Statistika našeho portálu

  • 102 281 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Kostel sv. Jakuba Většího - Škrle

Bílence

V centru obce Škrle stojí gotický kostel sv. Jakuba Většího, vystavěný v druhé polovině 14. století. Kolem roku 1586 byl přestavěn a v 19. století upravován. Dnes slouží jako galerie.Stavba je v současné době jednolodní s pravoúhlým presbytářem a obdélnou sakristií. Na jižní straně ke kostelu přiléhá věž s dřevěnou horní částí.Presbytář i loď jsou plochostropé s dřevěnou hudební krucht…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Bílence
Oblast
Severozápad
Kraj
Ústecký kraj
Okres
Chomutov
Obec
Bílence
Telefon

Fotogalerie k článku

V centru obce Škrle stojí gotický kostel sv. Jakuba Většího, vystavěný v druhé polovině 14. století. Kolem roku 1586 byl přestavěn a v 19. století upravován. Dnes slouží jako galerie.

Stavba je v současné době jednolodní s pravoúhlým presbytářem a obdélnou sakristií. Na jižní straně ke kostelu přiléhá věž s dřevěnou horní částí.

Presbytář i loď jsou plochostropé s dřevěnou hudební kruchtou. Vedle oltáře se nachází výklenek, kam možná utrakvisté odkládali kalich, zřejmě jde o pozůstatek sanktuáře. Na obvodových zdech pod omítkou, lze dnes již jen tušit fragmenty ostění původních oken a možná i původní malby.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 6. květen

Dnes má svátek Radoslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete