Statistika našeho portálu

  • 102 250 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Rozhledna Radětice u Bechyně

Radětice

Nepříliš známá rozhledna, zdálky vypadající spíše jako myslivecký posed, stojí od roku 2004 na bezejmenné kótě u malé obce Radětice. Radětice nalezneme asi 3 km severozápadně od jihočeského městečka Bechyně. Duchovním otcem rozhledny je starosta obce ing. Josef Svoboda, který s nápadem na její výstavbu přišel v létě 2003. O necelý rok později, 23 června 2004, byla rozhledna slavnostně otevřena. O…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Radětice
Oblast
Jihozápad
Kraj
Jihočeský kraj
Okres
Tábor
Obec
Radětice
Telefon

Fotogalerie k článku

Nepříliš známá rozhledna, zdálky vypadající spíše jako myslivecký posed, stojí od roku 2004 na bezejmenné kótě u malé obce Radětice. Radětice nalezneme asi 3 km severozápadně od jihočeského městečka Bechyně.

Duchovním otcem rozhledny je starosta obce ing. Josef Svoboda, který s nápadem na její výstavbu přišel v létě 2003. O necelý rok později, 23 června 2004, byla rozhledna slavnostně otevřena. O výstavbu, která stála okolo 100 000 korun, se zasloužili místní firmy a smrkové dřevo poskytly místní obecní lesy. Rozhledna je čtyřpatrová se třemi vyhlídkovými patry a je vysoká 13 metrů. Díky její poloze, v těsné blízkosti lesa, je z ní rozhled omezen (výhled pouze směrem na východ). Orientace při výhledu je usnadněna plastovou panoramatickou fotografií s popisy výrazných bodů v okolí, která je umístěna na vyhlídkovém ochoze. Rozhledna je volně přístupná, a abyste se mohli rozhlédnout, musíte zdolat 45 schodů. Nejlépe se k ní dostanete ze samotné obce, před kapličkou odbočíte doleva až k lesu. Podél lesa cca 200 m k rozhledně.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 29. duben

Dnes má svátek Robert

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete