Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 26. - 27. února

Počasí vypadá, že už se umoudřuje, a tak vám jako každý týden přinášíme tipy na výlety a akce po celém Česku. Máte zajímavý tip na akci nebo výlet ve vašem okolí? Podělte se s námi, do našeho kalendáře akcí můžete vkládat i vy.

Fotogalerie k článku

Hlavní město Praha

Chcete si o víkendu užít trochu pohybu? V profesionálních dětských tělocvičnách Monkey´s Gym v pražské Galerii Harfa a OC Šestka proběhne v neděli oblíbená diskotéka s opičkou Lolou. Celkem 50 minut budou moct děti pod dohledem zkušených lektorů řádit a tančit na známé dětské písničky. Veselý doprovod jim bude dělat maskot tělocvičen Monkey´s Gym, opička Lola, která už se těší na všechny malé tanečníky. Vydovádět se mohou přijít už děti starší 2,5 let.

"Mami, až vyrostu, budou v oceánech pořád ryby?" Můžeme si vyprávět krásné příběhy, i když čelíme katastrofě? Zero etc. je performance-dialog Cécile Da Costa, její osmileté dcery Thelmy a performera Lukáše Karáska. Autorská inscenace Cécile Da Costa vznikla v době, kdy se musela zastavit a jen pozorovat. A začala přemýšlet o budoucnosti a neznámých vyhlídkách. Premiéru můžete zhlédnout v sobotu v Divadlu pro tanec - Ponec. 

Co se vám jako první vybaví, když se řekne Peru? Cestovatelům nejspíš bájné Machu Picchu, gurmánům rozhodně brambory. Za bohatou peruánskou gastronomií nemusíte nikam cestovat, stačí v týdnu od 23. února do 1. března zajít do restaurace Brambory na Pankráci, kde se budou podávat tradiční místní pokrmy jako empanadas, ceviche, polévka z brambor s avokádem nebo pečené kuře na dřevěném uhlí.

O víkendu také proběhne už 15. ročník japonského filmového festivalu Eigasai s podtitulem Ztráty a nálezy, který bude hostit pražské Kino Lucerna. Letos představí zcela unikátní filmy a návštěvníkům znovu přinese také oblíbené workshopy, kde si budou moci sami vyzkoušet nejrůznější ryze japonské dovednosti.

 

Středočeský kraj 

V Mělníce se v neděli můžete vypravit do kulturního centra MEKUC, které pro vás představí pohádku s názvem Není princezna jako princezna. Je to pohádka plná nečekaných odhalení a zvratů, která vám ukáže, že štěstí a lásku žádný urozený původ nezaručí. 

K únoru patří masopust...A k masopustu lahodné pochoutky, dobré pití a cimbálová muzika. To vše si můžete užít během zámeckého Masopustního gastrovečera s luxusní degustační večeří o šesti chodech v Zámku Žďár nad Sázavou. 

Třiatřicet let už se v novodobé historii Zadní Třebaně na Berounsku koná vyhlášený Poberounský masopust, který se v okleštěné formě konal i za časů nejtvrdšíhi lockdownu. Letošní program už se zase bude konat v podobě, na jakou jsou četní návštěvníci zblízka i zdaleka každoročně zvyklí - i se stylovým jarmarkem a oblíbenýmu zabíjačkovými pochoutkamiProgram Poberounského masopustu začne na návsi v Zadní Třebani. Děti se budou moci svézt na koních, dospělé určitě potěší tradiční zabijačkové pochoutky či bohatá masopustní tombola.

 

Jihočeský kraj

V jihočeském Českém Krumlově se můžete celý víkend těšit na pestrobarevné průvody masek, dobré jídlo a pití. Masopust v ulicích Českého Krumlova je vždy zážitek. Kromě rozjásaných procesí kejklířů, muzikantů a pestrých masek, kterými masopustní oslavy každoročně vrcholí, si můžete užít masopustní hodování a ochutnat tradiční zabijačkové speciality.

 

Plzeňský kraj

Do Ledce u Plzně vás zveme pravidelně. Tentokrát se ve Farmparku u Toma koná masopust, který bude plný masek, zvířátek a dobré muziky! Těšit se na vás budou i místní hudebníci - Duo Perla, které můžete znát například ze zabijaček v plzeňském Lokálu! Tentokrát se do masek neoblečou jen děti, ale i dospělí. Právě ti totiž budou soutěžit o nejlepší masku dne a rodinnou vstupenku do Farmparku zdarma. 

 

Ústecký kraj 

V Ústí nad Labem vás v sobotu srdečně zveme na Ústecký masopust 2022. Tradiční akce začne dopoledne od 11 hodin v Městských sadech průvodem plným hudby a masek, skončí na Lidické náměstí, kde také proběhne soutěž o nejlepší jitrnici, soutěž pojídání chleba se sádlem, zabijačkové a farmářské trhy, malování na obličej a další. 

 

Královéhradecký kraj

Město Česká Skalice a Lidová muzika Šmikuranda vás zvou na masopustní veselici s dobrým jídlem, muzikou a tancem. V neděli se můžete těšit na lidovou muziku, dětský folklorní soubor Hadářek z Červeného Kostelce, samozřejmě tradiční občerstvení a ochutnávky. Masky jsou vítány Vstup je zdarma.

 

Pardubický kraj

A po roční odmlce vás zveme na masopust také do Lanškrouna na masopustní veselici a průvod. Masopustní veselice  proběhne v sobotu v lanškrounckém muzeum na Pardubicku od 10:00 do 16:00. 

 

 Kraj Vysočina

Při příležitosti Mezinárodního dne průvodců vás v sobotu srdečně zveme na bezplatné komentované prohlídky historického centra Jihlavy. Pro zájemce bude k dispozici prohlídka dětská i prohlídka tradiční pro dospělé. Plánuje se také speciální hodinová prohlídka v kostele kostele Nanebevzetí Panny Marie a v Minoritském klášteře. Kapacita prohlídek je omezená, proto si svá místa rezervujte předem.

 

Jihomoravský kraj

Rozlehlé nádvoří renesančního zámku v Moravském Krumlově se poslední únorový víkend stane poprvé v historii dějištěm tradičních masopustních radovánek a hodování. Od 9 do 16 hod. se těšte na staročeská jídla a masopustní speciality, řádění masopustních maškar i tvoření masek pro děti, projížďky na koních nebo na kejklířské vystoupení (v 10 a v 15 hod.). V sobotu i v neděli od 13 hod. spatříte masopustní průvod maškar v ulicích města Moravský Krumlov (sraz masek ve 12 hod. na nádvoří zámku). Maškary budou mít tento víkend vstup na expozici Slovanské epopeje na zámku zcela zdarma!

 

 Zlínský kraj

Po více než dvou letech se konečně dočkají zájemci o přehlídku Zlín Design Market, který otevře se o víkendu 26. a 27. února na zámku ve Zlíně a dá prostor k prezentaci originální designérské tvorby. Ke koupi bude autorská móda, šperky, kabelky, knihy, dekorace, přírodní kosmetika a mnoho dalšího. Pro děti i dospělé jsou připraveny workshopy, setkání s designéry, výstavy a jiný zajímavý doprovodný program.

 

Olomoucký kraj

Masopustní veselí vás o víkendu čeká i v Prostějově. Odstartuje v 10:00 průvodem okolo rynku, na pořadu bude mimo jiné pohádka pro malé i větší, jarmareční kejklování, připraveni budou žongléři a kejklíři a zahraje i masopustní kapela. Čeká vás bohatý program, který je k dispozici na tomto odkaze

A na Masopust se můžete těšit i ve Velké Bystřici. Od 10 hodin se na zámeckém náměstí můžete těšit na předání ostatkového práva, ukázku zabijačky, vystoupení dětí ze souboru Čekanka a kejklíře, prodej studených zabijačkových specialit, prodej "prdelačky" a masa z kotle, masopustní koblihy a koláče a mnoho dalšího.

 

Moravskoslezský kraj

Přijďte na Slezskoostravský hrad zažít masopustní náladu jako z dávných časů. Rej masopustních masek ovládne hrad v neděli 27. 2. 2022 kdy tento den tak bude plný veselí, dobrého jídla a pití. Po celý den bude na horním nádvoří probíhat doprovodný program. Těšit se můžete na rej masopustních masek, žalmy za poražené prasátko, vyprávění řezníka Krkovičky, zahraje a zazpívá masopustní kapela, chybět nebudou kejklíři a žongléři. Probíhat budou masopustní soutěže a hry, přečteme si pohádky a zahrajeme pimprlové divadélko. Na své si tak přijdou malí i velcí. Vrcholem programu bude průvod masek hradem i podhradím v čele s flašinetářem a souzení kozla. Zapojte se i vy! Můžete např. přijít v masopustní masce. 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete