Statistika našeho portálu

  • 102 250 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 30. listopadu – 1. prosince 2019

Před námi je první adventní víkend, který přinese řadu vánočně laděných akcí a že jich nebude málo. Proto jsme pro vás připravili samostatný přehled Kam na rozsvícení vánočních stromků a Kam na Mikuláše. V tipech na víkend pak najdete tipy na další aktivity.

Fotogalerie k článku

Před námi je první adventní víkend, který přinese řadu vánočně laděných akcí a že jich nebude málo. Proto jsme pro vás připravili samostatný přehled Kam na rozsvícení vánočních stromků a Kam na Mikuláše. V tipech na víkend pak najdete tipy na další aktivity.

Praha 

Příjemní zastavení v předvánočním shonu a inspiraci na dárky nabízí Vánoční hrnčířské a řemeslné trhy. Od pátku do neděle je najdete na Výstavišti v Praze. Součástí akce bude lampionový průvod, dílny pro děti a nedělní mikulášská.

Sametovou revoluci si můžete v sobotu připomenout na doprovodném programu k výstavě v Nové budově Národního muzea.

Víkendový MINT Market, to je skvělá šance nakoupit originální vánoční dárky. V Pražské tržnici nabídne své výrobky víc než 100 tvůrců a nebude chybět ani občerstvení.

Nedělní večer přinese další z tematických koncertů Symfonického orchestru Dalibora Havlíčka, tentokrát na téma hudby z pohádek, a to nejen českých, ale i zahraničních.

Středočeský kraj

Adventní čas si můžete ozdobit vlastnoručně vyrobeným adventním věncem z adventních dílen v Zoo Chleby.

O první tři adventní víkendy po sobě můžete navštívit zámek Hořovice. Čeká vás prohlídka slavnostně vyzdobeného zámku s výkladem zaměřeným na prožívání adventních a vánočních tradic.

Adventní neděli můžete prožít na zámku Kačina. Zde si pro vás připravili kytarový recitál i folkové koncerty, divadelní představení, ukázky zvyků a řemesel, výstavy a kostýmované prohlídky.

PLZEŇský kraj

Až do neděle máte možnost na bývalé železniční stanici ve Zbirohu navštívit Legiovlak. Legiovlak je pojízdné muzeum na kolejích Československé obce legionářské, připomíná boje československých legií za samostatný stát. Vlak má 13 zrekonstruovaných vagonů, kde vás čekají komentované prohlídky nebo ho můžete navštívit i samostatně.

Rok na vsi nabídne předvánoční doprovodné programy ke stálé expozici Národopisného muzea Plzeňska. Program bude věnován tvorbě tradičních mikulášských a vánočních dekorací.

Ukázky vánočních zvyků, tradic, dekorací a balení dárků vás čekají také v neděli v Klatovech, kde se na Střední zemědělské a potravinářské škole koná Voňavá adventní neděle.

Karlovarský kraj

V čase předvánočním doporučujeme v Karlovarském kraji navštívit Ježíškovu poštu na Božím Daru, odkud mu mohou děti poslat svůj vánoční dopis. Nebo se vydat na Ježíškovu cestu okolo Božího Daru.

Rovněž věříme, že vás nadchne sváteční atmosféra Vánočního domu v Karlových Varech, kde to voní svařeným vínem, vonnými františky a kde se třpytí nádherná vánoční výzdoba.

ÚSTECký kraj

Adventní setkání na zámku Nový Hrad v Lounech nabídne v sobotu bohatý program. Můžete se těšit na středověkou hudbu Gothien, koledy v podání Vocal Band Markéty Aptové, divadlo 100 opic, medvěda Hugo, čerty a čertovskou diskotéka, středověkou kuchyni nebo třeba dobové tržiště.

Tradiční předvánoční jarmark plný originálních výrobků a inspirací na dárky se otevře v sobotu v Ústí nad Labem. Určitě zde najdete vánoční ozdoby, adventní věnce, šperky, keramiku, textilní výrobky, přírodní kosmetiku, bylinky a další.

Liberecký kraj

Sobotní zámek Sychrov bude patřit adventním trhům. Setkáte se na nich s ukázkami tradičních řemesel prodejem tradičního zboží a bohatým programem pro děti i dospělé. Nebude chybět ani velký betlém.

KRÁLOVÉHRADECKY kraj

Na adventní trhy vás zveme také do Hradce Králové. Přes 170 prodejců zde nabídne rozmanité zboží vhodné jako vánoční dárek, pro dekoraci vašeho domova nebo pro občerstvení na místě. 

Vánoční trhy se rozprostřou také v Náchodě. Kromě svíček cukroví, šperků, keramiky zde najdete také vánoční skleněné ozdoby ze Dvora Králové nad Labem, které si tu můžete nechat popsat svým textem na přání.

Pardubický kraj

Vánoční kujebácký jarmark můžete navštívit v sobotu na náměstí Přemysla Otakara II. ve Vysokém Mýtě. Vyvrcholením akce bude také rozsvícení vánočního stromu.

KRAJ VYSOČINA

V Třebíči se můžete v neděli těšit na vánoční koncert Orchestru Václava Hybše, kde mimo jiné vystoupí také zpěvačka a herečka Kateřina Brožová. Její vystoupení doplní čtveřice mla­dých zpěváků a zpěvaček – Kamila Kopčová, Adéla Štěpničková, Josef Fečo a Petr Špinar.

Jihomoravský kraj

Ďábelský Výpustek je tradiční akce, která se koná v jeskyni Výpustek v pravidelných hodinových vstupech od 10:00 do 17:00. Návštěvníky zde čeká pohádkový příběh cesty k Mikuláši ve svíčkami osvětlené jeskyni.

Na adventní trhy v Brně-Nedvědicích můžete vyrazit historickým parním vlakem. Ten vyjede z Králova Pole v neděli. 

Na adventní jarmark vás zveme také do Perné nebo Dolních Dunajovic.

Zlínský kraj

Výstava Kouzlem adventního času v Rožnově pod Radhoštěm představí aranžovací práce žen s tématem předvánočního období. Můžete se těšit na aranžmá věnců, zdobení perníčků nebo stavbu Betlémů.

Vydat se můžete také na sobotní večerní procházku tajemnou Podzámeckou zahradou v Kroměříži, kde potkáte čerty, anděly a strašidla.

Moravskoslezský kraj

Nenechte si ujít Vánoční handmade jarmark v Havířově. Koná se v neděli v Hotelu Rudolf, kde si můžete nakoupit vánoční dárky a dekorace a podpořit práci místních tvůrců.

Vánoční jarmark vám zpříjemní předvánoční čas také na zámku ve Frýdku-Místku. Těšit se můžete nejen na vánoční atmosféru, ale také na krásně zrekonstruované nádvoří.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Smažáková pětka ve Vinohradském Par…

24.04.2024 - 30.04.2024
Vinohradský Parlament

Smažený sýr neboli smažák patří u Čechů mezi nejoblíbenější bezmasé pokrmy už desetiletí a v různých variantách se s…

Amy 2024 - Mělník

30.04.2024 - 30.04.2024
Masarykův kulturní dům…

Film Mekuc

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 29. duben

Dnes má svátek Robert

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete