Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Kostel sv. Ignáce - Chomutov

Chomutov

Barokní kostel sv. Ignáce jehož průčelí stojí na náměstí 1.máje byla postaven podle plánů C. Luraga v letech 1663-1668. Po zrušení jezuitského řádu se stal součástí vojenských kasáren. V roce 1945 přestal sloužit pro účely bohoslužeb a začal chátrat. V letech 1991-2000 prošel postupnou rekonstrukcí. Dnes slouží pro výstavní, koncertní účely a také opět pro bohoslužby.Pod presbytářem basilikálního…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Chomutov
Oblast
Severozápad
Kraj
Ústecký kraj
Okres
Chomutov
Obec
Chomutov
Telefon

Fotogalerie k článku

Barokní kostel sv. Ignáce jehož průčelí stojí na náměstí 1.máje byla postaven podle plánů C. Luraga v letech 1663-1668. Po zrušení jezuitského řádu se stal součástí vojenských kasáren. V roce 1945 přestal sloužit pro účely bohoslužeb a začal chátrat. V letech 1991-2000 prošel postupnou rekonstrukcí. Dnes slouží pro výstavní, koncertní účely a také opět pro bohoslužby.

Pod presbytářem basilikálního chrámu s dvouvětvým průčelím se nacházela jezuitská hrobka, kde bylo pochováno na 140 řádových bratří. Při rekonstrukci byl bohužel porušen větrací systém a mumie se začaly rozpadat, z tohoto důvodu musely být ostatky pohřbeny.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete