Statistika našeho portálu

  • 102 214 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Kostel sv. Jana Křtitele - Zborovy

Zborovy

Kostel byl postaven původně jako románská rotunda někdy v první polovině 13. století, s hranolovou věží vloženou mezi kruhovou loď a polokruhovou apsidu. V 17. a 18. století proběhla barokní přestavba (zaklenuta loď, vestavěn presbytář, zvýšena věž, přistavěna předsíň a sakristie, upravena fasáda a okna).Kostel z lámaného kamene je omítnut. Okrouhlá loď má průměr 710 cm a zakrývá ji kopulové klen…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Zborovy
Oblast
Jihozápad
Kraj
Plzeňský kraj
Okres
Klatovy
Obec
Zborovy
Telefon

Kostel byl postaven původně jako románská rotunda někdy v první polovině 13. století, s hranolovou věží vloženou mezi kruhovou loď a polokruhovou apsidu. V 17. a 18. století proběhla barokní přestavba (zaklenuta loď, vestavěn presbytář, zvýšena věž, přistavěna předsíň a sakristie, upravena fasáda a okna).

Kostel z lámaného kamene je omítnut. Okrouhlá loď má průměr 710 cm a zakrývá ji kopulové klenutí do výšky 840 cm. Loď od presbyteria sklenutého plackou odděluje polokruhový triumfální oblouk. Na zdi apsidy se nachází jednoduchá malba sv. Jana Křtiele. Jinak vybavení kostela je velmi prosté, neboť byl vykraden. Tvoří je lavice a jednoduchý oltář bez obrazu pouze se svícny. Podlaha je cihelná.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 18. duben

Dnes má svátek Valérie

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete