Statistika našeho portálu

  • 102 325 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 26. – 27. října 2019

Před námi je prodloužený víkend s opravdu podzimním programem. Nebudou chybět výlovy rybníků, halloweenské akce, dlabání dýní nebo loučení se hradů a zámků s letošní sezonou.

Fotogalerie k článku

Vybírat můžete také ze všech akcí v našem Kalendáři.

Praha 

Multižánrový Banana Fest je festivalem Vietnamců žijících v České republice. Jeho cílem je představení vietnamské diaspory prostřednictvím vzdělávacích bloků, kulturních vystoupení a gastronomického prožitku.

V neděli se v Divadle Na Fidlovačce můžete osobně potkat s Robertem Fulghumem, který se se svou novou knihou vydává na turné po České republice.

Středočeský kraj

Pokud jste ještě nestihli navštívit některý z výlovů rybníků, tak máte možnost tuto neděli na výlovu Vavřineckého rybníka

Skanzen Solvayovy lomy zve na sobotní Zamykání výhybek, akci, jíž symbolicky uzavře letošní sezonu. Během tohoto dne zde bude v provozu řada osobních a jiných vlaků.

Také na zámku Kačina se budou o víkendu loučit s návštěvnickou sezonou. Zámeckého čajování a strašidelný pohádkový les bude připravený pro malé i velké návštěvníky. 

Jihočeský kraj

V jihočeských Strakonicích je na neděli připraven koncert duchovní hudby. V kostele sv. Markéty zazní ty nejlepší duchovní skladby všech období. 

Na Jindřichohradecku bude od soboty probíhat výlov rybníka Holná. Součástí akce bude i prodej ryb veřejnosti.

Plzeňský kraj

Koncert duchovní hudby v podání těch nejlepších skladeb zazní také v Kašperských Horách. V neděli se na zámku Kozel konají řemeslné zámecké trhy, kde vás čeká pestrý sortiment řemeslných výrobků, skvělé občerstvení a řemeslné dílny pro děti.

Také v Plzeňském kraji bude probíhat výlov rybníka - tentokrát Hnačovského. Je připraven bohatý doprovodný program s odborným výkladem a ukázkou ryb našich rybníků a jejich zpracování, proběhne tradiční pasování na rybáře a pro děti jsou připravené soutěže o ceny.

Karlovarský kraj

V Karlovarském kraji si můžete vybrat hned mezi dvěma výlovy - výlovem rybníka Amerika u Františkových Lázní a výlovem rybníka Betlém.

Ústecký kraj

Zoopark Chomutov zve na halloweenskou párty, kde si děti budou moci vydlabat strašidelnou dýni, potkají se s pohádkovými bytostmi a další.

Kdo se rád bojí, ať dorazí na zámek Krásný Dvůr, kde mají na sobotu připravenou strašidelnou cestu parkem.

Královéhradecký kraJ

Medové slavnosti aneb lidový řemeslný jarmark pod širým nebem se konají v sobotu ve Špindlerově Mlýně. Můžete se těšit na vůni medových pochoutek, ukázky tradičních řemesel, dílny pro děti a hudbu.

Jihomoravský kraj

V neděli přijede do Brna po několika letech australský zpěvák Mick Harvey, který spoluzakládal temnou kapelu The Birthday Party. Vystoupí zde s programem složeným z materiálu ze svých čtyř sólových alb. 

Netradiční pohled na druhohorní velikány, speciálně nasvícené scény a další můžete zažít v Dinoparku Vyškov.

Výlov rybníka Vrkoč je naplánovaný na tento víkend. Můžete se těšit na ukázku tradičního rybníkářského řemesla, gastronomický program, prodej živých ryb a doprovodný program.

Krojované hody v Dobročkovicích jsou tradiční folklorní akcí tohoto podzimu. Na programu bude průvod obcí, tancování, hodová zábava nebo dechová hudby.

Zlínský kraj

Dýňobraní se stezkou plnou úkolů, dlabání dýní, výtvarné tvoření nebo malování na obličej vás čeká v sobotu ve Zlíně. V sobotu se také koná závodu v přespolním běhu na tratích 5 a 10 km s dětskými závody s centrem na Novém stadionu TJ Jiskra Otrokovice.

Olomoucký kraj

V sobotu můžete vyrazit na veletrh hraček do Olomouce. Hračky si zde můžete vyzkoušet i zakoupit. V Přerově se do soboty koná 36. Československý jazzový festival. Muzeum vědy v Olomouci se v sobotu promění v zázračnou Pevnost duchů. Expozicemi a strašidelným programem vás provedou přátelští duchové, tajemní upíři i roztomilí vampýrci.

Moravskoslezský kraj

Velký svět techniky se promění v dům hrůzy. Prožijte tuto sobotu spolu se svými dětmi mrazení v zádech a pravý Halloweenský program.

V Ostravě se koná v sobotu Cestovatelský festival, kde vás čeká řada zajímavých přednášek a exotické pokrmy. 

Hrad Sovinec si na tento prodloužený víkend připravil ukázky sokolnických lovů a pohádku o nezdařeném lovu na medvěda. Tím se také rozloučí s letošní sezonou.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

19.05.2024 - 19.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 19. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Rodinný festival Respekt k porodu 2…

13.05.2024 - 19.05.2024
HALA 13

Tradiční festival pro ženy i muže, kteří se chtějí dozvědět nové informace od řady odborníků a mít možnost udělat si…

Open House Praha 2024

13.05.2024 - 19.05.2024
Praha

Přátelé architektury a designu, máme pro vás skvělou zprávu! Festival Open House Praha se vrací tento rok ve velkém…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 16. květen

Dnes má svátek Přemysl

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete