Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Vodní nádrž Kyjice

Jirkov

Východně od města Jirkov za rychlostní komunikací E442 byla na vodním toku Bílina vybudována v letech 1978-1981 vodní nádrž Kyjice (takto je označována na mapě, její oficiální název na povodí Ohře je Újezd). Její účel byla ochrana povodí pod hrazí, zlepšování průtoku, výroba elektrické energie a také rekreace se sportovním rybolovem.Hráz nádrže je přímá, zemní, sypaná s těsnící fólií PAD PVC. Je …

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Jirkov
Oblast
Severozápad
Kraj
Ústecký kraj
Okres
Chomutov
Obec
Jirkov
Telefon

Východně od města Jirkov za rychlostní komunikací E442 byla na vodním toku Bílina vybudována v letech 1978-1981 vodní nádrž Kyjice (takto je označována na mapě, její oficiální název na povodí Ohře je Újezd). Její účel byla ochrana povodí pod hrazí, zlepšování průtoku, výroba elektrické energie a také rekreace se sportovním rybolovem.

Hráz nádrže je přímá, zemní, sypaná s těsnící fólií PAD PVC. Je poměrně dlouhá 1768 m, vysoká 13,9 m. Objem nádrže činí 8,4 mil m3 vody a zatopená plocha 152 ha. Malá vodní elektrárna má celkový výkon 90 kW.

Hráz i nádrž je přístupná, vzhledem k poloze jaké se nachází tudy ale nevede zatím žádná turisticky značená cesta. Po hrázi vede silniční komunikace spojující Jirkov a Vrskmaň.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete