Statistika našeho portálu

  • 102 279 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Třístoličník

Nová Pec

Jeden z nejvýznamnějších a hodně navštěvovaných šumavských vrcholů je hraniční Třístoličník (1311 m.n.m.) tyčící se zhruba 10 km západně od Nové Pece.Hřbet zde tvoří dvojslídná žula s četnými skalisky a balvanovým mořem. Vrchol je hraniční, na německé straně stojí větší horský penzion a skupina tří skal, podle kterých má vrch jméno. Na jejich upravenou vyhlídkovou plošinu vede schodiště. Je odsud…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Nová Pec
Oblast
Jihozápad
Kraj
Jihočeský kraj
Okres
Prachatice
Obec
Nová Pec
Telefon

Fotogalerie k článku

Jeden z nejvýznamnějších a hodně navštěvovaných šumavských vrcholů je hraniční Třístoličník (1311 m.n.m.) tyčící se zhruba 10 km západně od Nové Pece.

Hřbet zde tvoří dvojslídná žula s četnými skalisky a balvanovým mořem. Vrchol je hraniční, na německé straně stojí větší horský penzion a skupina tří skal, podle kterých má vrch jméno. Na jejich upravenou vyhlídkovou plošinu vede schodiště. Je odsud krásný výhled zejména na německou stranu (za dobré viditelnosti je prý dalekohledem vidět mnichovský kostel), ale i částečně českou stranu. Ještě lepší výhled poskytuje skála s vrcholovým křížem Hochstein (1332 m.n.m.) na německé straně jen 500 m od Třístoličníku. Pod skálou stojí malá kaple sv. Jana Nepomuka Neumanna. Na Třístoličník vede turisticky značená cesta. Rovněž na Hoschstein lze z Třístoličníku dojít po turisticky značené cestě a pak se vrátit zpět.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Hypnotizér v Prachaticích | květen …

15.05.2024 - 15.05.2024
Velké náměstí 2,…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 4. květen

Dnes má svátek Květoslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete