Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 29.- 30. června 2019

Před námi je poslední víkend tohoto školního roku, který bude mimo jiné plný dětských a rodinných akcí. Ale nezapomínáme ani na ostatní. Kompletní nabídku akcí nejen na víkend najdete v našem Kalendáři akcí, který vám bude společníkem i po celou dobu prázdnin.

Fotogalerie k článku

Před námi je poslední víkend tohoto školního roku, který bude mimo jiné plný dětských a rodinných akcí. Ale nezapomínáme ani na ostatní. Kompletní nabídku akcí a festivalů nejen na víkend najdete v našem Kalendáři akcí, který vám bude společníkem i po celou dobu prázdnin.

Praha 

Sportoviště, akční zóny s arkádovými hrami, virtuální realitou, zip-line, 6 m skok, vědecké a deskové hry, koloběžkářská zóna, dětský koutek a baby zóna, workshopy. Youtubeři, maskoti, klauni, kouzelníci, artisté a další nabízí dětský festival Prvý!, který bude od pátku do neděle probíhat na Výstavišti v Holešovicích.

Skateboardový festival Mystic Sk8 Cup 2019 zažije tento víkend Praha na Štvanici. Můžete se těšit na nejlepší světové skateboardisty, kteří předvedou, co umí v disciplínách street, bowl, best trick a ladies street.

Zveme vás také na Rytířský turnaj králů na pražskou náplavku. Čekají vás tam v sobotu rytíři na koních, panoši, historická kapela, tržiště, šermíři, dětská ponožková bitva

Středočeský kraj

Před námi je opět Benátské bienále. Tento víkend přinese do Benátek nad Jizerou permakulturní festival pro všechny věkové kategorie, pestrá melange hudebních, divadelních představení, video projekcí, dílen pro děti a dospělé, performancí a diskuzí. A do lesního divadla v Řevnicích se opět sjíždějí kapely a písničkáři na tradiční Portu. Vystoupí jak úplní nováčci, tak kapely zvučných jmen.

Oba víkendové dny můžete navštívit také festival vážné hudby v Poděbradech, kde vystoupí i Orchestr Akademie komorní hudby.

Jihočeský kraj

Za vysvědčení se samými jedničkami mohou děti vyrazit do Zoo Tábor zcela zdarma. Ti s vyznamenáním pak se slevou 50 %. Od čtvrtka do soboty zaplní přírodní areál v Přeštěnicích multižánrový festival Open Air Music Fest Přeštěnice 2019. Představí se Divokej Bill, Čechomor, Wohnout, Poletíme?, irská skupina Led Farmers, Prague Conspiracy, Sebastian, The Silver Spoons a další. Zábavné odpoledne s maskotem lišákem Foxem čeká na děti v sobotu v Království lesa v Lipně nad Vltavou

Plzeňský kraj

Spálené Poříčí u Plzně připravuje od pátku do neděle Basinfirefest, multižánrový hudební festival, na kterém se představí převážně rockové a metalové kapely. Pokud v neděli dorazíte do plzeňského DEPA, pak vás zde čeká PicNic na přivítání léta. Vstupné je zdarma a vy si zde užijete letní zábavu v podobě letního kina, buskingu v podání Police Symphony Orchestra, opékání buřtů, hraní fotbálku apod.

Ústecký kraj

Jedničkáři mají vstup do zoo v Ústí nad Labem zdarma od pátku do neděle. Navíc se můžete zúčastnit slosovatelného kvízu, jehož tématem je cestování po světě napříč světadíly.

Hudební festival a jarmark vás čeká ve Šluknově. Akce se ponese v renesančně-barokním stylu a přijďte na hudební festival, jehož vrcholem bude koncert DAVIDA KOLLERA s kapelou.

Pokud máte rádi historické vozy, tak si nenechte ujít akci v mostu, kde se chystá Most history Grand Prix, tedy závod bývalých vozů Formule 1.

Liberecký kraj

Den plný soutěží pro rodiny s dětmi ve výjimečně zpřístupněné Bredovské zahradě je pro vás připraven na tuto sobotu v Jablonném v Podještědí.

Královéhradecký kraj

Oslavy 153. výročí bitvy u Hradce Králové připadají na tento víkend a začínají už v pátek. Jsou připomínkou 3. července 1866, kdy byla severozápadně od Hradce Králové na vyvýšenině Chlum byla svedena prusko-rakouská bitva, která byla největší bitvou na českém území v historii. Těšit se můžete na kulturní program, stejně jako na bitvu samotnou. Závěrem vás čeká pochodňový průvod a pietní akt.

Letos již podruhé se v Peci pod Sněžkou chystá Krkonošský festival minipivovarů. Nabídne ochutnávku piv od regionálních pivovarů, pivní akademii Jardy Učíka, soutěže, hudbu i program pro děti.

Na Kuksu si nenechte ujít přehlídku pro milovníky koní a koňských spřežení Slavnosti koní, historie a řemesel.

Pardubický kraj

V krásné lokalitě u rybníka Rosnička ve Svitavách se uskuteční již 9. ročník multižánrového festivalu Rosnička. Můžete se těšit na současné umělce a jejich elektronickou muziku. Pro milovníky historie máme pozvánku na hrad Svojanov, kde se o víkendu konají Královské slavnosti. Čeká vás setkání s královskou družinou Přemysla Otakara II., scénická vystoupení, komentované prohlídky a další.

Kraj Vysočina

Za vysvědčení s alespoň jednou jedničkou mají děti od pátku do neděle vstup zdarma do Zoo Jihlava. Prvních 200 dětí navíc čeká zmrzlina zdarma a všichni se mohou zapojit do soutěže rodinné kvízoování. Hudební festival s dětským dnem Jatka Fest v Pacově uvede hvězdy jako Kryštof, Marek Ztracený, David Koller, Mňága & Žďorp, Wohnout, Tři Sestry, Anna K, UDG, The Tap Tap, Jakub Děkan nebo Voxel. Koná se v pátek a v sobotu.

Na slavnostní zahájen letní sezony zve Šiklův mlýn ve Zvoli. V sobotu vás tu čekají premiéry divadel, představení zvířátek, animační program nebo motosraz.

Moravskoslezský kraj

Na zámku Hradec nad Moravicí se koná tradiční Hradecký slunovrat, který se rozbíhá už ve čtvrtek. Návštěvnící se mohou těšit například na Kafka Band, populární kapelu Sto zvířat, mezinárodně úspěšné duo Tara Fuki, energickou skupinu Ghost of You a v neposlední řadě se na Hradci představí take legendární kapela Dunaj, která se po letech vrací na scénu.

V chráněné krajinné oblasti Poodří se můžete zúčastnit Tour de aleje, cyklistického výletu na 35 nebo 9 km na podporu stromů v Poodří. Na komentovaných zastaveních se dozvíte o stromech a jejich obyvatelích.

Oslavte vysvědčení a konec školního roku na Army Family Day v Landek Parku v největší hornické expozici, kde návštěvníky čekají zajímavé ukázky schopností české armády, moderní vojenská technika a zbraně. Uvidí také průlet nadzvukových letounů Jas 39 Gripen.

Jihomoravský kraj

4. ročník Mezinárodního folklorního festivalu Strážnice a zároveň 37. ročník Folklorního festivalu Dětská Strážnice startuje už tento čtvrtek ve Strážnici. V prostorách historického města, zámeckého parku a přilehlého skanzenu se můžete těšit na přehlídku lidových písní, tanců, krojů a slavnostních průvodů. Kromě seznámení se s tradiční kulturou našich předků a potěšení z nádherných zpěvů a tanců se mohou zúčastnit i soutěže o nejlepšího tanečníka slováckého verbuňku.

Další folklorní akcí budou Krojované hody v Mikulově. V rámci akce proběhne v kostele sv. Václava mše svatá, krojový průvod městem a hodová zábava na ulici Česká před kinem.  

Prvorepubliková atmosféra, stovky krásných vozidel, ženy oblečené v dobových kostýmech a bohatý doprovodný program, který je koncipován nejen pro milovníky historie, ale pro celou rodinu nabízí Veteranfest ve Slavkově u Brna.

zlínský kraj

Řadu akcí "za vysvědčení" nabízí Zlínský kraj. Archeoskanzen Modrá zve na noční prohlídku s tajuplným vyprávěním o velkomoravské historii. Děti do 15 let mají vstup zdarma. Vyrazit můžete také do Toboga Galaxie ve Zlíně, zábavního parku, kde za vysvědčení děti dostanou sladkou odměnu a dárkovou vstupenku 1+1. 

Obří vodní skluzavka Slide Czech bude otevřená na dva dny ve Valašském Meziříčí. Alespoň jedna jednička na vysvědčení zajistí školáčkům do 13 let koupání v bazénu ve Wellness Horal ve Velkých Karlovicích na 2,5 hodiny za 1 korunu.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete