Statistika našeho portálu

  • 102 339 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 9. – 11. května 2014: Den matek v ZOO, Májový jarmark, či osvobozování Rokycan

Druhý květnový prodloužený víkend nabídce mnoho akcí. Můžete například shlédnout středověkou bitvu, zatancovat si v oblečení z 14. století, či přejít hřebeny Jeseníků.

Druhý květnový prodloužený víkend nabídce mnoho akcí. Můžete například shlédnout středověkou bitvu, zatancovat si v oblečení z 14. století, či přejít hřebeny Jeseníků.

Praha

O víkendu proběhne hlavním městem maraton. Účastnit se ho mohou jak jednotlivci, tak týmy, či štafety. Celou akci doprovází bohatý program, který zahrnuje sportovní veletrh u Průmyslového paláce, volné jízdy v automobilech VW, či prodej sportovních potřeb i suvenýrů. Na nádvoří Chvalského zámku v Horních Počernicích se v sobotu bude konat Festival historického tance. K vidění bude taneční technika od gotiky až po 30. léta 20. století. Samozřejmostí jsou krásné dobové kostýmy a dobová hudba. V neděli oslaví v pražské zoologické zahradě Den rodin. Přijďte si ověřit své dovednosti v nejrůznějších zvířecích hrách. V neděli pak doporučujeme vyrazit do některého z kin Cinema City, či CineStar, kde budou po celý den promítat za zvýhodněné vstupné 50 Kč.

Středočeský kraj

V sobotu se v divadle na Konopišti uskuteční další ročník festivalu Folkový kvítek, který je organizátory označován za symbolické zahájení letní hudební festivalové sezóny. V malebné atmosféře jako stvořené pro setkání folkařů se divákům letos představí například Robert Křesťan a Druhá Tráva, či Nezmaři a mnoho dalších. Po oba víkendové dny máte možnost navštívit speciální program v rámci akce Parní víkend v Muzeu ČD v Lužné u Rakovníka. Těšit se můžete na cestu parní lokomotivou "Papoušek", můžete shlédnout výstavy a modelová kolejiště, či prohlédnout si salonek T. G. M. Nebude chybět ani speciální program pro děti. V sobotu se v přírodním amfiteátru v předhradí Valečovského hradu bude konat oblíbená Valečovská slavnost, zahajující symbolicky hlavní turistickou sezónu v oblasti Českého ráje.

Jihočeský kraj

Páteční odpoledne zahájí třídenní přehlídku veteránů doprovázenou bohatým kulturním programem, který oživí okolí Českých Budějovic. Po celé tři dny vás na různých místech čeká výstava věnovaná historii automobilismu českobudějovického regionu, nostalgický fotokoutek, mnoho soutěží pro děti, regionální gastronomické speciality a mnoho dalšího. Po celou neděli můžete navštívit filmy promítané českobudějovickým kinem CineStar za pouhých 50 Kč.

Plzeňský kraj

Již tradičně zahájí v sobotu Muzeum na demarkační linii v Rokycanech novou turistickou sezónu celodenní akcí s bohatým doprovodným programem.  Z bohatého programu si určitě vybere každý od těch nejmenších až po pamětníky událostí II. světové války. Město Zbiroh zve v sobotu na otevírání Sládkovy Lesní studánky "V království" nad Sýkorovým mlýnem. Cesta ke studánce bude značena modrou turistickou značkou.

Karlovarský kraj

Zahájení turistické a kulturní sezóny v malebném městečku Ostrov každoročně zajišťují oblíbený hudební festival Klášterní slavnosti, které se letos uskuteční již tento víkend. Program festivalu Vás zavede na ostrovské Mírové náměstí, kde je během soboty připraven bohatý program, v neděli si pak na své přijdou hlavně děti. Slavnostní zahájení lázeňské sezónyMariánských lázních bude provázet celý tento víkend. Součástí oslav je slavnostní koncert, mše, svěcení pramenů a bohatý doprovodný program. S dětmi vyrazte v sobotu na tradiční divadelní odpoledne na hrad Loket. Pohádku Šípková Růženka dětem zahraje Hudební divadlo Hnedle vedle.

Ústecký kraj

Po celý sobotní den bude pro děti i jejich rodiče připraven bohatý program na hradě Hazmburg v rámci akce Středověký den. Historický kolotoč, středověká střelnice, opékání špekáčků a mnoho dalšího. Ukázku tradičních a uměleckých řemesel spojenou s prodejem výrobků můžete navštívit po celý víkend v Zubrnici na Májovém jarmarku. Připraven je také bohatý doprovodný program, vystoupí folklórní soubor Dykyta, k vidění budou pouliční lidová divadla, či loutkové divadlo. V Děčíně se v sobotu bude konat oblíbený hudební festival Labe, který natěšeným příznivcům současné hudební scény nabídne několik populárních kapel z domácí i zahraniční scény. Tak jako v předcházejících ročních se i letos můžete těšit na jednodenní akci plnou svěží hudby, populárních tváří a skvělé zábavy.

Liberecký kraj

V rámci otevření nové výstavy v zámeckém sklepení ovládne v sobotu zámek Sychrov Medvědí klan. Prohlídky zámkem povede legendární kouzelná medvědí chůva Medy Popinsová, chybět nebudou ani medvědí trhy s různými šperky, hračkami a drobnostmi. Pro děti budou také připravené dílničky a hry o ceny. Také v Liberci můžete v neděli ušetřit na vstupném při návštěvě kina. Za 50 Kč zajděte na film do kin CineStar a Cinema City Liberec.

Královéhradecký kraj

V pátek vyrazte s dětmi na Farmářské slavnosti na ekofarmě Bošina Vernéřovice. Zahraje cimbálová kapela a slovácký soubor Omladina. Dále si zde můžete zkusit uplést košík, zastřílet si lukem, zkusit si kousky s lasem a mnoho dalšího nejen pro děti ale i dospělé. Na sobotu připravil Kemp Western Potštejn akci s názvem Pochod přes tři hrady. Připravuje se 9 pěších tras a 13 cyklotras, těšit se můžete na tradiční Sopotnice, Osvědčený Žampach a Romantický Potštejn. Bohatý doprovodný program bude připraven v kempu pro děti i dospělé, večer zahraje kapela Tomy.

Pardubický kraj

Hrad Svojanov vás tento víkend zve na Hradní jarmark s dobovými řemesly. Doprovodný program bude připraven na horním nádvoří. V sobotu si nenechte ujít tradiční pardubický Majáles, letos s kapelami Mig 21, Wohnout, Vypsaná fixa a s mnoha dalšími.

Kraj Vysočina

V pátek bude Masarykovo náměstí v Jihlavě hostit tradiční jarmark řemeslných výrobků. Navštívit ho můžete od 8 do 17 hodin. V neděli si pak nenechte ujít vstupné do kina za 50,- Kč v jihlavském CineStaru.

Olomoucký kraj

Pokud máte rádi výzvy, pak si nenechte ujít 100 kilometrový horský ultramaraton Jesenická Stovka. Start je v pátek ve 23 hodin v Šumperku a trasa vede přes celý hřeben Jeseníků zase zpět do Šumperka. V sobotu večer vyrazte na prohlídku zámku Velké Losiny netradičně při baterce. Zábava zaručena pro malé i velké. V neděli navštivte olomouckou zoologickou zahradu a využijte příležitosti zúčastnit se speciálních prohlídek s průvodcem na téma Den matek. Přijďte si poslechnout příběhy, které prožila nejedna zvířecí máma, třeba žirafa Veronika, lvice Lilly, medvědice Bára, opice Milouš, či mravenečnice Pia.

Jihomoravský kraj

Největší festival divadelní improvizace Improtřesk se uskuteční tento víkend v Brně. Těšit se můžete na neotřelou a originální podívanou a na více než desítku originálních workshopů pod vedením zkušených divadelníků z celého světa. Od pátku do soboty se bude v Mikulově konat Festival tuzemských folklorních souborů, které vystoupí s krátkými ukázkami folkloristické tradice svého regionu. Diváci můžou porovnat temperament a odlišnost různých krajů Čech a Moravy.  Kdo má rád pivo, jistě si nenechá ujít Břeclavské slavnosti piva, které se uskuteční tuto sobotu na louce pod zámkem.

Zlínský kraj

Tento víkend máte možnost se zúčastnit mimořádné prohlídky zámku Lešná s průvodci v pohádkových kostýmech. Těšit se můžete na krále, princeznu, vědmu, Zlou královnu nebo Bílou paní, kteří vám zámek Lešná představí opravdu netradičním způsobem. Nebude chybět ani speciální pohádkový kvíz. Slavnostní otevření sezóny hradu Brumov se bude konat tuto sobotu. Nebude chybět bohatý kulturní program včetně živé šachovnice. V neděli můžete přispět dobré věci a zároveň ušetřit tím, že přinesete do zlínské zoologické zahrady vysloužilý elektrospotřebič. Na oplátku pak získáte dětskou vstupenku zdarma.

Moravskoslezský kraj

Bohatý program nabídne o víkendu hrad Sovinec. Těšit se můžete na šermířské šarvátky a souboje, výstavu historických šatů a módních doplňků, opékání buřtů s čarodějnicemi a mimořádné a oblíbené netradiční prohlídky hradní mučírny. Na zámku Kunín můžete v sobotu zažít středověkou bitvu spojenou s jarmarkem. K vidění bude fechtýřský a lovecký turnaj, dobový život a řemesla k pokoukání a vyzkoušení, dobové tance a mnoho dalšího.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

19.05.2024 - 19.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 19. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Open House Praha 2024

13.05.2024 - 19.05.2024
Praha

Přátelé architektury a designu, máme pro vás skvělou zprávu! Festival Open House Praha se vrací tento rok ve velkém…

Rodinný festival Respekt k porodu 2…

13.05.2024 - 19.05.2024
HALA 13

Tradiční festival pro ženy i muže, kteří se chtějí dozvědět nové informace od řady odborníků a mít možnost udělat si…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 19. květen

Dnes má svátek Ivo

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete