutany. Budete mít možnost ochutnat indonéské speciality, děti si užijí malování na obličej a mnoho dalšího. 

 

Liberecký kraj

A sezónu zahajují i zámky v Libereckém kraji. Po zimní přestávce otevírá svým návštěvníkům své brány zámek Lemberk. V sobotu i v neděli pro vás budou zpřístupněny dva prohlídkové okruhy (1. a 3. okruh), a dokonce i středověká věž.

Pokud to máte blízko do Lázní Libverda, můžete si zaskočit na první letošní farmářský trh. Koupit si můžete ovoce, zeleninu, květiny, med, ale i drobné rukodělné a řemeslné výrobky.  Akce se koná v prostorech lázeňské kolonády a parku každou první sobotu v měsíci od dubna do září v čase od 9 do 15 hodin.

 

Královéhradecký kraj

Zajímají Vás zbraně? Přemýšlíte o pořízení zbrojního průkazu? Máte zbrojní průkaz a chcete si pořídit novou zbraň? Nebo jen pokecat o zbraních s odborníky a prohlídnout si novinky na trhu? Tak přijďte o víkendu 1. - 3. 4. 2022 na nejmodernější střelnici ve Střední Evropě a vyzkoušejte zbraně od České zbrojovky, které na vás čekají v rámci Dne otevřených dvěří střelnice WAZEL.

Po zimní pauze otevírá i pevnost Josefov. Na slavnostním zahájení turistické sezony 2022 v pevnostním městě Josefově nebude chybět pochod vojska městem, vztyčení vlajky na Bastionu I, bitevní ukázka, zpřístupnění muzeí a turistických areálů.

V Hradci Králové vyražte na velikonočním jarmark do Adalbertina. Ve všech sálech Adalbertina a v přilehlých Žižkových sadech uvidíte širokou plejádu řemeslníků, lidových umělců a prodejců velikonočních dekorací - ručně vyráběné výrobky ze dřeva, železa, skla i keramiky.

 

Pardubický kraj

Skauti, skautky a vodáci si jistě o víkendu nenechají ujít Odemykání Doubravy. Díky dostatečné zásobě vody ve VD Pařížov poteče voda oba dva dny. Program je dvoudenní a je opravdu bohatý! Kromě táboření a sjezdů, vás čeká i kapelka. Více informací o akci najdete zde nebo na stránkách pořadatele, kterým je Junák. 

 

 Kraj Vysočina 

Hrad Kámen opět spouští speciální prohlídky pro malé návštěvníky ve věku od 4 do 12 let. Zábavně naučná forma prohlídky děti i jejich dospělý doprovod zaujme a za splnění rozličných úkolů si domů odnesou malou odměnu s upomínkou na hrad. Prohlídky se konají o víkednu vždy v 10.30, 12.30 a 14.30 hodin. Z důvodu omezené kapacity je vhodné si prohlídku předem zarezervovat.

 

Jihomoravský kraj

Již 62. výstava vín Velké Němčice se bude konat již tuto sobotu! A milovníci vín by si tuto akci určitě neměli nechat ujít, protože zde bývají zastoupeny všechny běžně pěstované odrůdy, včetně některých méně známých a také vína rosé či klaret. Již několik let zde mají svoji kategorii vína s vyšším obsahem zbytkového cukru společně jako tzv. sladká vína. Bohatý program bude probíhat od odpoledních hodin až do půlnoci. 

 

 Zlínský kraj

Stvořen - tvořen - tvoří, pokud byste si i vy rádi zatvořili, vyražte na výtvarný workshop s autorem výstavy Nejkrásnější je nahá... Vladimírem Kudlíkem, na němž si každý namaluje svůj vlastní obraz. Výstava probíhá v Galerii Podloubí v Kroměříží. 

 

Moravskoslezský kraj

MINT Market se v sobotu 2. dubna vrací do Ostravy, kde v Trojhalí Karolina představí více než 90 značek lokálních a nezávislých tvůrců. Od 10 do 17 hodin tam najdete svěží jarní módu, designové doplňky, oblečení pro děti, hračky, šperky, kabelky, pásky a boty, bio kosmetiku a stovky dalších originálních výrobků přímo od jejich autorů. 

Zajímavé akce v okolí

Ústecké Velikonoce 2024 - Ústí nad …

25.03.2024 - 29.03.2024
Ústí nad Labem

Velikonoční jarmark na Lidickém náměstí nabídne 25.- 29. března bohatý kulturní program! Těšit se můžete na hudební…

Veselé Velikonoce s kraslicemi od C…

26.03.2024 - 01.04.2024
Praha

První jarní den máme za sebou a za dveřmi už netrpělivě čekají Velikonoce. K těm neodmyslitelně patří malovaná i…

Velikonoce v muzeu 2024 - Šumperk

28.03.2024 - 28.03.2024
Hlavní 342/22, 787 31…

Na Zelený čtvrtek 28. března muzeum přichystalo již tradiční velikonoční akci, na které si děti vyzkoušejí zdobení…

Velikonoční městečko 2024 - Frýdek-…

28.03.2024 - 30.03.2024
Náměstí Svobody

Program na pódiu pro děti i dospělé, trhy s řemeslnými výrobky a nejrůznějšími dobrotami místní gastronomie, živá…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 28. březen

Dnes má svátek Soňa

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete