Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Vítání ptačího zpěvu 2017 - Domažlice

07.05.2017 Domažlice

Spolu s přicházejícím jarem se před očima každého z nás doslova v přímém přenosu probouzí i příroda, jejíž nejhlasitějšími zástupci ve velkým městech jsou bezesporu ptáci a ptáčci různých druhů a velikostí. Pokud se chcete seznámit s jejich specifiky a zajímavostmi z úst těch nejzasvěcenějších ornitologů a přírodovědeckých odborníků, zúčastněte se ve druhé polovině dubna a na počátku května…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Domažlice
Oblast
Jihozápad
Kraj
Plzeňský kraj
Okres
Domažlice
Obec
Domažlice

Fotogalerie k článku

Spolu s přicházejícím jarem se před očima každého z nás doslova v přímém přenosu probouzí i příroda, jejíž nejhlasitějšími zástupci ve velkým městech jsou bezesporu ptáci a ptáčci různých druhů a velikostí. Pokud se chcete seznámit s jejich specifiky a zajímavostmi z úst těch nejzasvěcenějších ornitologů a přírodovědeckých odborníků, zúčastněte se ve druhé polovině dubna a na počátku května některé z procházek konaných v rámci akce "Vítání ptačího zpěvu". Po vedením zkušených ornitologů budete mít možnost uvítat a oslavit první ptačí písničky a krásu jarní přírody.

Co uvidíte a uslyšíte

Po celé České republice budete mít možnost zúčastnit se těchto procházek, v rámci nichž se dozvíte mnohé zajímavé informace a zaposloucháte se do melodií ptačích písniček. Termín některých vycházek spadá již na brzké ranní hodiny, kdy se těšte na romantickou atmosféru počínajícího rozbřesku. Sílu Vašeho zážitku jistě ještě umocní zkušení průvodci z řad členů ČSO, kteří se zásadním způsobem podílejí na výběru trasy jednotlivých procházek a jejich doplnění zajímavými a obohacujícími informacemi.

Těšit se můžete i na ukázky odchytu a kroužkování ptáků, odborné přednášky, kontroly ptačích budek či zábavný a poučný program pro děti. Na závěr již jen stojí za to upozornit na skutečnost, že inspirací pro sérii těchto vycházek je tradice založená milovníky ptactva v Birminghamu v roce 1983.

Vítání ptačího zpěvu 2017

Víte, jak zní hlas sýkorky, vrabce nebo pěnkavy? Přijďte se s námi zaposlouchat do jejich zpěvu a přivítat jaro na již tradiční akci. Agentura ochrany přírody a krajiny, Regionální pracoviště Správy CHKO Český les ve spolupráci s Městským úřadem Domažlice Vás zve na Vítání ptačího zpěvu.

Sraz účastníků je v neděli 7. května v 5:30 ráno v parku bývalé nemocnice, u busty Petra Hany. Čeká Vás pozorování a určování ptáků (vizuálně i akusticky), ale také informace o České společnosti ornitologické, vyhlášení ptáka roku 2017. Předpokládané ukončení akce je v 7:30. Akce se koná za každého počasí. S sebou je vhodné terénní (voděodolné) oblečení a obuv, vítaný je dalekohled a atlas ptáků. Na viděnou se těší průvodci Jiří Sladký (AOPK ČR, Regionální pracoviště Správa CHKO Český les) a Ing. Petr Sladký (MU Domažlice).

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete