Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

NZM Kačina - Muzeum českého venkova

Svatý Mikuláš

Na zámku Kačina u Kutné Hory najdeme Muzeum českého venkova, zaměřené na ukázání historie i současnosti českého venkova, zemědělství a potravinářství.Expozice muzea jsou pro svůj velký rozsah (3 000 m2) rozděleny do tří samostatných prohlídkových okruhů. První seznamuje s dějinami pěstování jednotlivých zemědělských plodin a chovu jednotlivých druhů hospodářského zvířectva, venkovských řemesel a …

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Svatý Mikuláš
Oblast
Střední Čechy
Kraj
Středočeský kraj
Okres
Kutná Hora
Obec
Svatý Mikuláš

Na zámku Kačina u Kutné Hory najdeme Muzeum českého venkova, zaměřené na ukázání historie i současnosti českého venkova, zemědělství a potravinářství.

Expozice muzea jsou pro svůj velký rozsah (3 000 m2) rozděleny do tří samostatných prohlídkových okruhů. První seznamuje s dějinami pěstování jednotlivých zemědělských plodin a chovu jednotlivých druhů hospodářského zvířectva, venkovských řemesel a s dalšími dílčími stránkami života na venkově. Je přístupný volnou prohlídkou bez průvodce. Další dva prohlídkové okruhy je možné navštívit jen s průvodcem. Druhý prohlídkový okruh je věnován dějinám rodu Chotků a jejich panství Nové Dvory a netradičním způsobem seznamuje s historií české šlechty na pozadí rodových dějin Chotků. Třetí prohlídkový okruh zahrnuje expozice mimo centrální část zámku, tj. zámeckou Chotkovskou knihovnu a divadlo, umístěné v samostatných pavilonech a také venkovní expozice - skleníky a zahradu léčivých bylin. V zámeckém parku můžeme navštívit naučnou stezku seznamující se s historií zdejšího i ostatních Chotkovských parků. Pro dětské návštěvníky jsou připraveny dva zážitkové programy - zaměřené na život na venkově a na život na šlechtickém sídle.

Zámek KačinaV Muzeu českého venkova jsou uloženy sbírkové předměty, vztahující se k dějinám a současnosti venkova, zemědělství a potravinářského průmyslu. Konkrétně se jedná o podsbírky: Přírodní podmínky, věda, školství, Rostlinná výroba I, modely z podsbírky Rostlinná výroba II, Živočišná výroba, Obrazy, Numismatika, Vybavení domácnosti, Řemesla, Potravinářství a dále je zde umístěná Muzejní knihovna.

Muzeum českého venkova pořádá pravidelně Cukrářskou pouť a Podzimní Chotkovské slavnosti. NZM Kačina nabízí vybrané prostory pro pořádání firemních akcí, prostory pro filmování a k disposici je i obřadní síň pro konání svatebních obřadů.

Prohlídkové okruhy

  • Historie českého venkova
  • Dějiny rodu Chotků
  • Expozice mimo centrální část zámku



Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete