Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 20. - 21. srpna

Fotogalerie k článku

Hlavní město Praha

Kdo by nezal strahovský stadion, co o něm ale doopravdy víte? Vyražte na víkendovou komentovanou prohlídku stadionu, která je vhodná i pro děti. Prohlídka jednoho z největších stadionů světa odkryje nejen poutavý příběh jeho vzniku, ale nabídne dětem možnost se interaktivní formou dozvědět více o architektuře tohoto kolosu, který hostil v minulosti všesokolské slety, spartakiády, koncerty či vojenské přehlídky. Děti se budou moci podívat do prezidentského salonku, prozkoumat tribuny a zamyslet se nad současnou funkcí rozsáhlých prostor. 

Máte rádi seriál ZOO? Pak jistě znáte dětskou hvězdu Adélku Hesovou. Nejraději by pořád hrála a zpívala. Adélka Hesová v současnosti patří mezi nejznámější dětské tváře u nás, zpívá vlastní písničky a můžete ji vidět i na koncertech. Jeden z nich proběhne v sobotu 20. srpna od 13:00 u hračkářství POMPO v Obchodním centru Šestka.

 

Středočeský kraj

Noc na Karlštejně všichni známe, ale co takhle noc na Kačině? Romantický srpnový večer na Kačině může být ještě větším zážitkem. Noc na Kačině přinese divadla, koncerty i netradiční zážitky a nabídne velmi zajímavý program. V zámeckém parku bude pro děti připravena tajuplná stezka plná strašidel a pohádkových bytostí. Na nádvoří zámku začneme módní přehlídkou historických oděvů. Poté se přesuneme do zámeckého divadla, kde se odehraje představení Z příběhů kutnohorských. O hudební zážitky také nebude nouze. Muzikálové písně se přenesou do Chotkovské knihovny. Na hlavním pódiu pak vystoupí kapela Crossband.

Asijské delikatesy, čerstvé ryby, šťavnaté burgery, exotická masa i hmyzí speciality, sladké španělské koblihy churros, rolovaná zmrzlina… a poctivé velkopopovické pivo! Den ve společnosti dobrého jídla a pití můžete prožít na Street Food Festivalu, který se koná v pivovaru Velké Popovice nedaleko Prahy v sobotu 20. srpna od 10 do 17 hodin. Vstup je zdarma.

Jste fanoušky flow arts? Pak by vám neměl uniknout letošní Roztoč fest. Již 9.ročník mezinárodního festivalu performativních umění se letos poprvé koná mimo hlavní město. Ve dnech 18 - 21.srpna ožije bývalá raketová základna v Bratronicích na Kladensku díky českým a zahraničním umělcům z oboru flow arts, nového cirkusu i hudby.

 

Jihočeský kraj

V jižních Čechách vás čekají oblíbené Pivní slavnosti Myslkovice, letošní, již čtvrtý ročník open air pivních slavností, se budou konat v zámeckém parku Myslkovice. O přísun tekutin se bude starat celkem 5 lokálních pivovarů, k tanci i poslechu zahrají kapely například Lihovina, Manever nebo Utíkej! Pro děti bude připraveno divadlo, dětský koutek a soutěže. Pod vzrostlými stromy určitě najdete dostatečný stín na rozložení piknikové deky. Dále na všechny návštěvníky čeká spousta skvělého jídla i pití, bohatá tombola, různé soutěže a další.

 

Plzeňský kraj

O víkendu se v Čečovicích u Holýšova uskuteční výstava maleb Mattieho Walshe Stezka Českem. Obrazy vznikly při pětitýdenním přechodu České republiky z východu na západ, jeden za každý den cesty. Soubor bude možné vidět při příležitosti otevření čečovického zámku, kde se v sobotu koná folk-country festival s bohatým hudebním programem.

 

Karlovarský kraj

V pátek 19. a v sobotu 20. srpna se v Karlových Varech uskuteční třetí ročník festivalu vína! Fanouškům dobrého vína se ve Smetanových sadech v Karlových Varech představí 18 pečlivě vybraných vinařství z Čech a Moravy. Kromě stálic českých festivalů vína, jakými jsou např. mutěnické Modré vinařství, čejkovické Vinařství Konečný, poddvorovské Vinařství Gertner či mikulovské Vinařství Rauš se svým nepřehlédnutelným someliérem Lukášem Polišenským, se potkáte i se zcela novými vinaři. Celková nabídka bude velice pestrá, od lehkých ročníkových vín, přes perlivá a růžová vína, až po mohutná vína z francouzských sudů či vína vyrobená speciálními technologiemi.

 

Ústecký kraj

Jak zahrnout památky a místa netradičním způsobem do turistické nabídky? Co takhle uspořádat seriál běhů a pochodů na území Dolního Poohří?  Ohřecká osmička - nově vzniklý běžecko-pochodový seriál pro všechny, kteří rádi tráví čas v přírodě při troše pohybu -v roce 2022 zaznamená seriál svůj 3. ročník. Během turistické sezóny se uskuteční 8 běhů/pochodů v 8 mikroregionech Dolního Poohří. Konkrétně v neděli proběhne předposlední etapa Žatecko. 

 

Liberecký kraj

Zámek Sychrov již po dvaadvacáté ovládnou Skoti. Po celý den se budou konat tradiční skotské hry, které, stejně jako např. tartan, kilt, skotské dudy a whisky, patří ke kulturnímu dědictví Skotska a které patří mezi jedny z největších skotských her v Evropě.

 

Královéhradecký kraj

Vzhůru za nočním dobrodružstvím. Potemnělým broumovským klášterem vás během prázdninových prohlídek provedou kostýmované historické postavy, které vám odhalí tajemství největší rukopisné knihy světa: Ďáblovy bible!Stejně jako v letech minulých, i letos se můžete těšit na noční hrané prohlídky. Ty se tentokrát zaměří na příběh tajemného Codexu Gigas, neboli  Ďáblovy Bible, jejíž kopie je během letošního července a srpna vystavena v knihovně broumovského kláštera. Příběh největšího světového rukopisu, který spatřil světlo světa ve zdech podlažického kláštera, je od dávných časů protkán mnoha neznámými. Co říkají prameny a co je už legenda? To pojďte zjistit spolu s námi již tohle léto.

 

Pardubický kraj

V Seči vás čeká 8. ročník traktoriády pro celou rodinu. Spanilá jízda, závody traktorů slalom a sprint, divácká soutěž v koulení balíků slámy, výstava historických a moderních traktorů, soutěže pro děti a rodiče s firmou AGROAD, skákací hrady pro děti, výstava fotografií soutěže MISS TRAKTOR, stánkový prodej... a mnoho dalšího. 

 

 Kraj Vysočina

Vyražte o víkendu s dětmi na hrad Kámen, na prohlídky, které je budou bavit. Děti se do speciální prohlídky zábavnou a nenáročnou formou aktivně zapojí a dozví se několik informací o historii hradu a životě v dávných dobách. Během této prohlídky jsou rodiče jako doprovod, výklad obsahuje pouze kusé informace o historii hradu a jeho majitelích. 

Teď pro vás máme jeden lokální tip. V Dobrohostově na Havlíčkobrodsku můžete vyrazit na multižánrový Stock Dobrohostov, což je hudební akce pro všechny generace, který vrcholí přehlídkou dechových hudeb. Koná se v obci Dobrohostov od pátku 19.8. do neděle 21. 8. 2022 na Letním parketu.

 

Jihomoravský kraj

Jste na dovolené ve Valticích a nevíte, co zajímavého podniknout večer? Vyražte na kocert z cyklu Henckeovy barokní varhany. Účinkujícími budou František Novotný (housle), Jaroslav Tůma (cembalo), Marek Orko Vácha (zamyšlení). Akce se bude konat v sobotu 20. srpna v 17 hodin v zámecké kapli Valtice.

Pokud vám žánr v předchozím odstavci nic neříká, nezoufejte. Jedna z nejstarších nejen rockových přehlídek u nás, Legendární festival a první polistopadové Pow-wow - TrutnOFF BrnoON Open Air se letos opět uskuteční ve svém tradičním "okupačním" termínu 18. 8. - 21. 8. 2022. Osmatřicátým rokem a letos potřetí mezi stromy a dobrými travami u Sun River v Brně "Na Střelnici". 

 

Zlínský kraj

Devět divadelních představení během sedmi dnů v netradičním prostředí cirkusového šapitó uprostřed Beskyd: takový bude 6. ročník charitativního festivalu Týden kultury na Valašsku, který se uskuteční 18. až 24. srpna ve Velkých Karlovicích. Pořádající Resort Valachy jako každý rok věnuje výtěžek na dobročinné účely.

 

Moravskoslezský kraj

Po dvouleté odmlce je to tady zase! Jeden z největších gastrofestivalů v Moravskoslezském kraji, Frýdek≈Místek plný chutí, se vrací v plné síle a nabídne v sobotu 20. srpna na místeckém náměstí Svobody nepřebernou škálu chutí a vůní. Už nyní můžeme slíbit speciality české i zahraniční kuchyně. Můžeš se těšit například na burgery, pinsy, čerstvé těstoviny, palleu, croissanty, quesadillas, dezerty, lokše, pravé domácí bramboráky a spoustu dalšího. Vše doplní domácí limonády, káva a pořádně vychlazené pivo.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete