Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Zámek Dřevíč

Nižbor

Bývalý lovecký zámeček Dřevíč byl vystavěn v hlubokých lesích na návrší nad údolím potoka Vuznice severně od Nižboru v obci Sýkořice.Krátká historie zámku Lovecký zámek Dřevíč není objektem s bohatou historií. První historicky doloženou stavbou byla myslivna roku 1572. Zbudována na pokyn arciknížete Ferdinanda. Zámeček Dřevíč nechal na počátku 18. století postavit Josef Vilém z Fürstenbe…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Nižbor
Oblast
Střední Čechy
Kraj
Středočeský kraj
Okres
Beroun
Obec
Nižbor
Telefon

Bývalý lovecký zámeček Dřevíč byl vystavěn v hlubokých lesích na návrší nad údolím potoka Vuznice severně od Nižboru v obci Sýkořice.

Krátká historie zámku

Lovecký zámek Dřevíč není objektem s bohatou historií. První historicky doloženou stavbou byla myslivna roku 1572. Zbudována na pokyn arciknížete Ferdinanda. Zámeček Dřevíč nechal na počátku 18. století postavit Josef Vilém z Fürstenberka, tehdejší majitel křivoklátského panství.

Roku 1929 koupil zámek od Fürstenberků stát pro sídlo lesní správy. Ve druhé polovině 20. století náležela stavba generálnímu ředitelství ZZN Praha, které jej upravilo na své školicí středisko. Od roku 1991 je opět dřevíčský zámeček soukromým majetkem, celé panství náleží Karlu Schwarzenberkovi a jako takové není veřejnosti přístupné.

Podoba zámku

Je to obdélná jednopatrová barokní budova krytá mansardovou střechou. Fasáda zámku je jednoduchá, nádherně výrazně blankytně modrá. V sousedství zámečku se nachází letní pavilónek a hospodářské budovy, nedaleko je novobarokní kaple sv. Huberta z roku 1899. Okolí zámeckého komplexu obklopuje krajinářský park.

V blízkém okolí můžete také zavítat na zámek Nižbor, o něco vzdálenější zámek Křivoklát nebo město Beroun a jeho památky. Za návštěvu stojí i Hamousův statek ve Zbečně.

Ubytovat se můžete v obci Křivoklát nebo v Berouně.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Hypnotizér v Hořovicích | květen 20…

21.05.2024 - 21.05.2024
Nádražní 606, Hořovice

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete