Statistika našeho portálu

  • 102 238 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Vodní nádrž Soběnov

Soběnov

Vodní nádrž Soběnov byla vybudována na říčce Černé v letech 1922-1930 za účelem výroby elektrické energie v malé vodní elektrárně. Celková zatopená plocha nádrže je 11,2 ha. Hráz dlouhá 90 m a vysoká 8,55 m byla původně z poloviny sypaná a z poloviny zděná. Po povodních v roce 2002 musela být rekonstruována. Odplavená zemní sypaná část byla nahrazena železobetonovým tělesem obloženým kamenem.Samo…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Soběnov
Oblast
Jihozápad
Kraj
Jihočeský kraj
Okres
Český Krumlov
Obec
Soběnov
Telefon

Fotogalerie k článku

Vodní nádrž Soběnov byla vybudována na říčce Černé v letech 1922-1930 za účelem výroby elektrické energie v malé vodní elektrárně. Celková zatopená plocha nádrže je 11,2 ha. Hráz dlouhá 90 m a vysoká 8,55 m byla původně z poloviny sypaná a z poloviny zděná. Po povodních v roce 2002 musela být rekonstruována. Odplavená zemní sypaná část byla nahrazena železobetonovým tělesem obloženým kamenem.

Samotná elektrárna se nachází asi 4 km dále po proudu. Nad ní stojí objekt s vyrovnávací nádrží. Do něj teče voda z nádrže 557 m dlouhým tunelem s kamennými větracími šachtami na nějž navazuje 544 m dlouhý betonový kanál.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 25. duben

Dnes má svátek Marek

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete