Statistika našeho portálu

  • 102 214 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Městský dům kultury - Sokolov

Sokolov

Sokolovské infocentrum bylo otevřeno v prosinci 2004, je členem A.T.I.C. v kategorii B a oficiálním turistickým infocentrem Czech Tourism. Sokolovské infocentrum sídlí na náměstí v bývalém Hornickém domě, nyní Městském domě kultury. Infocentrum poskytuje informace o možnostech ubytování, stravování, kulturních, sportovních a turistických akcích v Sokolově a okolí, informace o památkách a turistic…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
5. května 655, Sokolov
Oblast
Severozápad
Kraj
Karlovarský kraj
Okres
Sokolov
Obec
Sokolov

Fotogalerie k článku

Sokolovské infocentrum bylo otevřeno v prosinci 2004, je členem A.T.I.C. v kategorii B a oficiálním turistickým infocentrem Czech Tourism. Sokolovské infocentrum sídlí na náměstí v bývalém Hornickém domě, nyní Městském domě kultury. Infocentrum poskytuje informace o možnostech ubytování, stravování, kulturních, sportovních a turistických akcích v Sokolově a okolí, informace o památkách a turisticky zajímavých lokalitách Sokolova a jeho okolí, tipy na výlety v regionu i ČR, předprodej vstupenek na divadelní představení Městského divadla v Sokolově a na ostatní kulturní akce pořádané Městským domem kultury Sokolov, on-line rezervace na akce Městského domu kultury Sokolov atd.

Otevírací doba:

pondělí - pátek: 8:00 - 17:00
sobota: 9:00 - 12:00

Sokolovské infocentrum

POZVÁNKA DO SOKOLOVA

Sokolov leží v hornatém koutu západních Čech, na soutoku řek Ohře a Svatavy. Výhodná poloha předurčuje město jako výchozí bránu do Slavkovského lesa a západní části Krušných hor.

Sokolov je poprvé připomínán v roce 1279 rodem Nothaftů. V letech 1434 – 1621 patřilo město a panství Sokolov mocnému rodu hrabat Šliků a po bitvě na Bílé hoře ho získali Nosticové, kterým patřilo město a panství do roku 1850 a zámek do roku 1945.

Současnost města si mnozí spojují s dolováním hnědého uhlí, které se datuje již od konce 18. století. Těžba této suroviny změnila významně atmosféru a tvář krajiny. Přesto ve městě a okolí najdete řadu památek a přírodních krás. Sokolov vám nabízí procházku starým městem a parkem se zámkem, návštěvu krajského muzea či pohled na město z rozhledny Hard. Ve městě je také široká nabídka pro milovníky kultury (např. již tradiční Hornická pouť v září) a sportu. Atraktivní pro návštěvníky je jistě moderní osmnáctijamkové golfové hřiště či koupaliště Michal s mnoha vodními atrakcemi.

  • Sokolovský zámek – pozdně renesanční, vznikl po roce 1663 na půdorysu starší šlikovské vodní tvrze. Více zde.
  • Klášterní kostel sv. Antonína – jednolodní klenutá stavba s postranními kaplemi. Rekonstrukce kláštera i hrobky proběhla v 90. letech.
  • Hornický dům (Městský dům kultury) – z let 1923 – 1925 podle návrhu architekta Rudolfa Welse. V průčelí budovy je zasazen monumentální reliéf pojmenovaný "Jeden den ze života horníka" od karlovarského sochaře Wilhelma Srba-Schlossbauera.
  • Rozhledna Hard – rozhledna na nevysokém návrší zvaném Hard, kde se koncem 19. století nalézal městský hřbitov, střelnice a také kamenný vyhlídkový gloriet. Nynější rozhledna byla otevřena v roce 2001. Na prosklenou vyhlídku o výšce 14,5 metrů vede 55 schodů, po jejichž zdolání je vidět samozřejmě Sokolov a vrcholy Krušných hor. Více zde.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 18. duben

Dnes má svátek Valérie

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete