Statistika našeho portálu

  • 102 339 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 20. – 22. června 2014: Benefiční koncert Úplná noc, oslavy Svatojánské noci, či do Zoo zdarma

První letní víkend přinese spoustu zajímavých akcí. Ty nejlepší jsme pro Vás vybrali v tradičním článku.

První letní víkend přinese spoustu zajímavých akcí. Ty nejlepší jsme pro Vás vybrali v tradičním článku.

Praha

Tento víkend se na pražských ostrovech uskuteční oblíbený festival United Islands of Prague. Podrobný bohatý program naleznete zde. V sobotu a neděli se na náměstí Jiřího z Poděbrad uskuteční Slovinské dny kultury a gastronomie. Stánky budou nabízet slovinské farmářské speciality, na náměstí se představí zajímavé turistické atrakce, vystoupí slovinská kapela, která připomene folklór daného regionu. V sobotu se v pražské zoologické zahradě uskuteční Dětský den, na kterém nebude chybět skákací hrad, výtvarná dílna, facepainting a mnoho další zábavy. Zároveň se také uskuteční akce Den hledačů v ZOO Praha - výstava unikátních artefaktů nalezených v zoo detektory kovů. Další akce Národopisného muzea - Musaionu z cyklu Aspoň na víkend se uskuteční tuto sobotu na téma Aspoň na víkend navštiv les uprostřed Prahy. Odpolední doprovodný program seznámí děti i dospělé s tím, jak naši předkové zpracovávali přírodní materiály a proč byl pro ně les tak důležitý.

Středočeský kraj

V sobotu se v Benátkách nad Jizerou v krásném areálu klubu Loděnice uskuteční další ročník pravidelné benefiční akce Úplná Noc. Smyslem akce je podpořit nedalekou Zoo-Farmu JK Beta, v jejímž areálu spolu přebývají rozličná zvířátka, od koní až po pštrosy, a která celoročně slouží k potěšení řady z vás. Již od 17 hodin začne program s pohádkou pro děti v podání souboru Bylo nebylo z divadla Radar z Prahy. Představení se jmenuje "Pohádky z kapsy" a je plné písniček se zapojením všech přihlížejících dětí i dospělých. Následovat budou soutěže pro děti, skákání v pytli nebo malování. Večerní program pak odstartuje v 19 hodin a svou účast potvrdil například Vojta Kotek s kapelou Zevláky, Marimba Live Drums, kteří předvedou skvělou bubenickou show, dále pak vystoupí herec Pavel Liška, herečka Bára Poláková, herec Patrik Děrgel s kapelou EMA nebo kapela herce Petra Čtvrtníčka Buzerant. V pátek se zámek v Roztokách dočká slavnostního znovuotevření po 12 letech. Veřejnosti bude například představena dlouhodobá expozice Život v letovisku, aneb jak se jezdilo do Roztok na letní byt, která představí významný roztocký fenomén. Po celý víkend bude v Berouně probíhat oblíbený festival Berounské hradby. Jedná se o multikulturní víkend, určený pro celé rodiny a v rámci bohatého doprovodného programu se návštěvníci mohou těšit na průvod historických figur městem, jehož vyvrcholením bývá dramatický šermířský souboj.

Jihočeský kraj

Od pátku do neděle bude v Jindřichově Hradci probíhat multižánrový hudební festival Živý Hradec. Můžete se těšit na Biketrialovou show, adrenalinové vystoupení na kolech, uvidíte pouliční muzikanty v centru města, vystoupí například Radim Hladík a Blue Effect a další skvělé kapely. V Českém Krumlově si nenechte ujít Slavnosti Pětilisté růže, renesanční slavnosti, v jejichž průběhu město ožívá rytířskými turnaji, historickými řemeslnými trhy, středověkou hudbou, pouličním divadlem a šermířskými souboji.

Plzeňský kraj

Tento víkend se v Klatovech bude konat III. ročník přehlídky amatérských divadelních spolků Klatovské divadelní slavnosti na nádvoří jezuitské koleje pod Černou věží a na klatovské Hůrce. Uvidíte zde spoustu zajímavých divadelních představení. V sobotu můžete v Plzni zhlédnout netradiční soutěž - Plzeňský pohár přesnosti přistání parašutistů. Umění parašutistů můžete sledovat v areálu Škodaland Plzeň na břehu vodní nádrže České údolí.

Karlovarský kraj

Letiště Karlovy Vary pořádá tento víkend speciální prohlídky prostor letiště. Nenechte si ujít unikátní příležitost prohlédnout si toto letiště a podívat se do míst, kam se návštěvník nebo cestující za běžného provozu nikdy nedostane. Veškeré prostory letiště budou zpřístupněny, na odbavovací ploše bude vystavena letištní technika. V sobotu přijede do karlovarské Varyády Albertík se svojí farmářskou show. Čeká na vás odpoledne plné zábavy a soutěží v různých dovednostních úkolech. Vyzkoušejte si, jaké to je farmařit a získejte farmářskou smlouvu. Každý farmář dostane zmrzlinu a svačinku zadarmo.

Ústecký kraj

Od pátku do soboty máte možnost navštívit Podbořanské letní slavnosti, na kterých kromě tradiční hlavní hudební scény uvidíte také alternativní electro stage mladých. Široký prostor dostanou nejmenší účastníci slavností v programu samostatné dětské scény. Připraveny budou také pouťové a dětské atrakce a rozšířený stánkový i jarmareční prodej. Oslava třetích narozenin samičky medvěda malajského Babu se uskuteční v pátek v ZOO Ústí nad Labem. Připraven bude bohatý doprovodný program.

Liberecký kraj

V sobotu přijďte do liberecké zoologické zahrady oslavit Mezinárodní den žiraf. Akce na záchranu nejvyšších živočichů na světě se symbolicky uskuteční v nejdelší den v roce (letní slunovrat) a má připomenout alarmující situaci žiraf ve volné přírodě. U příležitosti žirafího dne vpustí ZOO Liberec do areálu zoo zdarma každého návštěvníka s výškou nad 200 cm. V Kamenickém Šenově můžete tuto sobotu navštívit Svatojánskou pouť. Již tradiční pouť se koná na parkovišti u Panské skály a těšit se můžete na bohatý kulturní program, pouťové atrakce, občerstvení, stánkový prodej, ohňostroj a mnoho dalšího.

Královéhradecký kraj

Již 13. ročník tradiční akce Helicoptershow se uskuteční o víkendu na letišti v Hradci Králové. Těšit se můžete na velký letecký den s ukázkami letecké a zdravotnické techniky, praktické činnosti záchranářů, spolupráce složek IZS v rámci simulovaných zásahů a také ukázky vrcholné pilotáže mnoha typů vrtulníků i letounů, včetně letecké akrobacie. Na zámku Potštejn se tuto sobotu uskuteční tradiční Zámecké slavnosti. Letošní velkou novinkou budou noční radovánky barokní doby. Překrásná barokní opera bude vrcholem celých oslav.

Pardubický kraj

Klub chovatelů teriérů vás zve na zábavnou víkendovou akci "Russellíci v akci", která se uskuteční v příjemném prostředí v Horním Jelení (u Pardubic). V programu je např. rehabilitační a posilovací cvičení na balančních míčích, kurz trimování, alternativní medicína pro psy, lovecký výcvik, lovecké zkoušky, dogdancing, vyšetření očí a pately. Tento pátek, sobotu a neděli máte poslední možnost navštívit představení Balada pro banditu v podmanivých kulisách Kunětické hory. Před představením pořádá správa hradu pro veřejnost večerní prohlídku hradního paláce a kaple svaté Kateřiny.

Kraj Vysočina

Tento víkend se v Humpolci uskuteční další ročník Bernard festu. Tento festival s bohatou a dlouhou historií nabídne kromě skvělé hudby rozmanité pivní soutěže a vystoupení tanečních skupin. První ročník gastronomického festivalu Love food se uskuteční tuto sobotu v Havlíčkově Brodě. Budou zde zastoupeny nejlepší regionální restaurace se svými specialitami a také vína, sekty, míchané nápoje, výborné kávy atp. Pořadatelé nezapomněli ani na program pro děti a další doprovodný program.

Olomoucký kraj

Přijďte si v sobotu užít Středověké odpoledne na zámek Úsov. Na nádvoří zámku budou připraveny středověké atrakce pro děti i dospělé, k vyzkoušení bude střelba z kuší a praku, sílu si budete moci změřit v přetahované a vyzkoušet si kvintánu nebo klání v šermířském souboji a mnoho dalšího. V sobotu v podvečer proběhne Olomoucí půlmaraton. Těšit se můžete na rozmanitou trať centrem města i parkem.

Jihomoravský kraj

V sobotu si nenechte ujít noční prohlídku kláštera Rosa coeli v Dolních Kounicích. V rámci doprovodného programu zde bude připravena ochutnávka vín a zahraje hudební skupina Revalband. Tuto neděli můžete na zámku Slavkov u Brna kromě zajímavostí na prohlídkové trase areálu zhlédnout také muzikálovou pohádku Sněhurka. Po prohlídce můžete také navštívit například výstavu jedné z nejdokonalejších českých stavebnic Merkur, kde si mohou chlapci i děvčata složit cokoli je napadne. Připraveno bude také oblíbené malování na obličej a děti se budou moci projet po zámeckém parku na ponících nebo bryčce tažené oslíkem.

Zlínský kraj

Pokud se chcete opravdu na vlastní oči přesvědčit, jak se chovají zvířata, když slunce zapadá a den se nachýlí ke svému konci, máte k tomu tuto sobotu ideální příležitost. Zlínská zoo totiž zůstane otevřena až do 21 hodiny. V sobotu večer přijďte do Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm, kde se můžete zúčastnit oslavy Slunovratu a užít si Svatojánský večer a noc.

Moravskoslezský kraj

Letošní městské slavnosti v Bruntále se uskuteční již tento víkend. Pro veřejnost je připraven bohatý hudební program na náměstí Míru. Na náměstí zahrají místní kapely, ale i hvězdy jako Mňága a Žďorp, Monika Absolonová nebo rockoví hosté z Rakouska. V sobotu a neděli bude na Výstavišti Černá louka v Ostravě probíhat víkendová akce Léto na Černé louce. Bude plná letní nálady, tipů na blížící se prázdniny a zábavy. Souběžně bude probíhat již 3. ročník výstavy amerických veteránů American classic cars a výprodej armádního zboží a prodej outdoorového vybavení a oblečení pro volný čas.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

19.05.2024 - 19.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 19. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Open House Praha 2024

13.05.2024 - 19.05.2024
Praha

Přátelé architektury a designu, máme pro vás skvělou zprávu! Festival Open House Praha se vrací tento rok ve velkém…

Rodinný festival Respekt k porodu 2…

13.05.2024 - 19.05.2024
HALA 13

Tradiční festival pro ženy i muže, kteří se chtějí dozvědět nové informace od řady odborníků a mít možnost udělat si…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 19. květen

Dnes má svátek Ivo

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete