Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 6. - 7.11

Holá! Jsou tu další listopadové víkendové tipy! Ať už jste s Opavy, Plzně nebo Prahy, čeká vás nabitá nabídka různých akcí, které se konají všude po republice. Nepropásněte možná poslední hezké počasí a vyražte ven, za kulturou nebo třeba na sportovní akci.

Fotogalerie k článku

Praha

 

V Praze krásnou akci pořádá Divadlo Dobeška, kde si v neděli za krásné symbolické vstupné 25 korun můžete vyrobit svůj lampion a po setmění se projít parkem Dobeška v lampionovém průvodu. Tato akce bude krásným zážitkem nejen pro děti, ale pro všechny milovníky večení atmosféry. 

Svatý Martin je sice až za týden, ale pokud se vám sbíhají sliny na Svatomartinskou husu už teď, můžete vyrazit v sobotu na Smíchovskou Náplavku. Čeká vás Husobraní! Připravovat se bude na 1 000 vykrmených hus. Vstup je zdarma. :-) 

 

Středočeský kraj

 

Mělník se v našich tipoech objevuje pravidelně. Tentokrát vás zve na autorský muzikál Šeherezády. Můžete těšit na romanticky laděnou muzikálovou komedii z prostředí Orientu. V té zazáří postavy jako Džin a Efrit, Sultán a jeho komnaty plné konkubín, správce harému Hugo a konečně krásná Šeherezáda. Čeká Vás děj plný zamilovaných linek, parodických humorných scén a autorských písní Radka Šlangala. Hrají, zpívají a tančí členové Divadelního spolku Nové divadlo Mělník.

 

Jihočeský kraj

 

V Českém Krumlově všechny sportovce čeká v neděli krásná dobročinná akce Krumlovská 11. Výtěžek z akce popotuje na osobní asistenci potřebným. Běžet je možné dvě trasy: hlavní běh a rodinný běhPři hlavním běhu čeká na běžce jako obvykle osvěžující listopadová koupel v hornobránském rybníku či lahodné jedenáctistupňové pivo z dílny Historického pivovaru Český Krumlov. A protože nejde jen o běžecké klání, na zájemce z řad účastníků čeká i letos posezení s martinskou husou, tu je však nutné si zamluvit již při registraci.

 

Karlovarský kraj

 

V Březové u Sokolova celý týden probíhá již tradiční Festival s kriminální a bezpečnostní tematikou "Krimifest" pořádaný za podpory Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje V rámci festivalu se koná policejní výstava a koncert, jsou promítány filmy, pořádány přednášky a besedy pro školy i širokou veřejnost atd. V rámci festivalu proběhne koncert Hudby Hradní stráže a Policie České republiky a beseda s kriminalisty. 


Ústecký kraJ

 

V neděli se s Offroad safari můžete vydat na místa, kde se na Mostecku odehrávaly klíčové momenty 2. světové války na a nechat se přenést do tehdejší atmosféry. Navštívíte pozice protiletadlové dělostřelecké obrany a  protistřepinové kryty. Podíváte se do Luftschutz štoly a areálů pracovního a trestaneckého tábora poblíž chemických závodů. Nenechte si tento zajímavý výlet ujít! 

 

Liberecký kraj

 

Čarodějové, mudlové i motáci a všichni, kteří vyrůstali a dospívali za zdmi Bradavic, pojďte sem! Čeká nás bláznivý let světem Harryho Pottera. Ochutnali byste lektvar od barmana Snapea? Dokázali byste si představit Harryho a Draca jako kamarády? Podívali byste se, jak tancuje Voldemort? A co tak rap battle mezi Bellatrix a Ronem? Pro všechny, jež milují neobyčejný kouzelnický příběh a nebojí se z něj utahovat, čeká v neděli v libereckém Domě kultury jedinečné divadelní představení!


Královéhradecký kraj

 

Už jste viděli nového Jamese Bonda? Jetsli ne, tak nevadí, můžete si přiblížit atmosféru těchto ikonických filmů v sobotu večer v baru Americana ve Dvoře Králové. Tak nahoďte oblek, popadněte svou drahou polovičku a doraž na ples! Návštěvníky čeká na vyhlášený catering, živá hudba, moderní tance, tématické drinky a spousta dalšího!

 

Vysočina

 

Na Vysočině vás pozveme na dětské představení Na kouzelném paloučku, které se bude konat třebíčském Divadlu Pasáž. Zajímavostí této unikátní loutkové revue jsou černo-divadelní scény a loutky v nadživotní velikosti, které uvádějí v úžas nejen děti, ale i dospělé diváky. Komické dialogy se střídají s písničkami a soutěžemi, kterých se děti samy účastní. Aktivně jsou však zapojeni všichni diváci. 


Jihomoravský kraJ

 

V Hustopečích vás čeká již 28. Festival otevřených sklepů, na němž máte možnost ochutnat to nejlepší z nejslunnějších a nejteplejších míst na Moravě - Hustopečska ve Velkopavlovické vinařské podoblasti. Na návštěvníky bude v sobotu i v neděli  čekat třicítka otevřených sklepů, kde bude probíhat degustace vín


Zlínský kraj

 

Rádi se bojíte? Vyražte do Zlína na třetí ročník akce Hrátky se strašidly! Ideální akce pro rodiny s dětmi se uskuteční v sobotu v sadu Svobody u zlínského zámku. Přijďte si užít hezké odpoledne s rodinou, těší se na Vás banda milých strašidel. Děti společně s rodiči obcházejí stanoviště, sbírají razítka a ta na konci své cesty smění za diplom a něco na zub. Kromě toho se můžete těšit na fotokoutek i diskotéku.


Olomoucký kraj

 

Nemáte náhodou doma hračky, se kterými si už nehrajete – nebo jste na ně dokonce zapomněli? Pak se jednoho dne může stát, že si hračky začnou hrát úplně samy! Mají totiž nejen lidské vlastnosti, ale někdy i větší fantazii než samotné děti! To je téma nedělního hudebního matiné pro děti a rodiče, které proběhne v olomoucké Redutě


Moravskoslezský kraj

 

A konečně v Opavě proběhne tento víkend Hradecký Slunovrat Winter Edition 2021 proběhne v Opavě (z důvodu rekonstrukce zámku ne přímo tam, jak je běžné). Takto nabitý program ještě ale listopadová verze našeho festivalu v historii skutečně neměla. Hned tři zahraniční hudební hvězdy, divadlo, besedy, tematická procházka městem, výstavy, bohoslužba. Těšíme se na vřelá setkání s vámi v sychravém listopadu.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

21.04.2024 - 21.04.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 21. dubna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Bez Předsudků 2024 - Kadno

17.04.2024 - 24.04.2024
Kladno

Festival Bez předsudků představí klíčová témata současnosti a to ve dnech 17. a 24. dubna na Kladně. Během těch…

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy…

18.04.2024 - 21.04.2024
Metropole Zličín

Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním…

Vsetinský filmový maraton 2024 - Vs…

19.04.2024 - 21.04.2024
kino Vatra

Vsetínský filmový maraton s pořadovým číslem 26 se uskuteční v kině Vatra Vsetín o víkendu od 19. do 21. dubna 2024.…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete