Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Židovský hřbitov Strakonice

Strakonice

Židovský hřbitov se nachází na jihozápadním okraji Strakonic, při zelené značce směřující ze Strakonic do Kraselova (asi 2 km z náměstí). V místě kdy značka vede po batonové cestě kolem armádního areálu je potřeba odbočit vpravo na cestu vedoucí k malé skupině domků.Hřbitov byl založen roku 1696, pohřbívání byl ukočeno za druhé světové války, kdy byly židé ze Strakonic deportováni. Poslední pohře…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Strakonice
Oblast
Jihozápad
Kraj
Jihočeský kraj
Okres
Strakonice
Obec
Strakonice
Telefon

Fotogalerie k článku

Židovský hřbitov se nachází na jihozápadním okraji Strakonic, při zelené značce směřující ze Strakonic do Kraselova (asi 2 km z náměstí). V místě kdy značka vede po batonové cestě kolem armádního areálu je potřeba odbočit vpravo na cestu vedoucí k malé skupině domků.

Hřbitov byl založen roku 1696, pohřbívání byl ukočeno za druhé světové války, kdy byly židé ze Strakonic deportováni. Poslední pohřeb se zde konal v 60. letech 20. století. V průběhu 90. let 20. století byl hřbitov opraven, dnes má dobrou kamennou zeď a je uzamčen. Plocha hřbitova o velikosti 2.685 m2 je z větší části zaplněna cca 250 dochovanými náhrobky pocházející od první poloviny 18. století. Nejstarší čitelný náhrobek je z roku 1736.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete