Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 31. října - 1. listopadu

O víkendu bude možné navštívit mnoho akcí spojených se svátkem Halloween, některé z nich najdete v našem předchozím tipu Kam na Halloween. Podívejme se, jaké další akce na Vás čekají ve všech krajích naší republiky nadcházející přelomový víkend. Jistě to nebude jen o Halloweenu.

O víkendu bude možné navštívit mnoho akcí spojených se svátkem Halloween, některé z nich najdete v našem předchozím tipu Kam na Halloween. Podívejme se, jaké další akce na Vás čekají ve všech krajích naší republiky nadcházející přelomový víkend. Jistě to nebude jen o Halloweenu.

Praha

Poslední říjnovou sobotu se můžete vypravit na Nákladové nádraží Žižkov, kde proběhne Mistrovství České republiky v yoyování4. ročník mikrofestivalu v Knihovně Akademie věd svým návštěvníkům nabídne v sobotu sérii přednášek, výstav a filmů na ohnivá i pekelná témata. V sobotu se také pražská Lucerna stane dějištěm prvního ročníku charitativního plesu Na růžovo.

 A za všechny halloweenské akce zveme alespoň na Halloween do Botanické zahrady v Troji, kde Vás čeká strašidelná atmosféra, dýně a jejich dlábání.

Středočeský kraj

A zámeckou kuchyní to zavoní je název netradičního programu na zámku Žleby. O víkendu se můžete těšit na zajímavý exkurs do každodenního života na zámku v dobách dávno minulých a ještě ochutnat od kuchařů a kuchařek v historických kostýmech. Také zámek Berchtold ožije Halloweenem a lampionovým průvodem, který se tu koná v sobotu. 

Jihočeský kraj

V Jihočeském kraji se o víkendu koná celá řada akcí spojených právě s Halloweenem. Na jednu z nich můžete vyrazit třeba do Třeboně, do Zoo Ohrada v
Hluboké nad Vltavou a nebo se vypravte na Slavnosti dýní a duchů do Smiradic.

Ústecký kraj

Oživlá strašidela na zámku Jezeří se o víkendu rozloučí s letošní sezónou. Nenechte si proto ujít tuto mimořádnou strašidelnou prohlídku zámeckými komnatami a sklepeními. Také na zámku Velké Březno končí letošní sezónu posledními prohlídkami v neděli. A s helloweenskou tématikou přichází i Zoopark Chomutov, kde v sobotu mohou děti i dospělí tvořit strašidýlka z dýní, zatančit si při hudbě chomutovské skupiny Úlet, soutěžit o nejzdařilejší masku a zažít spoustu zábavy.

Liberecký kraj

Hrad Grabštejn zakončí v sobotu letošní sezónu mimořádnou prohlídkou, při níž bude možné si prohlédnout zrestaurovanou gotickou sochu sv. Barbory, která byla nedávno nalezena. Halloweenský maškarní bál můžete navštívit v Jablonci nad Nisou.

Pardubický kraj

Strašidýlka na Tvrzi je název akce, která se v pátek a v sobotu koná na Tvrzi Orlice u Letohradu. V Ústí nad Orlicí se můžete zúčastnit sobotního výlovu rybníka.

Královéhradecký kraj

Večerní prohlídky nazvané Ottavio Piccolomini se loučí s návštěvníky Vás zavedou na zámek Náchod, který se tento víkend také rozloučí s letošní sezónou. Svátek Zmrtvýchvstání oslaví na zámku Dětenice a také v místní středověkké krčmě tuto sobotu. V Hostinném proběhne 6. tradiční dlabání dýní, kde si i Vy můžete vydlabat svou dýni.

Jihomoravský kraj

Také v brněnské zoo oslaví Halloweena mimořádným programem nazvaným Strašidelná zoo. Akce se koná v sobotu a kromě dlabání dýní na ní uvidíte kouzelnickou show. Podívat se můžete také na slavnostní výlov rybníka Vrkoč v Ivani, který proběhne od pátku do neděle. A pokud patříte mezi chovatele drobného zvířectva nebo mezi jeho milovníky, pak Vám můžeme doporučit návštěvu výstavy drobného zvířectva v Moravských Bránicích.

Olomoucký kraj

Tajemný zámek je název akce konané tuto sobotu na zámku Náměšť na Hané. Přijďte se podívat, co si tu pro Vás připravili. Večer duchů se v sobotu koná také v Zoo Olomouc. Těšit se můžete na kostýmované průvodce, strašidelné malování a focení a mnoho dalšího.

Zlínský kraj

Zoo Lešná je dalším místem, kde o víkendu můžete prožít halloweenské radovánky. Na neděli 1. listopadu si zámek Vsetín připravil pro návštěvníky slavnostní otevření. To se koná po 19 měsících, kdy byl zámek uzavřen z důvodů rozsáhlé rekonstrukce.

Moravskoslezský

Mladí příznivci Minecraftu, YouTube a komentovaného hraní počítačových her se mohou potkat na sobotním festivalu CraftCon v Ostravě. V sobotu můžete navštívit nejen zajímavou, ale také velmi poučnou akci nazvanou Nebojte se zviditelnit. Ta se koná v obchodním centrum Galerie Ostrava a dozvíte se v ní víc o viditelnosti chodce na vozovce, o bezpečnosti dětských autosedaček a vyrobíte si také svůj reflexní prvek.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete