Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 9. - 10. dubna

Fotogalerie k článku

Hlavní město Praha

Jak souvisí stav našich zad s chodidlem? Více, než byste si dokázali představit. Proč tomu tak je, jak zaktivovat chodidlo a jak se zbavit bolestí zad, vám na svém workshopu, který pořádá 9. dubna 2022 Škola fitness profesionálů FISAF.cz, vysvětlí zkušená lektorka Tereza Semrádová.

Zábava vás čeká i na okraji Prahy. Zveme vás na Magická esa - strhující show pro celou rodinu, těšit se můžete na čtyřmetrovou skluzavku času, nebezpečné prostoupení obřím ventilátorem, originální levitaci divačky, vystřelení kouzelnice z děla, záhadné čtení myšlenek divákům v publiku a na řadu dalších velkolepých iluzí plných perfektní zábavy! 

 

Středočeský kraj

Věřili byste, jak pestré a krásné mohou být zámecké Velikonoce? Pokud chcete svátky jara oslavit v ne zcela tradičním prostředí, přijeďte na pohádkový zámek Jizerní Vtelno. A co vás čeká? Šikovný kuchař vám popovídá o velikonočních přípravách, které jsou v zámecké kuchyni již v plném proudu. Potkáte princeznu, prince a budete-li mít štěstí, tak v kapli i kněze, který vás blíže seznámí s velikonočními svátky i jedním velkým tajemstvím. Od služebné se dozvíte, jak se barví vajíčka a hodná chůva nejen, že děti naučí velikonoční koledy, ale pomůže jim s výrobou dárečku. Těší se na vás umělecký soubor herců, kteří programu vdechnou tu pravou jarní atmosféru. Podrobný program naleznete zde.

Přivítejte s námi jaro na akci JARO – DESIGN – GASK, která proběhne 9. dubna od 10:00 do 18:00 ve štábním domě a přilehlých zahradách GASK v Kutné Hoře! JARO – DESIGN – GASK, to je celodenní komponovaný program plný inspirace a zábavy pro celou rodinu, spojený s uměním, hudbou, divadlem i gastronomickými zážitky. Více informací se dozvíte zde.

 

Jihočeský kraj

Oslavte jaro a užijte si velikonoční atmosféru v Českém Krumlově a jeho okolí. Náměstí Svornosti ožije velikonočním trhem, kde si můžete pochutnat na velikonočních a jarních dobrotách, na 1. zámeckém nádvoří pak najdete zejména řemeslný jarmark. K Velikonocím patří i velikonoční koncerty a církevní obřady. Mše svatá na památku slavného vjezdu Ježíše Krista do Jeruzaléma o Velikonoční neděli českokrumlovské Velikonoce zahájí.

Po dvou letech se na zámku Dačice a v prostorách dačického muzea uskuteční tradiční jarmark. Těšit se můžete na rozmanité zboží převážně od místních výrobců, zdobení perníků a další ukázky tradičních řemesel, dílničky pro děti, občerstvení a k vidění bude také ohrada se živými zvířaty. 

 

Plzeňský kraj

V sobotu 9.4. se v plzeňské Papírně uskuteční speciální Benefice pro Ukrajinu pořádané spolkem CONEXIS z.s. Na této charitativní akci vystoupí celkem 6 kapel z alternativní hudební scény a polovina z kapel přijede až z Německa! Celá benefice začne v 17:00 a vybrané vstupné půjde celé na konto Paměti národa zřízené pro pomoc Ukrajině.

Holky, ženy.. kdy jste naposledy měly den jen samy pro sebe? V Měšťanské besedě v Plzni proběhne v sobotu celodenní setkání žen všech věkových kategorií, různých zájmů i profesí. Čeká vás den nabitý informacemi, bohatý doprovodný program a prezentace partnerů, kteří každou ženu osloví. 

 

Ústecký kraj

Při příležitosti zahájení turistické a cyklistické sezóny 2022 v Ústí nad Labem se koná krásná akce na hradě Střekov. Přijďte si užít zábavný den, čeká vás spousta legrace, soutěží a her. Můžete se těšit na kostýmované prohlídky hradu, šermířské vystoupení, divadelní představení nebo slavnostní otevření nové naučné stezky. 

 

Karlovarský kraj

Týden před Velikonocemi se na nádvoří státního zámku Kynžvart otevře návštěvníkům v podobě předvelikonočního jarmarku. Prodejní stánky nabídnou tradiční řemeslné výrobky a chuťové i čichové buňky podráždí všelijaké dobroty. Prohlídky zámku pro děti i dospělé budou pro návštěvníky připraveny ve vypsaných časech.

 

Liberecký kraj

Přijďte nasát velikonoční atmosféru do Severočeského muzea v Liberci. Budete si moci vyrobit smaltovaný přívěšek, vyzkoušet si pletení pomlázky, připomenout si velikonoční zvyky a tradice nebo si nakoupit staročeské pečivo. Můžete se také těšit na pohádku od divadelního souboru Spojáček. Velikonoce v muzeu probíhají v neděli 10.4.

 

Královéhradecký kraj

V Broumovském klášteře vás v sobotu čeká tradiční trh spojený s prodejem kvalitních regionálních produktů, velikonočních dekorací, pomlázek, ukázkou řemesel a bohatým občerstvením. Chybět nebudou, sýry, pekařské či dřevěné výrobky, medovina a svařák, keramika, řezbářství či holandské a uzené sýry. Na nejmenší návštěvníky trhu čeká představení  loutkového divadla dětí dětem. 

 

Pardubický kraj

Asi nejvýraznější akcí, která se bude konat v Pardubickém kraji, je tradiční Pardubický vinařský půlmarataon. V rámci půlmaratonu vás čeká celkem 6 závodů: Mistrovství ČR mužů a žen v půlmaratonu 2022, Pardubický vinařský půlmaraton, Lidový běh Vaňka Vaňhy s RETIA, ČP PARA v pulmaratonu se společností FOXCONN, KIEKERT desítka, Pohárový závod koloběžců v půlmaratonu s pojišťovnou KOOPERATIVA.  

 

 Kraj Vysočina 

Vodáci a příznivci vodních sportů! Zveme vás na tradiční jarní dobrovolnickou akci Čistá řeka Sázava. Cílem je vyčistit řeku a její břehy od odpadků a nečistot, se kterými si příroda sama neporadí. Odpadky sbírají do připravených pytlů dobrovolníci na lodích i jdoucí pěšky podél řeky. Každoročně na Vysočině stovky dobrovolníků čistí přes 50 km dlouhý úsek mezi Havlíčkovým Brodem a Budčicemi, i s některými přítoky řeky Sázavy. 

 

Jihomoravský kraj

Nechce se vám čekat na otevřené sklepy až do léta? Zveme vás na druhý ročník vinařské akce. Šardičtí vinaři nabízí ochutnávku svých vín přímo ve sklepech. Akce se koná po celý den. Bude připraveno téměř 200 vzorků vín jak hobby vinařů, tak profesionálů. Doprava mezi sklepními lokalitami.

 

 Zlínský kraj

Oblíbený Wellness víkend pro všechny aneb Valašský víceboj je opět tady! O prodlouženém víkendu 8. až 10. dubna na vás čeká ve Wellness hotelu Horal ve Velkých Karlovicích na Valašsku spousta příjemných lekcí cvičení, relaxace, a především zábava v krásné přírodě Beskyd.

 

Moravskoslezský kraj

Vstávat a cvičit! Že skáčou králíci z klobouku ví každé mrně, ale viděli jste je někdy skákat přes překážky? Přijďte na Králičí HOP!, kde se vám cvičení ušáci představí hned ve třech disciplínách. Skok do dálky, do výšky a k tomu parkur. Tato zábavná podívaná se bude konat v sobotu 9. dubna od 14 hodin v Géčku.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete