Statistika našeho portálu

  • 102 250 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 6. – 7. dubna

Fotogalerie k článku

Praha

Milovníci komiksů a cosplayů si jistě nesmí nechat Comic-Con, která se po páté uskuteční v Praze. Legendární událost Comic-Con popáté v Praze! Nejslavnější popkulturní festival se zaměřuje na filmy a seriály, hry, komiksy, knihy a kostýmy, nejčastěji v žánru sci-fi, fantasy a horor. Každý návštěvník si přijde na své!

Středočeský kraj

Poslechněte si tuto sobotu v Příbrami příběhy z cest, které obohacují a inspirují. Spolek Hory & Mír Vás srdečně zve na inspirativní přednášku s názvem "Svět jako učitel", která se uskuteční v útulném prostředí Čajovny Na Zemi v Pražské ulici, v sobotu 6. dubna od 18:30 hodin. Přijďte se ponořit do fascinujících příběhů našich hostů, kteří se podělí o své nezapomenutelné zkušenosti z cest po celém světě.

Vysočina

Pokud si chcete ještě užít kousek Velikonoc, zamiřte na Velikonoční jarmarkJihlavě tuto sobotu. Velikonoční trh v Jihlavě bude plný krásných výrobků a domácích specialit. Ale nejen to, těšit se můžete na velikonoční dílny, pletení pomlázek, malování vajíček, čerstvě pečené jidáše, vystoupení folklorních souborů, cirkusové představení a živou muziku.

Jihočeský kraj

Zastavte se na auto-moto-antik-sběratelská burze Tchořovice u Blatné. Všeobecná burza pořádaná na letišti Tchořovice u Blatné. Zpevněná plocha o rozloze 300.000m se nachází cca 85km jižně od Prahy.

Plzeňský kraj

Dobřanech si můžete udělat výlet na výstavu ilustrací Natali Santini – Hvězdná záře. Tématem výstavy je všudypřítomná zář, kterou lze vnímat v nejšťastnějších momentech života i v jeho nejtemnějších chvílích. Společným jednotícím prvkem všech vystavovaných děl je čistý a jedinečný styl, který citlivě propojuje realismus s grafickými prvky, a to s důrazem na barevnou harmonii a promyšlený vizuální kontrast.

Karlovarský kraj

Chebu probíhá v Galerii 4 výstava z cyklu Jubilanti. Retrospektivní výstavu fotografa, kurátora a ředitele Galerie 4, Zbyňka Illka.

Ústecký kraj

Přijeďte se podívat na jedinečnou tržnici Zahrady Čech na výstavišti Zahrada Čech v Litoměřicích. První jarní výstava je zaměřena na všechny zahrádkáře, chalupáře, kutily, zahradníky a milovníky přírody. Návštěvníci se mohou těšit na tradiční sortiment, jako je sadba, květiny, cibuloviny, zahradní nářadí, zahradní technika, zahradní nábytek, hnojiva, postřiky, potraviny, přírodní léčiva a řadu dalšího. 

Liberecký kraj

Jste srdečně zváni tuto neděli do Stružince, kde proběhnou tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Královéhradecký kraj

Navštivte Sympozium ilustrace v Broumově. Šestý ročník Sympozia ilustrace se uskuteční v broumovském klášteře. Za domácí scénu se budou účastnit Tereza Unzeitigová, Marek Berger, Jindřich Janíček, zahraničními hosty budou Pamel Samel (Estonsko), Sonja Stangl (Rakousko) a Remi Juliebø (Norsko). Klíčem pro výběr zahraničních hostů jsou země, které v roce 2024 ponesou titul Evropské hlavní město kultury.

Pardubický kraj

Přivítejte s námi tuto sobotu jaro v Pohádkové zahradě v Pardubicích. Jaro už je nezadržitelně tady a jako každý rok ho společně přivítáme, aby se nám náhodou zima Morena ještě nevrátila. Čeká nás Pohádková stezka, stavění májky, jarní dílničky i vynášení zimy Moreny.

Jihomoravský kraj

Hravé neděle na Zážitkovce Brno nabízí pro tuto neděli aktivity jako pomalování si trička s čupr chobotnicí, novinky i topovky od Kvída.

Zlínský kraj

Jak se dobře vyspat? To vám poradí workshop na Lanterně ve Velkých Karlovicích. Dobře se vyspat zůstává pro mnoho lidí jen nesplněným přáním. Přitom spánek je nejen potřeba, ale i návyk, a technice snadného usínání a osvěžujícího spaní se dá naučit. Přesvědčit se o tom můžete při pobytu nazvaném Zdravý spánek a spánková psychohygiena koučky a lektorky Jitky Ševčíkové, zaměřující se na zvyšování psychické odolnosti. Její praktický třídenní workshop, na kterém se i vyspíte, proběhne 5. - 7. dubna 2024 ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích.

Olomoucký kraj

Vlastivědné muzeum v Šumperku přichystalo výstavu o záhadném světě mikroorganismů. Ať již chceme, či ne, mikroorganismy jsou běžnou součástí světa, ve kterém žijeme. Podstatnou část tohoto světa mikroorganismů tvoří bakterie. Velká většina z nich člověku neškodí, některé mohou být i prospěšné.

Moravskoslezský kraj

Přijeďte se tento víkend podívat na Ostravské buchary, 12. ročník krajské postupové přehlídky amatérských divadel Moravskoslezského kraje. V rámci krajské přehlídky jsou realizovány rozborové semináře jednotlivých inscenací, které jsou přístupné veřejnosti. Soutěžní představení bude hodnotit odborná porota.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Smažáková pětka ve Vinohradském Par…

24.04.2024 - 30.04.2024
Vinohradský Parlament

Smažený sýr neboli smažák patří u Čechů mezi nejoblíbenější bezmasé pokrmy už desetiletí a v různých variantách se s…

Mladí ladí jazz Open Air 2024 - Pra…

30.04.2024 - 30.04.2024
Karlovo náměstí

Oslavte Mezinárodní den jazzu na prvním letošním festivalu pod širým nebem v Praze. Užijte si příjemné odpoledne v…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 29. duben

Dnes má svátek Robert

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete