Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 5. – 6. října 2019

O víkendu můžete navštívit zajímavé památky v rámci Dne architektury, vyrazit za zvířátky do našich zoologických zahrad, které si připravily mimořádný program ke Dni zvířat nebo třeba vyrazit na některý z gastronomických festivalů.

Fotogalerie k článku

Vybírat můžete také ze všech akcí v našem Kalendáři nebo z Tipů na výlety s Emcem.

Praha 

V sobotu můžete vyrazit na Nuselské pivní slavnosti, kde budete moci ochutnat piva z 13 minipivovarů a k tomu si poslechnout dobrou muziku. Venkov můžete zažít i v Praze na sobotním Slamák festu, který se koná v Botanické zahradě v Troji. Ochutnáte zde skvělé jídlo od českých farmářů, a hlavně si na 5 místech užijete zábavu podle svého gusta.

Pokud potřebujete doplnit šatník vašich dětí, tak můžete vyrazit na bazárek dětských potřeb do Jablíčkova na Praze 10. 

V sobotu se můžete zapojit do společenské charitativní akce, která se koná na Střeleckém ostrově. Tzv. Vypouštění lodiček je celodenní akce na podporu boje proti rakovině. Letos se navíc připojí i pokus o pokoření světového rekordu v počtu vypuštěných lodiček.

Středočeský kraj

Nenechte si ujít víkendové Křivoklání na hradě Křivoklát. Oba dny zde uvidíte turnajová klání a souboje, výcvik dravců i koní nebo dobovou hudbu. Do Kutné Hory vás zveme na cestovatelský festival Na@Na. Známí cestovatelé se podělí o své příběhy a zkušenosti.

Ve Svatém Mikuláši u Kutné Hory se v sobotu konají Zámecké jezdecké slavnosti. Prostory empírového zámku uvítají ušlechtilé koně, Hubertovu jízdu, jezdecké ukázky, jezdeckou policii a mnohé další. 

Jihočeský kraj

Sobotní Den zvířat můžete oslavit například návštěvou Zoo Hluboká nad Vltavou. Během celého dne budou u vybraných druhů probíhat komentovaná krmení. Zvířata dostanou hračku či jinou zábavu a návštěvníci se od chovatele dozví zajímavosti z jejich života.

Tisíce rozkvetlých růží můžete spatřit na výstavě květin Florea v restauraci Solnice v Českých Budějovicích. Mimo jiné se zde dovíte, jak vznikají jména růží, uvidíte tvary a barvy, které jinde nenajdete a mnohé další.

Plzeňský kraj

Pilsen Busking fest odstartoval tuto středu a potrvá až do soboty. V centru Plzně vás čeká hudba, divadlo, tanec, netradiční program, afterpárty, kreativní zóny, výstavy, street art a další. 177 let plzeňského piva můžete oslavit na Pilsner Festu. Můžete se těšit na výborné pivo, skvělé jídlo a bohatý doprovodný program.

Ústecký kraj

Až do soboty se koná jirkovský Písňovar, tedy soutěžní festival, kompletně věnovaný sborovému zpěvu v oblasti populární hudby. Na zámku Červený Hrádek si budete moci poslechnout nevšední sborový zpěv.

Zámek Krásný Dvůr zve na sobotní Jablečný den. Můžete se těšit na jarmark, divadelní a hudební vystoupení, jablečné soutěže, dětské prohlídky nebo soutěž po nejlepší jablečný štrúdl.

Liberecký kraj

Festival sportovních filmů Sportfilm probíhá až do soboty v Liberci. Hlavním zaměřením festivalu jsou olympijské hry a vytrvalecké sporty. Světový Den zvířat oslaví zaké v Zoo Liberec, kde bude připraven bohatý doprovodný program se zvířecí tématikou a několik tematických tvůrčích, zábavných a vzdělávacích stanovišť.

Liberec Nature Run je sobotní sportovní akce, která je určená všem nadšencům do běhání. Vybrat si mohou trasu dlouhou 12 nebo 22 km a nebude chybět ani rodinný běh.

Královéhradecký kraj

Na Kuksu se opět konají Svatohubertské slavnosti, které se věnují tradicím lovu. Můžete se těšit na zkoušky a ukázky loveckých psů, hru na lesní roh, slavnostní Svatohubertskou mši v kostele Nejsvětější Trojice, tematickou výstavu nebo, stánky s mysliveckými potřebami.

Smetanovo a Eliščino nábřeží v Hradci Králové bude hostit víkend saunování. Na něm budete mít příležitost vyzkoušet různé sauny a zchladit se přímo v Labi. Program bude obohacen o různé přednášky, saunové rituály nebo hudební zážitky.

Pardubický kraJ

V sobotu se koná oslava zápisu Krajiny pro chov a výcvik ceremoniálních kočárových koní v Kladrubech nad Labem. slavnostní program na nádvoří bude spojen s vystoupením starokladrubských koní. Budete moci také navštívit stáje a poslechnout si koncert.

Ve skanzenu na Veselém Kopci se koná akce nazvaná Bramborová sobota. Připomene tradice pěstování brambor na Českomoravské vrchovině a vy budete moci ochutnat bramborová jídla připravená podle tradičních lidových receptů.

Kraj Vysočina

Den architektury nabídne v Jihlavě možnost navštívit některé zajímavé stavby, například Zimní stadion nebo ulici Matky Boží s doprovodným komentářem. Navštívit a svou účastí podpořit můžete první ročník festivalu pod hradem Rokštejn. Užijete si den plný nejen turnajů, bitek a řemesel, ale také archeologie a historie. 

Jihomoravský kraj

Pokud patříte mezi milovníky vína nebo burčáku, pak si nenechte ujít Valtické vinobraní. Akce se koná od pátku do soboty v prostorách vinařství CHÂTEAU VALTICE a na náměstí Svobody.

V sobotu můžete naposledy v letošním roce navštívit brněnské dostihové závodiště. V dostihový den se uskuteční 8 dostihů, 5 rovinových dostihů a 3 steeplechase dostihů.

A pokud už se nemůžete dočkat podzimního pouštění draků, pak vyrazte v sobotu na drakiádu na Palacký vrch nebo do Bořitova.

Zlínský kraj

S celou rodinou se můžete přijít podívat na Den uniformovaných sborů do Kroměříže. Čeká vás den plný pozemní i letecké techniky oživený dynamickými ukázkami.

V Rožnově pod Radhoštěm můžete na Den architektury vyrazit na procházku po Záhumení s výkladem a mnohé další. V neděli máte šanci Zažít město jinak v Uherském Hradišti. Na vybrané trase v ulicích města budou mladí umělci Střední uměleckoprůmyslové školy Uherské Hradiště, společně s veřejností tvořit pletené objekty, které oživí město nevšedními uměleckými díly.

Moravskoslezský kraj

Na letišti ve Frýdlantu nad Ostravicí se koná drakiáda a den otevřených dveří. Na něm vás čeká výstava letecké techniky, seskoky parašutistů, aerovlevy a další letecký provoz, dovednostní soutěže pro děti o ceny. Na Slezskoostravském hradě vás čeká víkendový Hradní hodokvas, lidový jarmark plný dobrého jídla a pití.

Balady zbojnické se odehrají na hradě Sovinec oba víkendové dny. Můžete se těšit na šermířské pověsti a příběhy, sokolnické přílety a ukázky výcviku dravých ptáků se sokolníkem Montim, šermířské, loupežnické a loutkové pohádky a příběhy.

Olomoucký kraj

Zveme vás na vzdělávací procházku Po stopách lovců mamutů. Trasa v délce 9 km pro děti i seniory vás provede historickým putováním za lovci mamutů a soutěžemi ve zručnosti na stanovištích na různých místech Přerova

V sobotu se v Olomouci také koná Cestovatelský festivalu zrakově postižených, který je určen nejen zrakově postiženým, ale i veřejnosti, která se chce dozvědět, jak nevidomí a slabozrací dokážou cestovat bez zraku. Všechny čekají zajímavé přednášky cestovatelů.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

21.04.2024 - 21.04.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 21. dubna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Bez Předsudků 2024 - Kadno

17.04.2024 - 24.04.2024
Kladno

Festival Bez předsudků představí klíčová témata současnosti a to ve dnech 17. a 24. dubna na Kladně. Během těch…

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy…

18.04.2024 - 21.04.2024
Metropole Zličín

Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním…

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Lip…

19.04.2024 - 19.04.2024
Lipník nad Bečvou

Farmářský a řemeslný trh - Lipník nad Bečvou

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete