Statistika našeho portálu

  • 102 250 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 22. - 23. ledna

Každý týden vám přinášíme tipy na nejrůznější akce všude po Česku, tento týden jsme kromě tradičních kulturních, sportovních i gastronomických akcích vybrali i akce, kterých se můžete zúčastnit z pohodlí domova. Máme tip na zajímavou akci ve vašem okolí? Přidejte ji do našeho kalendáře.

Fotogalerie k článku

Hlavní město Praha

Vošouch, cmunda, krompelák, erteplák, smraska, nebo prostě bramborák? Ať už nazýváme oblíbené bramborové placky jakkoli, v restauraci Brambory na Pankráci jim věnovali svou první velkou akci. Přes jejich velikost totiž neuvidíte na konec stolu. Bramboráky od profesionálů můžete přijít ochutnat celý týden od středy 19. ledna.

Jitrnice, jelito, krvavá tlačenka, ale i grilovaná prasečí ouška nebo škvarky v kornoutu. Nejen to, ale i další speciality české zabijačky na vás čekají od 20. do 23. ledna ve Vinohradském Parlamentu. Tradiční pokrmy v moderním hávu si můžete přijít vychutnat v klidu v restauraci, nebo si dát na stojáka třeba klasiku v podobě guláše. A nebude chybět ani venkovní prodej zabijačkových produktů. Zažít atmosféru staročeské zabijačky a ochutnat zabijačkové speciality můžete o víkendu i v rámci akce Letenské prase aneb zabijačka v muzeu.

Znáte pražský Jazzdock, hnízdo jazzu u břehu Vltavy? V sobotu vás čeká Karlova a Jaromírova pohádka v podání Divadla Ústav Úžasu.  Karlova a Jaromírova pohádka je tradiční Erbenova "Jabloňová panna" vyprávěná velmi netradičně, za pomoci gramofonových desek a dalšího haraburdí. Představení je určeno pro děti od 4 let. 

Máte rádi zvířátka nebo přemýšlíte, že byste doma přivítali dalšího mazlíčka? TERRABAZAR je nejstarší výstavní a prodejní burza exotických zvířat, rostlin a chovatelských potřeb v Praze. První výstava je koná již tuto sobotu v Základní škole Horáčkova na Praze 4. 

 

Středočeský kraj 

Tip pro sportovce a milovníky běhu. V sobotu vás čeká jedinečný závod, který prověří vaší běžeckou přípravu. Při legendárním závodu Zimní běh na Blaník na vás čeká skvělá terénní trať, pořádná porce zážitků a možná i nová běžecká přátelství.

 

Plzeňský kraj 

V neděli doražte podpořit přes 40 místních prodejců na další Farmářský trh se bude konat před vstupem do Farmaparku u Toma v Ledcích u Plzně 23.1.2022 od 9:30 do 15:30h. Na místě bude mnoho různorodých stánků pro každého. Vstup na trh je zdarma, platí se případně až vstupné do Farmaparku.

 

Ústecký kraj

Jedinečné výhledy do nedotčených částí Krušných hor, ale i nevyzpytatelné počasí, které závodníkům připravuje ty pravé horské podmínky. Tak by se dala přiblížit třetí zastávka seriálu SkiTour, která se na severozápadě Čech pojede o víkendu 22. - 23. ledna. V Krušných horách si o předposledním lednovém víkendu nenechte ujít již 42. ročník Krušnohorské 30

 

Liberecký kraj 

V Libereckém kraji můžete vyrazit třeba na malý zámek Svijany ve stejnojmenné vesnici, který je o víkendu přístupný veřejnosti. Na prohlídku můžete vyrazit v sobotu i v neděli od 17 hodin.  

 

Pardubický kraj

Poslední lanovka, prázdná sjezdovka a pořádná rychlost. To je Red Bull Homerun. Ať už jste profesionál, fanda nebo nadšenec do zimních sportů, připravte si lyže a snowboardy. V sobotu 22. ledna se můžete vrhnout střemhlav ze Slamníku a sjet po vyznačené trati do cíle. Nejrychlejší vyhrává.

 

 Kraj Vysočina 

Jsou příběhy, které přetrvávají staletí, jenom se občas převléknou do módnějšího kabátu. Patří k nim i příběh o Sněhurce, který oslovuje děti (i dospělé) i v dnešní přetechnizované době. Pohádka inspirovala umělce různých žánrů, existuje v podobě operní, filmové, divadelní a muzikálové. Inscenaci České scény Těšínského divadla už vidělo několik generací a setkává se stále s velkým ohlasem nejen na domácí scéně, ale i v mnoha městech naší republiky. Nenechte si ujít sobotní představení v třebíčském Divadle Pasáž

 

 Zlínský kraj 

V zimních měsících pro vás Dvůr pod starýma horama počínaje sobotou připravil rovnou tři online degustace. Letos jste mohli vidět každou degustaci vysílanou přímo z vinařství, ale tentokrát se můžete těšit i do různých zákoutí boršických a taktéž na tajemný hrad Helfštýn.

Hledáte program na zimní víkendy vhodný pro děti? Chcete v nich rozvíjet originalitu, zručnost a zahradnického ducha?Obzvláště pokud máte zahradu oceníte akci Zahradního centra pod kloboukem ve Valašském Meziříčí. Každou sobotu a neděli tu na děti od tří let čeká tvoření pod dohledem zkušených zahradnic.

 

Olomoucký kraj

Na zajímavou gastronomickou akci vás pozveme do Bukovanského mlýna, kde v roce 2016 proběhl 1. ročník Festivalu řízků a od té doby se každoročně opakuje. Ani letos tomu nebude jinak. Tradiční řízky budou smažené pod taktovkou mlynářského šéfkuchaře, který doporučuje např. 300 g Vídeňský telecí řízek smažený v trojobalu s jemnou strouhankou. Mňam. Výlet do Bukovanského mlýna můžete spojit s příjemnou procházkou po okolí. 

 

Moravskoslezský kraj

Jako vždy do víkendových tipů vnášíme i trochu kultury, tentokrát se jedná o tradiční matiné PSMU v Ostravě. Sbor původem z Kroměříže v roce 1903 založil významný pedagog a skladatel Ferdinand Vach. Ze studentů a absolventů kroměřížského Pedagogia se mu podařilo sestavit vynikající mužský sbor, s nímž položil základy moderní sborové interpretace. 

ONLINE 

Čeká vás v roce 2022 svatba? Nenechte si ujít přednášku nabitou zajímavými tipy, kde vám představí všechny trendy a tipy na svatební sezónu 22. Festival Svatbárium bude opět plný zajímavých přednášek od těch nejlepších z oboru. Dozvíte se spoustu cenných rad přímo z praxe a můžete se online přímo zeptat na to, co vás zajímá. Těšit se můžete také na živý hudební vstup, svatební obřad "nanečisto", který bude komentovat zkušená koordinátorka nebo rozhovor s čerstvými novomanželi, kteří vám předají zkušenosti z první ruky. 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Smažáková pětka ve Vinohradském Par…

24.04.2024 - 30.04.2024
Vinohradský Parlament

Smažený sýr neboli smažák patří u Čechů mezi nejoblíbenější bezmasé pokrmy už desetiletí a v různých variantách se s…

Amy 2024 - Mělník

30.04.2024 - 30.04.2024
Masarykův kulturní dům…

Film Mekuc

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 29. duben

Dnes má svátek Robert

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete