Statistika našeho portálu

  • 102 233 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na výlet 18 - 19. prosince

Poslední adventní neděle se nevyhnutelně blíží a nás čekají Vánoce. Cukroví je napečené, dárky zabalené, tak je čas na pořádný oddych nejlépe na jedné ze zábavných akcí, které se o víkendu napříč Českem konají.

Fotogalerie k článku

Celá ČR

Národní technické muzeum srdečně zve na streamovaný tradiční vánoční koncert z Dopravní haly, který se uskuteční v sobotu 18. 12. od 19.00. Koncert je věnován památce Václava Havla, jehož 10. výročí úmrtí si právě v sobotu připomeneme. 

 

Hlavní město Praha

Do Štědrého dne sice ještě pár dní zbývá, Spejbl a Hurvínek ale nadělují už nyní. Pro své fanoušky nachystali hned několik dárků. Ti nejmladší se mohou zapojit do obrázkové tomboly o ceny, která bude probíhat během víkendových představení hry "Štědrý den u Spejblů". Nechte na sebe dýchnout atmosféru těch pravých Vánoc a zavzpomínejte spolu se svými dětmi na své dětství s oním krásným "těšením se" ve společnosti oblíbených hrdinů. Malí i velcí příznivci divadla mohou oběma loutkám opět pomoci ozdobit jejich vánoční stromeček umístěný na lavičce před divadlem v pražských Dejvicích

Šestinotónové harmonium bylo donedávna jen jedním z mnoha exponátů v Českém muzeu hudby. Po téměř století však zažívá renesanci a přitahuje zájem odborné veřejnosti, hudebníků i skladatelů. Středem pozornosti bude také na prvním ročníku Prague Quiet Music Festivalu, který se uskuteční v sobotu 18. prosince v Českém muzeu hudby. Vrcholem koncertu bude světová premiéra skladby concord, která je složená speciálně pro tento vzácný nástroj norským improvizátorem Fredrikem Rastenem. Dramaturgické téma festivalu "rostliny a plevel" dokreslí hudba dalších zahraničních autorů, scénografie z živých rostlin od studia Haenke a light design od Tomáše Morávka. 

 

Středočeský kraj

Mrzí vás, že jsme letos přišli o vánoční trhy? Polabské vánoční trhy v areálu výstaviště Lysá nad Labem i přes nouzový stav mohou dále pokračovat. Tato akce patří každoročně k největším vánočním prodejním akcím v Čechách. Pokud vám tedy chybí ještě nějaké váboční dárky a sázíte spíše na tradiční výrobky, není na co čekat! 

 

Kraj Vysočina

Přijďte načerpat vánoční atmosféru k nám na hrad Kámen. V sobotu i neděli se můžete ve vánočně vyzdobených interiérech hradu Kámen seznámit s historií adventu a Vánoc, jejich zvyky a tradicemi. Adventní prohlídky hradu budou začínat každou celou hodinu. Dále se můžete těšit na zdobení perníčků, vánoční hradní punč, výstavu betlémů ze sbírek Muzea Vysočiny Pelhřimov, p. o., tematický kvíz nebo výstavu výrobků dětí z Mateřské školy Kámen. 

 

Pardubický kraj

Zapomeňte na předvánoční stres a shon a přijďte podlehnout zimní atmosféře slatiňanského zámku na jednu z adventních prohlídek. Nově zpřístupněné zámecké interiéry v přízemí vám během prosincových dnů představí nejen osudy knížecí rodiny Auerspergů, ale také se dozvíte, jak na zámku probíhaly sváteční poslední dny v roce. Více o zámku Slatiňany se můžete dočíst zde.

 

Plzeňský kraj

Divadlo Kolem a Komunitní Centrum Nastevřené dveře v Dolní Lukavici vás srdečně zvou na jedinečný a neopakovatelný celodenní kulturní zážitek. Odpoledne bude program věnovaný hlavně dětem, které se mohou těšit na pohádkový kabaret, pak hlavně dospělé čeká nehynoucí klasika od K. J. Erbena. 

V neděli si přijďte si udělat radost a užít si Farmářský trh ve Farmaparku u Toma! Těší se na vás spousta farmářů a místních prodejců se svými výrobky a dobrotami. Trh se bude konat na ploše před Farmaparkem, a proto není nutné platit vstup.

 

Liberecký kraj

V Libereckém kraji se ta hlavní událost odehraje již v pátek, dlouho odkládaný a dlouho očekávaný koncert Heleny Vondráčkové je tady! Turné nese název podle legendárního hitu z filmu S tebou mě baví svět. Fanoušci se mohou těšit nejen na osvědčené hity, ale v rámci turné zazní i písně z nejnovějšího alba Tvrdohlavá.

 

Jihočeský kraj

Přijďte si zkrátit dlouhé zimní večery do malebného prostředí Zoo Hluboká, kde máte celý prosinec jedinečnou možnost pozorovat zvířata po setmění a přitom zažít pohádkovou atmosféru tisíců rozzářených světýlek. Využijte prodloužené otevírací doby a vydejte se se svými přáteli na lehce mrazivou procházku, na které vás zahřeje lahodný punč.

 

Královehradecký kraj

Chystáte se o víkendu lyžovat? V sobotu můžete příjemně spojit sport a kulturu a vyrazit za zábavou do Pece pod Sněžkou. V klubu Klondike večer vystoupí oblíbený zpěvák Pokáč, který na koncertu představí své nové alblum Antarktida. 

 

Moravskoslezský kraj

V Ostravě o víkendu bude doznívat festival plný inspirace, nápadů, užitého umění, architektury a zejména autorské tvorby produktového a interiérového designu Meat Design.  O víkendu máte v rámci festivalu poslední šanci obdivovat umění českých, slovenských, maďarských a polských autorů za jindy prázdnými výlohami v centru města! Festival je pro veřejnost zcela zdarma.

 

Jihomoravský Kraj

Jaké představení patří k vánoční atmosféře víc než Louskáček? Vstupte do světa kouzel a nechte se unášet na saních zasněženou krajinou. Tancujte mezi sněhovými vločkami a nechte se pohltit sny. Národní divadlo Brno do svého repertoáru zařadilo toto jedinečné představení, na které se můžete těšit v sobotu 18. prosince. 

 

Ústecký Kraj 

Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci zve na tradiční Vánoční jarmark ve Staré papírně, který se uskuteční od středy 15. 12. do soboty 18. prosince 2021 vždy od 10:00 do 17:00 hodin. Na prodej budou vánoční dekorace, svíčky, včelí produkty, perníčky, šperky, keramika, čokoládové pralinky, koření, hračky, kabelky, peněženky, háčkované dekorace, výrobky pletené z papíru, pedigu i kukuřičného šustí a mnohé další. Pro děti jsou připraveny tvořivé dílničky, z nichž některé budou za mírný poplatek. Vstupné dobrovolné. 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

15. ročník Brno Art Week 2024

22.04.2024 - 28.04.2024
Galerie TIC

Brno Art Week je platformou, která každoročně organizuje jedinečný festival věnovaný výtvarnému umění. Brněnská muzea,…

Smažáková pětka ve Vinohradském Par…

24.04.2024 - 30.04.2024
Vinohradský Parlament

Smažený sýr neboli smažák patří u Čechů mezi nejoblíbenější bezmasé pokrmy už desetiletí a v různých variantách se s…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 25. duben

Dnes má svátek Marek

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete