Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 27. – 28. července 2019

Léto je neodmyslitelně spjato s festivaly a to platí i pro tento prázdninový víkend, který bude festivaly a zejména hudebními doslova prodchnut.  A pokud byste si přesto nevybrali, pak pro vás máme ještě Tipy na výlety s Emcem.

Fotogalerie k článku

Léto je neodmyslitelně spjato s festivaly, a to platí i pro tento prázdninový víkend, který bude festivaly a zejména hudebními doslova prodchnut. 

A pokud byste si přesto nevybrali, pak pro vás máme ještě Tipy na výlety s Emcem.

Praha 

V pátek startuje v Praze Cross festival, hudební festival world music, techna a elektronické hudby. Pokud byste dali raději přednost gurmánskému festivalu, pak se nabízí Foodfestival s chutí Itálie a středomoří, který vás čeká na Kampě.

Festival Letní slavnosti staré hudby ožíije v sobotu ve Valdštejnské zahradě commedií dell’arte. Do Prahy totiž dorazí jeho vrcholný vyznavač, herec a italský harlekýn Enrico Bonavera.

Středočeský kraj

V sobotu můžete navštívit Skanzen Vysoký Chlumec a Den řemesel, kde vás čeká představení tradičních řemesel spojených s venkovským hospodářstvím a lidovým stavebnictvím, obydlené chalupy, funkční stroje na vodní pohon a bohatý doprovodný program. 

7. Český ukulele festival se uskuteční od pátku do neděle v Úněticích. Mimo jiné se můžete těšit na široký výběr workshopů. V rámci odpoledních a večerních koncertů vystoupí ti nejlepší z české a světové ukulele scény. 

Jihočeský kraj

Malebné Holašovice, které jsou na seznamu UNESCO, budou od pátku do soboty hostit staročeský jarmark s ukázkou tradičních lidových řemesel a pestrým doprovodným programem. Pokud máte rádi keramiku, tak si nenechte ujít víkend v Bechyni, kde se konají keramické trhy s doprovodným programem.

Obec Lenora zve na veřejné pečení chleba, ale i koláčů, houstiček a lenorských placek. Možná vás potěší i to, že chléb z lenorské pece se neprodává, ale rozdává.

Plzeňský kraj

Do Rokycan zveme všechny příznivce hardcore a punk na festival Fluff Fest, který startuje už ve čtvrtek. Putovní festival České hrady zavítá o víkendu na hrad Švihov.

Ústecký kraj

V Račicích se chystá Road Show, kterou připravuje Auto Horejsek. Čekají vás testovací jízdy, dopravní hřiště, workshopy, závody koloběžek a youtuber Tary a parkourové vystoupení.

Bezpečně na kole je akce pro všechny cyklisty a bruslaře, kterou můžete navštívit v sobotu v Ústí nad Labem. V rámci akce si hlavně dospělí budou moci vyzkoušet tzv. "opilé brýle".

Liberecký kraj

V Harrachově až do soboty probíhá Svatoannenské dřevosochání, akce, kde dřevosochaři vytváří celý týden svá díla a která bude zakončena dražbou ze dřeva vytvořených děl a doprovodným programem. Ve středu byl zahájen český festival Benátská noc, který do Liberce přivede známé zpěváky a kapely různých žánrů. Festival si ne nadarmo vysloužil přízvisko nejkrásnější český festival a každoročně přiláká všechny věkové kategorie návštěvníků, včetně rodin s dětmi.

Vydat se můžete také do obce Jizerka na Anenskou sklářskou slavnost. Čeká vás tu prodej i ukázka výroby sklářských a ostatních tradičních řemesel a výrobků, příjezd zakladatele skláren na Jizerce F.A. Riedla, vystoupení folklórních a tanečních souborů, pozorování slunce hvězdářským dalekohledem, příjezd historických kol, soutěže taneční, dřevorubecké, lyžařská štafeta nebo třeba rýžování drahých kamenů.

Královéhradecký kraj

Jeden z největších tanečních festivalů v ČR se slavnými DJ Sikdope a Blinders se chystá na pátek a sobotu do Hradce Králové. Pokud máte tuto hudbu rádi, pak si nenechte ujít Air festival. 10 kilometrů pochodu, 8 pivních stylů,
3 kapely a kvíz vás čekají, pokud se vydáte v Bílé Třemošné na Nachmelenej pochoďák, tedy výstup na horu Zvičina.

Kraj Vysočina

Oblíbený multižánrový festival Sázavafest začal tuto středu ve Světlé nad Sázavou. Je určen všem věkovým kategoriím, a kromě hudební produkce nabízí bohatý doprovodný program sestávající z filmových, divadelních tanečních a literárních vystoupení. 

Festival vás čeká také Pod Zelenou horou, kde letos vystoupí Mňága a Žďorp, SKYLINE, HRABĚ MONTE CRAZY, Ptaszek&Stehlík&Čihák, Kurtizány z 25. Avenue, Skupina Vidiek, Pipes and Pints.

Moravskoslezský kraj

Zajímá vás, jak vypadal hrad Sovinec v temné době třicetileté války? Dovíte se to o víkendu právě na hradě, kde vás čeká dobývání hradu s bitvou a středověkou recyklací lahví, nebudou chybět ani kaskadérské grotesky a přestřelky při dobývání hradu.

Na hudební festival Jazz ve městě vás zveme do Frýdku-Místku. Čekají vás tu totiž koncerty, moravské víno a neformální prostředí exteriérů textilek podpoří atmosféru festivalu!

Jihomoravský kraj

Mikulov bude od středy dějištěm festivalu barokního divadla Moravský Parnas Johanna Georga Gettnera. Festival je věnovaný právě tomuto místnímu rodákovi, který patřil k významným postavám evropského barokního divadla.

Nejlépe obsazené operní představení této sezóny u nás můžete vidět až do neděle ve Znojmě. Uvidíte scénické oratorium od G. F. Händela Saul. Mezi jinými známými pěvci vystoupí například Adam Plachetka.

Pokud máte rádi exotické ovoce, pak nezapomeňte navštívit arfické trhy v Brně. Ochutnáte třeba obří jackfruit, to nejmáslovější avokádo na světě, spousta druhů banánů, mango, několik druhů mučenky, slaďoučký ananas, voňavá papája nebo nádherně barevné dračí ovoce.

Zlínský kraj

V Rožnově od Radhoštěm můžete oslavit svátek patronky valašska sv. Anny na tradiční pouti. Ta bude spojená s krojovaným procesím z farního kostela Všech svatých do muzea. Na zámku v Buchlovicích se v sobotu koná již 18. ročník česnekových slavností. Zámecký park nabídne zajímavý program, který bude doplněn ochutnávkami, soutěžemi a v neposlední řadě prodejem česneku. 

Máte rádi kapelu Žalman a spol.? Pokud ano, pak si ji přijďte poslechnout na festival Amfolkfest do malé osady Pulčín. Vystoupí ale i řada dalších zpěváků a kapel napříč žánry jakou jsou folk, country, bluegrass a místy se přiblíží až k rockovým melodiím.

Olomoucký kraj

Skanzen Příkazy zve na rolnický den a dožínky do stejnojmenné obce. V sobotu se tu můžete těšit na ukázky tradiční sklizně a hliněného stavitelství. Španělské rytmy, barvy a chutě vás čekají na 11. ročníku festivalu Colores v Olomouci. Letošní festivalovou hvězdou, bude virtuózní sevillský tanečník David Pérez,který představí na letošním festivalu Colores svůj nejnovější projekt "De Arte", který bude zároveň českou premiérou.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete