Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 8.- 9. června 2019

Před námi je víkend plný festivalů a letních akcí. V Praze můžete vybírat z bohaté nabídky akcí k Muzejní noci, zajít se podívat na tradiční Pražské primátorky nebo na Veletrh vědy.

Fotogalerie k článku

Před námi je víkend plný festivalů a letních akcí. V Praze můžete vybírat z bohaté nabídky akcí k Muzejní noci, zajít se podívat na tradiční Pražské primátorky nebo na Veletrh vědy.

Praha 

Prahu o víkendu ovládne Pražská muzejní noc, která nabídne zajímavý program ve velké části muzeí v hlavním městě. Za mnohé vybíráme Muzejní noc v Národního památníku na Vítkově, kde se otevřou brány za zvuků původních varhan z roku 1938. Zástupci Československé obce legionářské připraví ukázku výzbroje a uniforem československých vojáků zahraničního odboje a našich parašutistů ve Velké Británii. Doprovodný program dále nabídne výtvarnou dílnu pro děti, komentované prohlídky stálých expozic a výhled na noční panorama Prahy z vyhlídky Národního památníku, nejvyššího bodu vítkovského vrchu. Ostatní akce k Muzejní noci najdete v našem Kalendáři akcí.

Pod Vyšehradem se koná tradiční veslařský závod Pražské primátorky. Páteční program bude patřit studentským závodům. Kromě závodů osmiveslic si navíc návštěvníci užijí tradiční koncert na pódiu Rádia Wave a po jeho konci after party na lodi Cargo Gallery.

Od čtvrtka do soboty se na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech koná 5. ročník Veletrhu vědy. Najdete zde přes 100 expozic – improvizované laboratoře, interaktivní exponáty, vyzkoušíte si experimenty v různých vědeckých oborech, zapojíte se do workshopů a vědeckých dílen a nahlédnete vědcům doslova pod ruce. Letos již počtvrté se koná festival hudby, tance, divadla a nového cirkusu - Praha žije hudbou

Středočeský kraj

Muzeum lidových staveb v Kouřimi pořádá v neděli dávno zapomenutou lidovou slavnost - Letnice. Celodenní program ukáže již téměř zapomenuté obyčeje otvírání studánek a obchůzku královniček. Nebude chybět hudba, tanec, dílny, na své si přijdou všechny generace. Nezávislé alternativní divadlo Buchty a Loutky zahraje na Kladně pohádku pro děti Kocour v botách.

V Týnci nad Sázavou se v neděli představí nejlepší taneční páry ČR na sportovní taneční soutěži ve standardních a latinsko-amerických tancích.

Jihočeský kraj

V Týně nad Vltavou vás čeká víkend otevřených zahrad a jejich komentované prohlídky přímo s autory parku Mitrowicz Ferdinandem Lefflerem a Annou Chomjakovou ze studia Flera. Ve vodáckém centru v Českých Budějovicích proběhne charitativní akce na pomoc handicapovaným dětem Pusť kačku. Princip je jednoduchý. Každý si může zakoupit kačku se startovním číslem a v různé hodnotě a pustit ji na závod s ostatními kačkami.

Plzeňský kraj

Na nádvoří hradu Rábí vás v sobotu čeká svěží hudba mimo mainstream, kterou přinese festival Ruinfest

Pardubický kraj

Zveme vás také na hudební festival JamRockFestival, který od čtvrtka do neděle rozproudí žamberský areál Pod Rozálkou. Těšit se můžete na kapely jako je ŠKWOR, RYBIČKY 48, Jelen nebo rappera Lipo. Nebudou chybět skvělé skupiny a interpreti také z USA, Slovenska nebo Španělska.

Hrad Svojanov ve spolupráci s letohradským spolkem Honorata připravil na tento víkend Dny pohádek a noci běsů. Pro rodiny s malými dětmi jsou nachystané speciální prohlídky hradu s pohádkovými postavami a v různých částech památky, uvnitř i venku, se odehrají scény ze známých českých pohádek. Na páteční a sobotní večer se mohou těšit ti, kteří mají pro strach uděláno. Hradem se budou totiž prohánět strašidelné stvůry. 

Královéhradecký kraj

Broumovský klášter zve na tradiční ochutnávku vína Vinum et Cetera. Oblíbená letní degustace představuje selekci padesáti vín z expozice Salonu Vín, které pro tuto akci osobně vybírá someliér Salonu vín Marek Babisz. V Černém dole se můžete zúčastnit víkendového in-line příměstského kempu. Ten je určen dospělým i dětem s možností individuální i skupinové výuky.

Na zámku Kvasiny se v neděli koná 7. zámecká neděle s auto-moto veterány. Můžete se těšit na výstavu strojů na nádvoří, dixieland i závěrečnou spanilou jízdu.

Kraj Vysočina

Třebíčský letní kulturní open air festival Zámostí se koná právě tento víkend. Festival v podzámecké nivě představí především domácí úspěšné kapely jako jsou Tata Bojs, Wohnout a mnohé další na hudební a taneční scéně. Největší náborový sportovní festival v České republice pro rodiny s dětmi od 3 do 18 let zavítá v sobotu do obce Habry u Havlíčkova Brodu. Na Wannado si vaše dítě nejen zasportuje, ale především vyzkouší různé sporty. Díky tomu si lépe bude moci vybrat ten, kterému se bude věnovat. 

Moravskoslezský kraj

Také v Ostravě nebude chybět Ostravská muzejní noc, která až do pozdních nočních hodin vám otevřeme dveře do více než 30 ostravských institucí a organizací. Těšit se na vás budou v muzeích, galeriích, knihovnách, školách, technických památkách, kavárnách, klubech, radnicích nebo třeba v cirkuse.

Jihomoravský kraj

Druhou červnovou sobotu vás zveme do Strážnice a okolí na putování po vinařských stezkách. Připraveny jsou 2 trasy pro cyklisty a jedna pro pěší. Budete moci objevovat krásy slovácké přírody mezi vinohrady a ochutnat místní speciality i vína přímo z rukou vinařů. O víkendu otevřených zahrad se budete moci podívat i na přírodní zahradu pracoviště Lipka. Multižánrový pouliční festival Ghettofest se koná v sobotu v lokalitě přeneseně zvané jako "brněnský Bronx či ghetto. Jeho cílem je přispět k integraci této oblasti zpět do organismu města tím, že se na jeho programu podílejí obyvatelé lokality i množství umělců.

Olomoucký kraj

Folklorní festival V zámku a podzámčí probíhá až do soboty v Přerově a je přehlídkou tradiční lidové kultury, které se účastní nadšenci z řad folklórních souborů a uskupení. Na tradiční turistický pochod s historií od roku 1974 se můžete vydat v sobotu v Rychlebských horách. Vybrat si můžete z tras v délkách 20, 30, 40 a 50 km, anebo si projít "dětskou naučnou stezku Karla Dietterse z Diettersdorfu" v délce 7 km.

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete