Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Mezinárodní setkání harmonikářů - Písek

07.04.2018 Písek

Málokdo by řekl, že v českých zemích se najde tolik vyznavačů hry na harmoniku, kolik jich můžete potkat, zúčastníte-li se již tradičního "Mezinárodního setkání harmonikářů", konaného každoročně na přelomu března a dubna v jihočeském městě Písek.Setkání harmonikářů a heligonkářůAkce uskutečňující se v píseckém Centru kultury vznikla z iniciativy píseckého rodáka a harmonikáře Jiřího Poklopa,…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Centrum kultury v Písku
Oblast
Jihozápad
Kraj
Jihočeský kraj
Okres
Písek
Obec
Písek

Fotogalerie k článku

Málokdo by řekl, že v českých zemích se najde tolik vyznavačů hry na harmoniku, kolik jich můžete potkat, zúčastníte-li se již tradičního "Mezinárodního setkání harmonikářů", konaného každoročně na přelomu března a dubna v jihočeském městě Písek.

Setkání harmonikářů a heligonkářů

Akce uskutečňující se v píseckém Centru kultury vznikla z iniciativy píseckého rodáka a harmonikáře Jiřího Poklopa, který na první ročník pozval své přátele a kolegy z Německa a Rakouska. Během let se z původně privátní akce stala tradiční součást uměleckého a společenského života v Písku. Cílem akce je umožnit fandům tohoto zajímavého, ale v současné době trochu opomíjeného nástroje setkat se, zahrát si a pochlubit se svojí harmonikou.

Počet účastníků se postupně ustálil na přibližně pěti desítkách, přičemž nejmladšímu harmonikáři bylo šest let a nejstaršímu osmdesát. Máte-li rádi známé lidové písničky a obdivujete-li kvalitní hru na tradiční hudební nástroj, nenechte si setkání harmonikářů ujít. Příjemně strávený večer si jistě okořeníte zábavným tancem a kvalitními pochoutkami z nabídky místních organizátorů.

Mezinárodní setkání harmonikářů 2018

Mezinárodní setkání harmonikářů se uskuteční 7. dubna 2018 v Kulturním domě v Písku.

Letos se setkají harmonikáři z Čech i ze zahraničí již popatnácté. A nebude chybět ani Toulavá kapela z Rožmitálu pod Třemšínem, Prácheňská heligonka ze Strakonic, Kurovci z Kašperských Hor, milí hosté z Rakouska a další skvělí harmonikáři a heligonkáři. Odpolednem vás bude provázet Jana Filinová.

Program Mezinárodního setkání harmonikářů v Písku:

~ 11:30 prezentace účinkujících

~ 12:30 ukončení prezentace

~ 12:45 společné fotografování ve Velkém sále KD

~ 13:00 úvodní slovo

~ 13:05-18:00 vystoupení

~ 18:10 slosování soutěžních kuponů

~ 18:20 vyhlášení divácké soutěže

~ 18:30 závěr a rozloučení

Vstupné:

100 Kč, ZTP 50%, doprovod 1osoba 50%, soutěžící zdarma.

Do soutěže se mohou přihlásit harmonikáři jednotlivci, dvojice ale i celá hudební uskupení. A všichni, kdo se přijdou na skvělou muziku podívat, budou soutěžit o zajímavé ceny, protože všechny divácké vstupenky jsou slosovatelné. Dále bude možné hlasovat v divácké soutěži o nejpozoruhodnějšího účinkujícího s názvem "cena sympatie".

Přihlásit se můžete do 31. března přes Heligonkářskou ligu Josefa Janouška na tel. 724 338 968 a písemně e-mailem na adresu josef.janousek@centrum.cz, další informace jsou k dispozici na webových stránkách www.umuzikantu.cz

Akci pořádá Centrum kultury města Písek ve spolupráci s Heligónkářskou ligou.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Hypnotizér v Milevsku | září 2024

24.09.2024 - 24.09.2024
Dům kultury Milevsko,…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete