Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Muzeum Jaroslava Foglara - Ledeč nad Sázavou

Ledeč nad Sázavou

Muzeum Jaroslava Foglara je prvním muzeem věnovaným našemu významnému českému spisovateli, který pozitivně ovlivnil mnoho generací. Hrad Ledeč nad Sázavou byl pro toto muzeum vybrán vzhledem k blízkosti řeky Sázavy a nedaleké Sluneční zátoce, kde pan Foglar úspěšně rozvíjel Skauting v České republice. Co u nás naleznete?Kompletně zdokumentovaný život a dílo spisovatele Jaroslava Foglara. Celkem o…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Muzeum Jaroslava Foglara je prvním muzeem věnovaným našemu významnému českému spisovateli, který pozitivně ovlivnil mnoho generací. Hrad Ledeč nad Sázavou byl pro toto muzeum vybrán vzhledem k blízkosti řeky Sázavy a nedaleké Sluneční zátoce, kde pan Foglar úspěšně rozvíjel Skauting v České republice. 

Co u nás naleznete?

Kompletně zdokumentovaný život a dílo spisovatele Jaroslava Foglara. Celkem osm místností zdobí stovky ilustrací pana Tesleviče včetně velkoformátových tapet navozujících atmosféru skutečných Stínadel. Průchody, tajemná zákoutí a vše co k nim patří. Nesmí chybět ani sbírka Ježků v kleci v originální vitríně, kterou navrhnul pan Teslevič a zkonstruoval pan Radek Micopulos. Vitrína je s nadsázkou i největším kdy vyrobeným Ježkem v kleci! V muzeu je možnost vyfotit se s Rychlými šípy v životní velikosti, podívat se na kompletní tábor Hochů od Bobří řeky a seznámit se s mnoha zajímavostmi z osobního života pana Foglara. Poprvé budete mít také možnost zakoupit věrnou repliku původního Ježka z roku 1941! Přijeďte se podívat do našeho muzea a zaručeně Vás osloví i nádherná krajina Vysočiny, malebnost hradu Ledeč a útulný prostor muzea, kam se jistě budete rádi vracet.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Hudební festival: Hrošení na Řece 2…

19.07.2024 - 20.07.2024
pláž rybníku ŘEKA v…

Hudební festivaly HROŠENÍ NA ŘECE mají vždy něco navíc - nyní vystoupení IRSKÝCH TANEČNIC! Samozřejmě nesmí chybět…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete