Statistika našeho portálu

  • 102 262 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Hasičské muzeum - Bechyně

Bechyně

Hasičské muzeum v Bechyni patří k nejstarším muzeiím s touto tématikou u nás. V nabídce má řadu historických artefaktů k dějinám Sboru dobrovolných hasičů. Ve sklepení budovy uvidíte milou expozici nejstarších stříkaček v patře pak také fotografie, medaile, oděvy, diplomy apod., vše v souvislosti s existencí místního sboru. Expozicí vás s výkladem provedou samozřejmě hasiči – odborníci.…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
140, Bechyně
Oblast
Jihozápad
Kraj
Jihočeský kraj
Okres
Tábor
Obec
Bechyně

Hasičské muzeum v Bechyni patří k nejstarším muzeiím s touto tématikou u nás. V nabídce má řadu historických artefaktů k dějinám Sboru dobrovolných hasičů. Ve sklepení budovy uvidíte milou expozici nejstarších stříkaček v patře pak také fotografie, medaile, oděvy, diplomy apod., vše v souvislosti s existencí místního sboru. Expozicí vás s výkladem provedou samozřejmě hasiči – odborníci. Těšte se na pronikavý zvuk místní sirény.

Stálá expozice

  • Hasičská historická technika, výstroj, výzbroj, tiskoviny,slaměné koše, píšťaly, bedlovky, putnovky 16. století,dvoukolové stříkačky, čtyřkolové celodřevěné r. 1770, samonasávací r. 1806 s vodním dělem 1866, kočár.
  • Stříkačky, párovka, háky na hákové cvičení a sekyrkové cvičení na sjezdech žup - noty k cvičení, miniatury stříkaček, uniformy, zahraniční přilby, vyznamenání atd.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

středa 1. květen

Svátek práce

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete