Statistika našeho portálu

  • 102 339 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 31. ledna – 2. února 2014: Do ZOO zdarma, Krojový ples nebo Mistrovství ČR v Muay-Thai

Tento víkend můžete své ratolesti odměnit za vysvědčení návštěvou některé ze zoologických zahrad po celé ČR, kam mají vstup zdarma, či za symbolickou cenu. Pokud Vás ale vysvědčením nepotěšily, nechte je doma a vyrazte třeba na Pupp bál nebo na Dračí ples.

Tento víkend můžete své ratolesti odměnit za vysvědčení návštěvou některé ze zoologických zahrad po celé ČR, kam mají vstup zdarma, či za symbolickou cenu. Pokud Vás ale vysvědčením nepotěšily, nechte je doma a vyrazte třeba na Pupp bál nebo na Dračí ples.

Praha

O víkendu vyrazte s dětmi do pražské zoologické zahrady, kde bude přichystaný atraktivní program v areálu v rámci oslav příchodu roku koně. V pátek navíc budou mít všichni školáci do 15 let vstup do ZOO zdarma. Ve Vzdělávacím centru budou moci návštěvníci zhlédnout dokumentární filmy o Návratu divokých koní do volné přírody, výstavu mapující uplynulé transporty, děti se budou moci pobavit při kreslení  převaláků a při komentovaných krmení koní. Po celý víkend bude probíhat akce Ledová Praha, která se uskuteční již po čtrnácté. Tak jako v minulých letech, i letos mohou děti a jejich doprovod bezplatně nebo s výraznou slevou navštívit Národní muzeum, Muzeum Policie ČR, Vojenský historický ústav Praha, Židovské muzeum, Pražský hrad, Poštovní muzeum, Botanickou zahradu a mnoho dalších zajímavých míst. V pátek večer si nenechte ujít slavnostní ceremoniál a udílení cen Český tučňák za nejlepší počiny v mladém umění. Akce se uskuteční od 20 hodin v paláci Fénix na Václavském náměstí. V sobotu a neděli vezměte děti do O2 Areny na představení Doba ledová live, které jistě potěší malé i velké diváky svou strhující show na ledě.

Středočeský kraj

V rámci akce Putování za zámeckými skřítky se můžete zúčastnit speciální prohlídky zámku v Mníšku pod Brdy. Od pátku do neděle budou probíhat vždy od 11:30, 12:45, 14:00 a 15:15 hodin a potkat tam můžete například trpaslici Parádnici, Knižního Šotka, Skřeta Odpadkového a další zástupce skřítčí říše. V neděli od 15 hodin si nenechte ujít dětské představení Zvířátka a loupežníci v divadelním sále Masarykova kulturního domu v Mělníku. Hrají členové divadla Karla Čapka z Děčína.

Jihočeský kraj

V pátek vezměte děti za odměnu k vysvědčení do zoologické zahrady v Hluboké nad Vltavou, kde oslaví medvědí bráškové Ben a Dick své již 25. narozeniny. Ošetřovatelé medvědům připraví vlastnoručně vyrobený dort ze samých dobrot. Kdo chce medvědům popřát společně se zaměstnanci zoo bude vítán ve 13 hodin u jejich výběhu. Na sobotu připravilo Husitské muzeum v Táboře speciální kostýmovanou prohlídku Staré radnice. Ve 13 hodin se zájemci za doprovodu průvodkyně podívají do impozantního gotického sálu a vydají se na dobrodružnou cestu podzemím.

Plzeňský kraj

V sobotu od 14 hodin si nenechte ujít Dětský karneval na téma Země pohádek, který se bude konat v Městském kulturním středisku v Domažlicích. Karnevalovým odpolednem bude s dětskými písničkami, kouzelnickými čísly a soutěžemi provázet Jan Hofman a všechny děti se mohou těšit na krásný dárek. Den otevřených dveří a nábor nových jezdců pořádá v neděli Jezdecká škola Kozolupy u Plzně. Přijďte od 15 hodin na zábavné odpoledne, kde si prohlédnete stáje, projedete se na koni nebo na poníkovi, uvidíte parkur i podkováře v akci.

Karlovarský kraj

Již dvanáctým rokem se v karlovarském Grandhotelu Pupp koná oblíbený Pupp Bál Festival. Slavnostní sál hotelu uvítá v sobotu od 20 hodin mnoho osobností z různých oblastí. Chybět nebude tradiční muzikálové vystoupení - tentokrát uvidíte Kleopatru. A samozřejmě budete mít možnost ochutnat řadu gastronomických specialit. Kočovná výstava Muzea strašidel Plzeň tentokrát zavítá do Jáchymova. Návštěvníky tady postraší v prostorách bývalého radničního sklípku na náměstí Republiky, a to v sobotu i v neděli od 9 do 16 hodin.

Ústecký kraj

Šluknovský výběžek rozproudí tradiční setkání turistů a přátel přírody a to v rámci celovíkendové akce Brtnické vodopády. Připravena je celá řada nočních i denních výletů za poznáváním těch nejatraktivnějších míst. Ti zdatnější účastníci si pak zajisté nenechají ujít pěší pochod k Brtnickým ledopádům, které fascinují každého kdo se k nim v zimních i letních měsících přiblíží. Děčínská zoologická zahrada se opět rozhodla odměnit šikovné školáky, kteří mají pololetní vysvědčení plné jedniček. Od pátku až do neděle budou mít vstup do areálu zoo i expozice Rajské ostrovy zdarma. Stačí donést ukázat své aktuální vysvědčení.

Liberecký kraj

V sobotu a neděli vyrazte do libereckého iQ parku, kde bude připravena Science show plná barev, ohňů a výbuchů a děti si mohou vyzkoušet řadu experimentů. V neděli od 14 hodin je připravený program Hurá do laboratoře aneb Pokustónovy záhadné experimenty, kde si vyrobíte sto let starou fotografii pomocí kyanotypie. V neděli vyrazte na maškarní odpoledne pro rodiny s dětmi, které se uskuteční v sále EXPO libereckého Babylonu od 15 do 17 hodin. Pro děti jsou připraveny výtvarné dílničky, malování na obličej, taneční rej masek včetně vyhlášení nejlepší masky, klaunské vystoupení, soutěže pro děti a spoustu dalšího.

Královéhradecký kraj

Po celý víkend mají všichni školáci a studenti, kteří se mohou pyšnit výborným vysvědčením vstup do ZOO Dvůr Králové jen za 10 korun. V sobotu a neděli se v královéhradeckém kině Bio Central uskuteční festival Cyklocestování, nevšední akce pro všechny cyklocestovatele. V programu je plno nových tváří a tak se můžeme těšit na další dobrodružství, sportovní výkony a spoustu krásných fotografií. Samozřejmostí je fajn nálada a jako vždy bohatá tombola a další doprovodné programy.

Pardubický kraj

Od pátku do neděle máte možnost zajít se podívat na výstavu železničních modelů do výstavní síně divadla Karla Pippicha v Chrudimi. Vystavovány budou kolejiště HO, TT a N a k vidění budou železniční modely a fotografie.

Kraj Vysočina

V sobotu se na třebíčském zámku uskuteční dětský Zámecký karneval. Vítány budou všechny princezny, rytíři, dvořané, bílé paní i šašci. V programu na vás čeká promenáda v maskách, audience u hraběnky z Valdštejna, dobové společenské hry, stezka odvahy, lekce tance a zámecký bál. Nové Město na Moravě bude od 27. ledna do 4. února hostit Otevřené mistrovství Evropy v biatlonu. Nejlepší evropští biatlonisté se představí ve Vysočina Areně. V sobotu budou závodit ženy i muži ve sprintech, v neděli proběhnou stíhací závody ve čtyřech kategoriích.

Olomoucký kraj

Pokud vás baví bojové sporty, zajděte v sobotu od 11 hodin do olomouckého Divadla na Šantovce, kde se uskuteční Mistrovství České republiky v Muay-Thai. Děti, které budou mít na vysvědčení samé jedničky, budou mít vstup do olomoucké ZOO zdarma. Akce platí od čtvrtka až do neděle. Pro uplatnění vstupného zdarma stačí u pokladny zoo předložit pololetní vysvědčení se samými jedničkami. Již 7. ročník Dračího plesu, určeného nejen pro příznivce dračích lodí se uskuteční tuto sobotu v Kojetíně nedaleko Přerova- Začátek je naplánován od 20 hodin a kromě rozmanitého kulturního programu je připravena také bohatá tombola.

Jihomoravský kraj

Pro všechny sportovní nadšence a zvláště pak milovníky atletiky je určen mezinárodní halový mítink ve skoku do výšky "Hustopečské skákání". Přijďte v sobotu zafandit nejlepším světovým skokanům do výšky, ale také můžete podpořit českého výškaře Jaroslava Bábu. V sobotu od 20 hodin máte možnost se zúčastnit Krojového plesu, netradiční akce, která se uskuteční v Kulturním domě v Mikulčicích. Význam této akce přesahuje hranice zdejšího regionu, neboť specifickým způsobem uchovává folklorní a lidové tradice oblasti jižní Moravy. Víno hraje během večera nezanedbatelnou roli, neboť si jej můžete vychutnat při originálním koštu, který rozehřeje i únorovým mrazem zkřehlá těla příchozích hostů.

Zlínský kraj

Retro oslava se koná v sobotu k příležitosti 10. narozenin Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích. Program bude opravdu pestrý: výstava pohlednic, běh na sněžnicích, soutěž v synchronizovaných jízdách na lyžích i párty na sněhu. Návštěvníci v historickém kostýmu získají padesátiprocentní slevu na skipas.

Moravskoslezský kraj

Ostrava zažije od pátku do neděle tenisový svátek. Ostravská ČEZ Aréna bude hostit první kolo Davisova poháru a na zápasy Čechů a Nizozemců se můžete vypravit v sobotu od 14 hodin a v neděli od 13 hodin. Jestli máte rádi lední medvědy, vyrazte se na mě podívat do ostravského Avion Shopping Parku. Užijete si tady zimní atmosféru pěkně v teple a zjistíte o těchto šelmách mnoho zajímavých informací.

 

 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

19.05.2024 - 19.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 19. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Open House Praha 2024

13.05.2024 - 19.05.2024
Praha

Přátelé architektury a designu, máme pro vás skvělou zprávu! Festival Open House Praha se vrací tento rok ve velkém…

Rodinný festival Respekt k porodu 2…

13.05.2024 - 19.05.2024
HALA 13

Tradiční festival pro ženy i muže, kteří se chtějí dozvědět nové informace od řady odborníků a mít možnost udělat si…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 19. květen

Dnes má svátek Ivo

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete